Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
John Time

ATLANTIC - oryginalny czy nie - zapytania wszelkie

Rekomendowane odpowiedzi

Koperta oczywiście chromowana, koronka w innym kształcie niż oryginalna, tarcza malowanka (napis Worldmaster pisany jakby pod linijkę), wskazówki godzinowa i minutowa spotykane w Original'ach, ale chyba w nieco innym modelu, ponadto chyba mają inny odcień od sekundowej, wypełnienie wskazówek i markery godzinowe nowo naniesione, dekiel dość mocno przeszlifowany - sprzedawca pisząc, iż zegarek wygląda jak nowy, sugeruje, iż jest to stan fabryczny a jest to, moim zdaniem, taka sobie restauracja. Oczywiście to tylko opinia na podstawie średniej jakości fotografii. Wszystko zależy czego szukasz; czy dobrego stanu, czy odnowionego składanego "zdezelka".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dziękuję Wam, ale po tym co przeczytałem niekoniecznie chcę go mieć. Jak ktoś jeszcze się wypowie (o ile jest coś do powiedzenia, to będę wdzięczny). Co do stanu, to może być odnowiony, ale nie z trzech..

xylog mieszkam w Lublinie, może polecisz gdzie warto kupić- naprawić itp. bez obawy, że wykochają laika...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

werters, wpadnij we wtorek do Czeskiej na Starym Mieście od 19. Będzie spotkaniu paru tutejszych lubelaków.

Poznamy się, pogadamy. Tylko nie samochodem, bo tam piwo dają :)

A polecać, gdzie kupić to nie będę, jeszcze mi życie miłe :) - sam za dużo wpadek zaliczyłem, żeby komuś polecać, coś czego nie jestem pewien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki śliczne za zaproszenie, wprawdzie mam teraz dużo pracy, ale postaram się przyjść. Z drugiej strony zero pojęcia o zegarkach, więc się jeszcze zastanowię, bo ciężko jest mieć niewiele do powiedzenia w danym środowisku :mellow:

Jeszcze raz Wam dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rezygnuj z zaproszenia, zawsze możesz postawić piwo dla wszystkich, którzy wiedzą więcej niż Ty. :P

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym piwem to na pewno, bo ja z natury altruista jestem, a weźcie jeszcze powiedzcie czy 370 złotych polskich za powyższy zegarek to cena jaka według Was? bo nie wiem czy mi odwoła licytację..zalicytowałem oczami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Osobiście wolę zjechanego i sponiewieranego staruszka, ale w oryginale, niż malowane cudo.

A cena, no cóż, z poprzedniego zdania wynika, że o jakieś 350 za dużo ;)

A na poważnie, są tacy którzy wolą odnowione zegarki i jak widzę po aukcjach, nie jest ich mało,

Ale nam tu trudno ocenić, czy 370 to dużo czy mało, bo to jakby inny rynek :wacko:

Edytowane przez xylog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..zalicytowałem oczami

Jestes kobieta ? ;):) A tak na powaznie to gdybys licytowal oczami to pewnie widzialbys ze zamiast atlantica licytujesz allanlica ;)

No chyba ze ja juz nie dowidze :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Jaja, nie zauważyłem tego drobiazgu :)

To teraz możesz spokojnie poprosić o wycofanie oferty, jeśli odmówi

to nie płać.

Edytowane przez xylog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza po kiepskiej renowacji,malarz nie zadbał o szczegóły,literka t jest jak się przyjrzy pod kątem widać resztki,nałożył za duzo farby i taki efekt,napis-swiss made-chyba powinien być pod 6 taki T swiss made T,koperta chromowana,dekiel polerowany,koronka nie od tego modelu,wskazówki też jakieś dziwne.W tych modelach były proste,powinien wyglądać chyba tak jak ten/przepraszam za odciski palców :)

post-58864-0-45659000-1365316183_thumb.jpg

post-58864-0-23608800-1365316192_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rafik732

"przepraszam za odciski palców :)"

Nic nie szkodzi ;) , już odpowiednie służby wprowadziły go do bazy danych :D :D

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, pisałem od razu, że jakieś dziwne to t, ale jak Wy nic, to ja też się nie odzywałem coby siebie nie kopać..nie chce mi As wycofać, ale nie zapłace...

wertersik (49) prosi Cię o odwołanie jego oferty z Twojej aukcji: (3136772731)

Powód:

"Koperta oczywiście chromowana, koronka w innym kształcie niż oryginalna, tarcza malowanka (napis Worldmaster pisany jakby pod linijkę), wskazówki godzinowa i minutowa spotykane w Original'ach, ale chyba w nieco innym modelu, ponadto chyba mają inny odcień od sekundowej, wypełnienie wskazówek i markery godzinowe nowo naniesione, dekiel dość mocno przeszlifowany - sprzedawca pisząc, iż zegarek wygląda jak nowy, sugeruje, iż jest to stan fabryczny a jest to, moim zdaniem, taka sobie restauracja. Oczywiście to tylko opinia na podstawie średniej jakości fotografii. Wszystko zależy czego szukasz; czy dobrego stanu, czy odnowionego składanego "zdezelka". Opinia ludzi znających się na rzeczy, także jeżeli mogę prosić o wycofanie, a jak widać są ku temu argumenty. Z góry dziękuję. "

AS-Nie wycofuje ofert jeżeli miał pan jakiekolwiek choćby najmniejsze wątpliwości należało je rozważyć przed i nie podchodzićdolicytacji a nie snuć jakieś hipotezy do tego mocno wątpliwe po fakcie! Nie wycofuje ofert bo to taktycznie niedobrze robi dla trwającej aukcji !

roślinka-Wie pan, jest napisane oryginalny, a się okazuje,ze niekoniecznie (wprowadzenie w błąd) i do tego złożony z kilku. Poza tym 10 dni na odesłanie w handlu przez Internet.. niech pan wycofa, zwrócę jak coś za aukcję. No zobaczymy, może ktoś przebije.

As-W takim razie proszę dokładnie wskazać co w tym egzemplarzu jest nieoryginalne bo ja twierdzę ,że jest wszystko !? Co jest złożone z kilku ? Pan nie mając tego zegarka nawet w ręku tylko na podstawie zdjęć z całą pewnością stwierdza,że był składany z kilku ! To jeżeli tak może pan powie z ilu 10 ? 20? Nikt nie zmusza pana do zakupu ale po co się pan popisuje takimi niewydarzonymi ekspertyzami !? Wystawiłem ten zegarek w takiej postaci jak jest nikogo nie kłamie ani nie oszukuje każdy widzi co kupuje ! A jeżeli ma jakiekolwiek wątpliwości to przed zalicytowaniem upewnia się co do szczegółów dzwoniąc czy mailując a nie krytykuje coś po zalicytowaniu ! To co pan robi jest nieodpowiedzialne,lekkomyślne i niepoważne !

idiotto- Witam, ma Pan po części rację, powinienem najpierw "zbadać" towar, a dop później licytować. Ja niekoniecznie się znam, ocenę wysłałem ludzi, którzy są maniakami zegarków i to na ich podstawie poprosiłem o wycofannie. Na tarczy jest ponadto napisane ( tak widać na zdjęciach) allanlic, więc ja na pewno za to nie zapłacę, kosztem nawet negatywu.

Pozwoliłem sobie to wstawić, żebyście mnie wsparli merytorycznie, bo w innych dziedzinach daję sobie radę;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proszę o wyrzucenie powyższego jak kogoś zaboli, ma to na celu pokazanie rozmowy i ewent. wsparcie merytoryczne, które w sumie już ukazałem (opinia jednego z Was) w rozmowie z tym Asem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ujmę to tak - nie wycofuję mojej opinii bo jestem jej pewien, jednak próba angażowania nas w swoje batalie z Twojej strony jest bardzo niewłaściwa. Jeśli popełniłeś błąd to bierz go na własne bary i tyle. Jeśli szukałeś wsparcia i porady to właśnie to otrzymałeś, a podpieranie się naszymi wypowiedziami bez wcześniejszej autoryzacji to nadużycie.

A facet ma rację, bo zegarek składa się z elementów najprawdopodobniej oryginalnych (jedynie koronka jest pewnie z chińskiego sortu) - mijanie się z prawdą dotyczy sugestii (nie wprost), że nie podlegał renowacji - a moim zdaniem jest odrestaurowany - jednak są to tylko opinie w wolnej dyskusji a decyzję o uczestnictwie w aukcji podjąłeś sam i miej odwagę ponieść tego konsekwencje. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha - określanie kogokolwiek "maniakiem" niesie wydźwięk pejoratywny, zatem i tu punktów sobie nie dodałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, pisałem od razu, że jakieś dziwne to ....

John Time w duzej mierze ma racje. Niepotrzebnie powojujesz sie na opinie ludzi, ktorzy sa powiedzmy pasjonatami, nie maniakami, nie majacymi oficjalnych uprawnien do certyfikowania oryginalnosci, czy autentycznosci zegarkow.

Tu mleko sie wylalo i nie ma o czym gadac, kazdy zreszta ma prawo popelniac bledy. Niestety sam nie lubie, pewnie tak jak kazdy, gdy ktos probuje mnie naciac lub jawnie wciska tzw. kit.

Szczegolnie wrazliwy jestem na beszczelnosc i tupet ludzi handlujacych na allegro, ktorzy czego by nie sprzedawali to jest to cud malina ;)

Ten zegarek, tak jak John Time napisal, jest co najwyzej poskladany z oryginalnych czesci, z pewnoscia jednak nie jest zegarkiem dobrze zachowanym, co bedzie trudne do udowodnienia pracownikom allegro.

Nie trudno jednak bedzie im udowodnic, ze tarcza jest kombinowana poniewaz Atlantic nigdy nie wypuszczal tarcz z logo "allanlic", a sprzedawca zapewnia "Tarcza w idealnym, oryginalnym stanie". Oznacza to, ze przedmiot jest niezgodny z opisem i aukcja kwalifikuje sie do usuniecia. Masz na to jeden dzien, wiec moze uda ci sie z tego wybrnac. Ja poki co zglosilem to automatem jako manipulacje slowami kluczowymi. Tobie proponuje opisac co jest nie tak z tym zegarkiem, mysle ze bedzie to bardziej skuteczne lub moze uda Ci sie przynajmniej wycofac z aukcji. Osobiscie jednak bylbym za tym, zeby eliminowac takie praktyki i aukcje usunac. Opis przedmiotu jest bardzo wazny w tego typu transakcjach, jako ze nie masz mozliwosci naocznego obejrzenia towaru. Na jego podstawie podejmujesz decyzje o zakupie ufajac, ze jest tak jak sprzedawca deklaruje. Powodzenia :)

Edytowane przez 70'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Ale po co te nerwy. Napisał, że nie kupi, nawet jeśli wygra i to kończy sprawę.

Jeśli dostanie negatywa, to odpowie tym samym, opisując, że gośc sprzedaje chłam.

Ja zastanowiłbym się na miejscu sprzedawce nad daniem negatywa.

Co do powoływania się na nasze opinie, to nie było tam szczegółów, więc nie powinniśmy z tego robić problemu.

A od pasjonata do maniaka niedaleko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maniakiem się nie jeszcze nie czuję (xylog, a niedaleko to ile, bo zaczynam się martwić ;) ), choć moja reakcja faktycznie ciut maniakalna - i wcale się nie denerwuję, bo i po co - werters, jak sam mówi, nowy, i ma prawo do błędów. Jednak nie chciałbym aby ktoś moją opinią posługiwał się jak oceną, bo do tego daleko i konieczny jest wówczas fizyczny kontakt (a tego nie będzie) z obiektem i odwaga cywilna pod oceną się podpisać. Każdy oczywiście wtopy zalicza (na szczęście coraz rzadziej), ale ja osobiście czasem wstydzę się publicznie przyznać do takiej i z podkulonym ogonkiem chowam chłam do szafy na części i często udaje mi się nawet o tym zapomnieć a wojny toczę sam, i pod wypowiedziami, którymi w nich strzelam również sam się podpisuję.

Całkowicie zgadzam się, iż praktyki takich sprzedających są karygodne, ale zwyczajnie nie kupujmy od nich - oni zawsze będą szukać łosia tudzież jelenia, ale jeśli już coś nas interesuje wpierw powertujmy, prośmy o dodatkowe zdjęcia, dopytujmy i na koniec kupujmy, i nawet wówczas musimy mieć świadomość ryzyka, które jednak podejmujemy świadomie.

I w oparciu o to myślę, iż działanie jaki zaproponował 70' jest najwłaściwsze - sam również poczynię kroki w tym kierunku.

A na koniec - werters, jak się nie uda to nie płać, bo ten zegarek nie wart tych pieniędzy, znajdź inny i pytaj zanim zalicytujesz.

Aha, co do 10-cio dniowego terminu na zwrot to w przypadku licytacji to nie funkcjonuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Maniak,pasjonat - mnie to bez roznicy, ja jestem zwyklym uzytkownikiem zegarkow :) Gdyby kolega powolal sie na wlasna wiedze moze sprzedawca nabralby do niego respektu, a tak pomyje poplynely na forumowiczow ;)

Natomiast wersje z negatywami traktowalbym jako ostatecznosc jeden napisze, ze oszust, drugi ze niepowazny kupujacy i tylko kwas zostanie w opiniach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i sprawa się wyjasniła - zegarek "wziął i upadł i sie stłukł" ;)

Sprzedawca najwyraxniej dobrze wiedział, co sprzedaje i wolał nie ryzykować. Hehe, "allanlic" :lol:

Natomiast Kolego Werters, Twoje cytowanie tresci z forum w prywatnej korespondencji ze sprzedawcą budzi watpliwości. Przynajmniej moje. Weź to pod uwage na przyszłość

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

najmocniej przepraszam Panowie..przede wszystkim maniak użyłem w pozytywnym znaczeniu, bo jak ktoś ma taką wiedzę, to pasjonat uznałem za niewystarczające sformułowanie..powołałem się na luźną opinię w prywatnej korespondencji, uznałem że nie przekracza to granic dobrego smaku,ale widocznie byłem w błędzie. Generalnie to Wy rozwiązaliście mi problem za co serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam

PS za jakiś czas pozwolę sobie poprosić o pomoc z odwróconą kolejnością zdarzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz powiedziec co zadzialalo ? Aukcja nie jest usunieta. Sprzedajacy sam ja zamknal ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi tam pisał o bzdurach, później ok 14 wycofał po czym zakończył aukcje, także ja z powyższych zrozumiałem, że ktoś tam zgłosił naruszenie.. miałem nic już nie dawać, ale tak idzie w zaparte i kłamie w żywe oczy, że co mi tam

To niech pan zmieni ludzi którzy panu doradzaj !!! Niech pan mi wierzy zegarek był w stu procentach oryginalny nieskładany,nieodnawaiany , był bo juz go nie ma !!! Ktoś panu nagadał bzdur po prostu a pan to łyknął jak rekin ! Pewnie ktoś kto doradzał sam miał do sprzedania podobny model albo jego koleś i nawymyślał jakiś niestworzonych rzeczy ! Ja sam odnawiam zegarki i malowaną tarczę rozpoznam z przysłowiowego kilometra bo świeci się jakby miała na sobie brokat ! ?Jak pan chce zobaczyć malowaną tarczę to niech pan przyjrzy się na złotą Doxę która mam wystawioną i porówna to z tym Atlanticiem i wtedy zobaczy pan różnicę !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi