Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wilager

Jaki zegarek wybrać na początek?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowicze!

Noszę się z zamiarem kupna zegarka, ale że do tej pory uważałem to za wydatek, na który mnie nie stać, więc jestem słabo zorientowany w temacie. Z góry przepraszam, jeśli wątek zamieściłem w niewłaściwym miejscu i jeśli tak, proszę o wyrozumiałość i przeniesienie we właściwe miejsce, zamiast wyrzucenie do kosza. :)

A teraz czego szukam: zegarek ma być szwajcarski, z bransoletą i szafirowym szkiełkiem, w stylistyce raczej klasyczny. Będę wdzięczny za sugestie czego mam szukać, jakie marki wziąć pod uwagę itp, itd. Cena powiedzmy do 2k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybyś zadał sobie odrobinę trudu i rozejrzał się po forum, to znalazłbyś wiele bardzo podobnych tematów - ot choćby taki:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/29490-przewodnik-22-zegarki-w-cenie-do-ok-3000pln/

Ale ok - kto sie czuje na siłach z pewnościa Ci pomoze - w odpowiednim dziale, gdzie też temat przenoszę.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za zrozumienie i przeniesienie do właściwego działu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie tak dawno miałem podobny dylemat. Mimo wszystko zachęcam do przeczytania kilkunastu tematów o bardzo zbliżonej tematyce. Mi to pomogło. Wybór był jeszcze trudniejszy, ale przynajmniej wiem dlaczego wybrałem taki, a nie inny zegarek.

Moje sugestie:

- wybierz zegarek mechaniczny, pomijam powracającą mode na te zegarki, ale przede wszystkim te zegarki maja duszę, zegarek to nie tylko czas, ( dokładny czas masz w komórce:-) , zegarek to również jeden z nielicznych eleganckich dodatków do naszego "dobrego samopoczucia".

Poszukaj w markach: Stowa, Davosa, Hamilton maja ładne mechaniczne, klasyczne modele w cenie do 3k, może Seiko.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie , kwarc czy mechaniczny?

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wstępnym i póki co tylko pobieżnym zapoznaniu się z zawartością forum, mechaniczny. :) Pozostałe kryteria podtrzymuję, jednak szwajcarski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pam21

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

---------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2k mechaniczny i bransoleta? Certina DS-1 jako klasyk i idealne EDC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może vintage - Omega, Longines - piękne klasyki z lat siedemdziesiątych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2k mechaniczny i bransoleta? Certina DS-1 jako klasyk i idealne EDC.

A może vintage - Omega, Longines - piękne klasyki z lat siedemdziesiątych

Obydwie opcje pojawiłły się w mojej głowy. Niestety co do opcji nr 2 mam pewne obawy, że mogę się naciąć na trupa, zamiast na pięknego klasyka. Kiedy ktoś się nie zna, tak jak ja, to łatwo go zrobic w konia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba kupować od zaufanych osób :) . Na forum rzadko dochodzi do "przekrętów" . Poszperaj na forumowym bazarku, z pewnością znajdziesz coś co Cię zainteresuje :) .

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwie opcje pojawiłły się w mojej głowy. Niestety co do opcji nr 2 mam pewne obawy, że mogę się naciąć na trupa, zamiast na pięknego klasyka. Kiedy ktoś się nie zna, tak jak ja, to łatwo go zrobic w konia.

Śledząc bazarek znajdziesz bardzo fajne zegarki w atrakcyjnych cenach. Omegi, Lonżiny i wiele innych marek z lat siedemdziesiątych to bardzo dobre zegarki, najczęściej z inhouse-owymi mechanizmami które będą chodziły jeszcze przez dziesiątki lat w dobrej kondycji. Naprawdę warte rozważenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bazarek pewnie fajne miejsce na forum tylko trzeba mieć 50 postów. Szkoda ale kiedyś każdy tam dotrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby kupować na bazarku nie musisz mieć pięćdziesięciu postów. Wystarczy, ze napiszesz PW do sprzedającego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.