Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

DandF

Oryginalność Emperio Armani (zdjęcia)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pisałem wcześniej podobny temat aby sprawdzić oryginalność zegarka Armani poproszono mnie o zdjęcia. Posiadam model AR5861. Dziś byłem u zegarmistrza i powiedział mi że w środku jest japoński mechanizm, natomiast 1 małe zastrzeżenie to że pasek ma około pół centymetra luzu, czy to może byc poprostu mały błąd w czasie produkcji, albo że ten model tak ma? Dobrze wiemy ze zegarki Armani są z niższej półki. Czy ta mała usterka może oznaczać nieoryginalność ? Niżej wysyłam zdjęcia i czekam na pomoc. Z góry dziękuje :)

http://www.abload.de/img/20130220_1258005tqs9.jpg

http://www.abload.de/img/20130220_125809onrfi.jpg

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dac6b6314886c261.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a576aadcb568ea65.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab814eb83acd82ea.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale o co dokładnie pytasz ?

a poważnie oryginał czy podróba - jeden pies, wszystkie tyle samo warte

popatrz sam na ten wspaniały mechanizm, którego zdjęcie zrobiłeś i oceń ile to jest warte ? (podpowiem 30zł)

naprawdę chciałbym Cię uspokoić, ale sam zegarek nie wygląda dobrze (te niby ordźinalne są staranniej wykonane, ale nadal nie reprezentują sobą żadnej wartości)

mam nadzieję, że nie dałeś za niego na dworcu PKP więcej niż 50zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy sugerujesz że jest to podróbka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie sugeruję, ja wróżę :D

a poważnie po samych zdjęciach możemy tylko podpowiadać kierunek spojrzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek nie wyglada na orginalny, jakość wykonania jest niska. Poszukaj na forum opinii o tych zegarkach, czy to orginał czy podróbka nie jest wart swojej ceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co miał powiedzieć

mechanizm jest oryginalny bo jest tak tani, że nie opłaca się go podrabiać

w przypadku EA czy w podróbie, czy w oryginale jego klasa i jakość jest identyczna

więc nikt choć trochę miłujący zegarki nie kupi czegoś Takiego

laik lecący na metkę owszem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czytałem ze w Hong Kongu jest fabryka Armani i tam znajduje sie sklep, czy tam jesc choć cień szansy że zegarek bedzie oryginalny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku tej firmy to nie ma żadnego znaczenia. Zasada jest taka: od Armaniego kupuj ciuchy i perfumy. Zegarki kupuj z firm zegarkowych. Jeżeli robisz odwrotnie - kupujesz reklamówki.

Wejdź na forum miłośników ciuchów i zapytaj: "mam t-shirt z napisem Rolex, czy to jest oryginalny Rolex? "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi nie chodzi o zegarek dla siebie, tylko chciałem wziąc kilka sztuk na sprzedaż... A Armanim jest duże zainteresowanie na allegro, no ale chciałbym sprzedawac orygonaly. I temu tak mi zależy, więc proszę o zbędne komentarze typu Armani to gowno, moze i tak ale mnie to nie interesuje, bo sam osobiscie zagarków nie noszę. Ale zależy mi bardzo na tym że jakbym sprowadził ten zegarek w większej ilości to żeby mi w Urzędzie Celnym poprostu nie sprawdzono, i nie stwierdzono że podróba, bo wtedy idzie zegarek do kasacji. Dlatego tak się staram aby jednak u kogoś uslyszeć że np nikt Ci nie określi czy to oryginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

było tak zacząć od razu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak Pan myśli żeby paczkę sprawdzono na Urzędzie Celnym, stwierdzono by oryginalność czy nie ? Ja wcale za niego mało nie zapłaciłem, i wiem że pochodzi z Hong Kong Store, ale czy to możliwe że tak zegarki są oryginalne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak Pan widzi, edytowałem swoje posty bo straciły one rację bytu

my to o zegarkach i ich "duszach" bardziej z zamiłowania niż o kwestiach handlowych

jak to mówią "jak nie spróbujesz to się nie przekonasz" - sugerują zacząć od jednego zegarka i zobaczyć co z tego wyjdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, nie wiem sam dlaczego nie napisałem tego na początku ;) No u mnie to juz 2 zegarek, tamten sprzedałem odrazu a ten własnie chciałem sprawdzić i liczyłem na państwa pomoc w sprawie oryginalnosci, jakiegos przepuszczenia nawet. Bo wiem ze mamy taki narod, że dla sporo ludzi znaczek Armani robi show i będą brać jedynie w kwestii popisania się. Ale niestety musze mieć pewność ze to sa oryginaly ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytujac samego siebie:

Podróki zegarka Armani często pochodzą z tej samej fabryki co orginały, takie krążą pogłoski. Także może być tak że jest oficjalna sieć dystrybucji (na którą trafiają "orginały") oraz nieoficjalna która sprzedaje podróby (bez pudełek, instrukcji i gwarancji). De fakto jednak mogą to być takie same zegarki. Oczywiście mówimy tu o procederze mającym miejsce w Chinach, bo zegarki Armaniego właśnie tam są robione.

Takze nie wiadomo jak to jest

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest pan pewny ze to 100% podroba ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeśli mozna stwierdzić to po czym Pan to wywnioskował ? Zegarmistrz mówił że w środku jest jak oryginal lub idealna podrobka, tylko pasek zastanawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idealna podróba - pan się zaciął, czy wizja zarobku odebrała trzeźwe myślenie. Czym się różni płyta CD kupiona w Empik, na straganie lub nagrana samodzielnie z mp3? Praktycznie każda to zbiór 0/1 a koszty produkcji są prawie identyczne (czy jednak o to w tym wszystkich chodzi...). Chińczykom nie opłaca się podrabiać tak taniego, oryginalnego, powszechnie dostępnego mechanizmu. Ma on wartość dodaną, że skoro mechanizm jest oryginalny to pewnie cały zegarek również... :D :D :D

powtórzę, może na allegro sprzedają się jak ciepłe bułki, z tego forum większość ludzi takiego badziewia nie kupi - najdroższa w tym zegarku jest bateria, obojętnie czy oryginał, czy podróba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 luty - święto języka ojczystego. DandF za rok, 21 lutego, po prostu się nie odzywaj...

Wybaczcie off top.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zajmuje zegarkami Armani na co dzień w tym modelu ma być inny mechanizm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i temat do zamknięcia z dobitnym podsumowaniem! Ew. Jaki dla potomnyach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.