Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kiniol

O WDZIĘKACH MARYNY...

Rekomendowane odpowiedzi

No i...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..i chcialem pokazac jak pieknie jest w cerkwi, w nastepnym tygodniu wybieram sie do meczetu i synagogi.

Szukam roznic w.... BOGU.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tam pięknego, przerost formy nad treścią. Wszystko po to aby omamić zwykłego człowieczka żeby poczuł się maluczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bylem " omamiony", ani nie czulem sie maluczki, wrecz przeciwnie...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..i chcialem pokazac jak pieknie jest w cerkwi, w nastepnym tygodniu wybieram sie do meczetu i synagogi.

Jesli jestes chrzescijaninem?. Moze sie zatrzymaj i zastanow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy Leonardo malując jak sam chciał sklepienie w kaplicy sykstyńskiej chciał omamić maluczkich czy coś przekazać w wierze?

Mnie ciekawi co Ty myslisz? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli jestes chrzescijaninem?. Moze sie zatrzymaj i zastanow?

Widze ze są problemy ze zrozumieniem więc milego wieczoru.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy Leonardo malując jak sam chciał sklepienie w kaplicy sykstyńskiej chciał omamić maluczkich czy coś przekazać w wierze?

O transformacji?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, bardzo fajna inicjatywa. Znam księży prawosławnych oraz ewangelickich i uważam, że to oni są milsi Bogu...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do teraz " znam wizerunek Boga" tak jak mi go przedstawili katoliccy księża, chce posłuchać innych co maja do powiedzenia i jaki oni Go " widzą "....

Pop, rabin, pastor, imam..

Taka fanaberia.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie mów w kościele prawosławnym "pop", to tak jakbyś do księdza rzymskokatolickiego powiedział "klecha"... Poza tym działaj...

Edytowane przez kiniol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zostać d...ą* PPR?

post-6402-0-78399600-1497989737.jpg

*dziewczyną

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do teraz " znam wizerunek Boga" tak jak mi go przedstawili katoliccy księża, chce posłuchać innych co maja do powiedzenia i jaki oni Go " widzą "....

Pop, rabin, pastor, imam..

Taka fanaberia.

...wiec zamieszajmy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, moim zdaniem w Bogu różnic nie ma. Czy w Jego człowieczej imaginacji. Różnice są w marketingu. "Każda liszka po swojemu swego Boga chwali". Jakoś na nową sutannę ze znaczkiem Mercedesa w podszewce trzeba zarobić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że różnic brak....mało precyzyjnie się wyraziłem, szukam, przynajmniej tak mi się wydaje, hm... "wspólnego mianownika", i  różnic w formie "przekazu" przez Jego przedstawicieli na Ziemi....

A może od wieków ulegamy zbiorowej manipulacji?....takie tam na stare lata mnie nurtują "problemy" ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezależnie od dylematów, jest pretekst, by Cię pozdrowić serdecznie!  :D

Gott mit uns, cokolwiek to znaczy. Byle nie historycznie...

Wiesz oczywiście, że oni to nosili na klamrach już w pierwszej światowej? Mieli oczadziałą pewność.

Dowolny Bóg, w dowolny sposób jest z nami, tak mówią mądrzejsi aktualni politycy i tak jest. Amen.

Karma cichcem wraca.

Łaziłem ostatnio po kościołach, co mają 500- 600 lat. Sypią się, wierni wymarli, inne są wyższe i lepsze. Też chyba szukałem tego, co Ty. Obok groby Etrusków.

Najlepsze życzenia

P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, moim zdaniem w Bogu różnic nie ma. Czy w Jego człowieczej imaginacji. Różnice są w marketingu. "Każda liszka po swojemu swego Boga chwali". Jakoś na nową sutannę ze znaczkiem Mercedesa w podszewce trzeba zarobić...

wszystko wszystkim , ale cytat się nie zgadza ... merytorycznie-kontekstowo ale i personalnie. :D  :ph34r:

post-92919-0-60288200-1498025830.jpg

Edytowane przez LESKOS

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym chciał zacytować frazę o pliszce i ogonku, to pełna racja. Ja jednak sobie pozwoliłem na powtórzenie opinii, wygłoszonej w dyskusji religijnej między misjonarzem-katolikiem, z krzyżem na sutannie, a Pigmejem, co swego boga wyciosanego z drewna palmy nosił zawiniętego w liść i zatkniętego za przepaską biodrową. Nie pamiętam już źródła, ale to nie był Wielki Słownik...  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dowolny Bóg, w dowolny sposób jest z nami, tak mówią mądrzejsi aktualni politycy i tak jest. Amen.

Opierasz się na zdaniu polityków w kwestiach Boga? Ja bym raczej sięgnął po zdanie wspaniałych uczonych tego świata, a nie polityków.

Generalnie kwestia religii i poruszania tematu czy Bóg jest czy go nie ma to bardzo trudne rozmowy, bo bazują na emocjach i zakorzenieniu w nas wiary. Ja mam zupełnie inne zdanie na ten temat, opieram się na powstaniu wszechświata przez Wielki Wybuch i ewolucję. To już nie średniowiecze, aby wierzyć w coś na co nie ma żadnych dowodów. Dzisiaj świat stąpa po twardym gruncie i wszędzie poszukuje się wiarygodnej, popartej dowodami prawdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym chciał zacytować frazę o pliszce i ogonku, to pełna racja. Ja jednak sobie pozwoliłem na powtórzenie opinii, wygłoszonej w dyskusji religijnej między misjonarzem-katolikiem, z krzyżem na sutannie, a Pigmejem, co swego boga wyciosanego z drewna palmy nosił zawiniętego w liść i zatkniętego za przepaską biodrową. Nie pamiętam już źródła, ale to nie był Wielki Słownik...  :D

No to się panowie pomylili, powiedzenie bierze się z zachowania ptaka (pliszki siwej) a nie liszki (lisicy), a parafraza w kierunku religii już jest kwestią dowolnej interpretacji.

Przypomina mi to pewien serial amerykański - BANACEK- w którym główny bohater (serialowy Polak z pochodzenia) podawał polskie przysłowia. A były to przykładowo takie - cytuje :

Banaczek: Nawet dwanascie dobrych koni i srebrnych swiecznikow nie uchroni Bialegostoku przed zamiecia sniezna"

:D  :D  :D 

:ph34r: 

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi