Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Zegarek na 10lecie - projekt KMZiZ 2014

Rekomendowane odpowiedzi

przepraszam bardzo, ale jakis czas mnie nie bylo, watek mi uciekl. Bylem pewien ze to napisalem, ale widocznie myslalem tylko zeby napisac. Po spotkaniu klubowym na ktorym widzialem tarcze, ochota na zegarek mi przeszla. Niebieski kolor jest ok, ale bylem przekonany ze male tarczki beda czystto biale. Te ktore sa, zupelnie mi nie leza. Pogadalem jeszcze z dwoma wlascicielami zegarkow Dirka, ktorzy nie maja im nic do zarzucenia, poza tym ze sie ich po prostu nie nosi :) Rezygnuje zatem z zakupu, jednoczesnie przepraszam, bo bylem pewien ze juz o tym wczesniej napisalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu usprawiedliwiać i argumentować rezygnacji. Mi np. bardzo pasuje odcień tarczek. Białe kojarzą mi się z tańszymi, sportowymi zegarkami, np. kwarcowymi chrono TAGa.

Klubowa limitka jest moim zdaniem idealnym zegarkiem smart casual, więc nie widzę powodu dla którego miałby nie być noszony, chyba że ktoś większość czasu spędza w garniturze lub dresie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby byly biale ja bym rezygnowal na pewno, tak jest super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu usprawiedliwiać i argumentować rezygnacji. Mi np. bardzo pasuje odcień tarczek. Białe kojarzą mi się z tańszymi, sportowymi zegarkami, np. kwarcowymi chrono TAGa.

Klubowa limitka jest moim zdaniem idealnym zegarkiem smart casual, więc nie widzę powodu dla którego miałby nie być noszony, chyba że ktoś większość czasu spędza w garniturze lub dresie ;-)

Alez ja sie nie usprawiedliwiam. Pisze jak jest po prostu. Na dziesiatki zegarkow ktore mialem, nie mialem nigdy zegarka ze srebrna ani zlota tarcza. Twoim zdaniem klubowa limitka moze byc idealnym zegarkiem, a ja nie musze sie z tym zgadzac. Takie moje prawo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualna lista - ostatni wolny

1 - zarezerwowany
2 --Dommir
3 - nash13
4- Grzegorz B
5 - Jarek D
6 - wolny
7 - chronofil
8 - gk1
9 - misha.
10 - @rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Piszę w kwestii formalnej - skoro Jędrek_38 zwolnił nr 5, to czy wchodzący na jego miejsce Jarek D nie powinien osobiście zadeklarować zakupu zegarka? Dla mnie zajmowanie nr 5 dla innej osoby przez zarząd stowarzyszenia, pomimo ustalonych przez ten zarząd zasad osobistego zapisywania się na listę chętnych, jest działaniem wbrew tym zasadom ;)

Wiem, że się trochę czepiam, ale może jakiś inny forumowicz (nie piszę o sobie) w międzyczasie miał chrapkę na nr 5?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek do mnie zadzwonił i poprosił o wpisanie Go na listę , więc skoro nikt sie wczesniej nie zglosił , nie widziałem w tym nic niestosownego

Czy ktoś się czuje pokrzywdzony ?

Jest ostatni wolny nr 6

zapraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Poczucie czyjejś krzywdy nie ma tu nic do rzeczy. Chodzi mi tylko o to, żeby przy projektach stowarzyszenia postępować wg raz wypracowanych zasad i nie zmieniać ich podczas gry. Zapewne będzie jeszcze kilka okrągłych rocznic wartych uczczenia niebanalnym zegarkiem. Więc dobrze byłoby wypracować jakieś proste, sprawdzone i niezmienne reguły postępowania przy realizacji projektów.

Jeżeli jedną z takich reguł będzie prerogatywa prezesa zarządu do zamieszczania na liście nabywców jednej lub więcej osób oraz wybór dla nich numerów limitacji, to ok. Ale przed przystąpieniem do realizacji konkretnego projektu należy o tym uprzedzić.

Ta sobie myślę, że sposób realizacji danego projektu dla wielu forumowiczów, inwestujących przecież własne fundusze, może mieć znaczenie przy podejmowaniu decyzji, czy do niego przystąpić,czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizacja - lista zamknięta

1 - zarezerwowany
2 --Dommir
3 - nash13
4- Grzegorz B
5 - Jarek D
6 - Structural
7 - chronofil
8 - gk1
9 - misha.
10 - @rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Jeszcze ponad pół roku, ale może jakaś aktualizacja tematu? Na jakim etapie jest realizacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogę tylko napisać , ze Dirk działa , zegarki będą na koniec maja 2014 , do odbioru na spotkaniu

Czy chcemy zdjęcia z etapow produkcji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko dostaniemy od Dirka pierwsze zdjęcia, nie omieszkam od razu wkleić ich w tym wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czuję, że aparat fotograficzny to in-house '-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dirk odpisał na razie

We are still in preparing step, so we create each watch part for your limited edition.

During this process we do not take pictures, because when we did, many mistakes happened.

I can offer you to take pictures during assembling stage. I'm sorry, that I can not offer pictures now and hope for your understanding!

Cierpliwości a napięcie rośnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny @ od Dirka

"assembling is planned of end of March/beginning April 2014.

I will inform you as soon as we are ready to start and take pictures of the dial, case back etc."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest szansa na zapisanie sie na listę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Ja przepraszam za OT, ale jak widzę Darek ty już wypadłeś z Forum :blink::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Schild.pdf

Nic nie wypadłem :)

Dziś otrzymałem jako zachętę wizual pudełka i info na temat reszty

"During next week we will leave the first preparing stage with your project,

which means that all watch parts are

manufactured and engraved then. I will take some pictures then of most of

the watch parts in once. After that we

enter polishing and finish stage, which includes The Geneva stripe finish on

3/4 plate, perlage on ground plate etc.

We will take pictures in this stage for you as well"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak by ktoś chciał sie wyłamać z tej listy to ja chętnie zwrócę zaliczkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.