Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

apachepoznań

Gdzie kupić Seiko-sklepy internetowe PL jak i cały świat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Szukam zegarka marki Seiko.Sklepy stacjonarne odpadają ceny jak za zboże.Znacie może jakiś sprawdzonych, pewnych sprzedawców z allego. Co myślicie o sklepie worldtrade.24,A może znacie innych to wpisujcie, stwórzmy razem listę sprawdzonych sprzedawców co by ludzie którzy chcieli zakupić zegarek nie musieli wertować stron przez kilka dni nie znalazłszy niczego.Pomożecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za szybki odzew ale niestety nie znam języka aby zamawiać z zagranicy no i trochę strach.

Jeśli chodzi o casio to znalazłem na forum potrzebne informacje ale o seiko to jest mało informacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień może nazwę tematu na coś w stylu "Gdzie kupić Seiko?", bo w obecnej postaci tytuł trochę mało mówiący. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupując za granicą możesz zaoszczędzić ok 50% ceny zegarka.

Czasem trochę czeka się na przesyłkę ale chyba warto.

Spróbuj użyć tłumacza gole powinien wystarczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jest z wysyłką.jest ubezpieczona czy jak.Płacę przelewem rozumiem, jakie dane wpisuję w tytule.Ile kosztuję cło i vat jakby mi naliczyli, jaki to jest procent powiedzmy od sumy zakupionego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj podobnego wątku na konkurencyjnym forum!!!!!!

Ja ze sklepu z 2 linka sprowadzilem 5 zegarków obecnie czekam na 2

dla kolegów bo sami mają wątpliwości i boją się kupić.

Ja w Polsce napewno już nie kupię zegarka bo nie stać

mnie na rozdawanie pieniążków B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak sprowadziłeś to może napiszesz jaka jest forma płatności, jakia wartośc cła i vat???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płatność przez paypal, ryzyko dodatkowych opłat nie jest duże, ale dla ewentualnej ewentualności dolicz do ceny około 25%, i tak w większości wypadków wychodzi znacznie taniej niż w kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

25% to nie tak mało jeśli zamówimy troche droższy zegarek;(( Jednak faktycznie najczęściej się opłaca. Jedyny minus, że nasze serwisy nie honorują gwarancji nie pochodzących z naszej dystrybucji. Na szczęście zegarki nie psują się za często.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

creationwatches.com jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie kupować, ile się czeka na paczkę, jak śledzić przesyłkę, jak uniknąć cła i vat itd

wszystko jest opisane na konkurencyjnym forum

nie będę tu tego opisywał szkoda czasu poszukaj !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płacenia podatku można uniknąć deklarując paczkę jako gift o małej wartosci. Tylko warto by koledzy powiedzieli nowemu koledze na forum że w razie zaginiecia lub uszkodzenia paczki nie odzyskamy kasy gdy w deklaracji jest wpisane gift.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na obecna chwilę Sumo z cłem i vatem wyszedl by 2300zł.

Czasami lepiej troszkę przepłacić i mieć zegarek w 7dni. Niż czekać na zegarek wieczność. Ja już czekam 33 dni robocze na Sumo i nic nie słychać w temacie. :/ Masakra!

"Obawiać trzeba się nie tych, co mają inne zdanie, lecz tych, co mają inne zdanie, lecz są zbyt tchórzliwi, by je wypowiedzieć."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykre, znam ten ból. Jeżeli płaciłeś na Ebayu PayPalem zakładaj spór i roszczenie, jak nie to zgłaszaj przestępstwo na Policji. Po koncie każdego i wszędzie da się namierzyć. Sprzedawca będzie miał sprawę w kraju ojczystym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z forum mi załatwia. I tak długo to niestety trwa. :/

"Obawiać trzeba się nie tych, co mają inne zdanie, lecz tych, co mają inne zdanie, lecz są zbyt tchórzliwi, by je wypowiedzieć."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam zamawiam z Japonii zawsze EMSem i paczka do 5 dni roboczych jest u mnie w domu. Ogólnie droższe rzeczy warto zamówić EMSem, bo znacznie bezpieczniejsze i szybsze. :) Z resztą nie wiem, czy ktoś w ogóle z Japonii śle zwykłe polecone paczki.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na obecna chwilę Sumo z cłem i vatem wyszedl by 2300zł.

Czasami lepiej troszkę przepłacić i mieć zegarek w 7dni. Niż czekać na zegarek wieczność. Ja już czekam 33 dni robocze na Sumo i nic nie słychać w temacie. :/ Masakra!

Z czystej ciekawości , z jakiego sklepu zamawiales i czy zegarek doszedł do Ciebie. 33 dni to faktycznie już sporo.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z forum mi zamawiał. Nie mam pojęcia u kogo.

Zegarek już dotarł. Jest fantastyczny B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z forum mi zamawiał. Nie mam pojęcia u kogo.

Zegarek już dotarł. Jest fantastyczny B)

Wiem :)

post-410-0-93330200-1362076178_thumb.jpg

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne zdjęcie. Ciekawe jakby tak założył bransoletę od MarineMaster. Podoba mi się ta bransoleta. Tylko pytanie

czy Sumo będzie na niej ładnie wygladał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pwilman, a możesz mi napisać, ile Cię kosztowała (ze wszystkimi opłatami cło itd) ta przyjemność?

Tez chyba zrobie to co Ty, tylko nie bardzo jeszcze wiem jak się za to zabrać i gdzie najlepiej ,,uderzyć "...

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena na stronie jest faktycznie zachęcająca , reszta to kwestia wysyłki i ewentualnych opłat dodatkowych ( clo i VAT )

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całość poniżej 1900. Kupiłem tam ponieważ ten sklep, a w zasadzie jubiler, był polecany jako sprawdzony na naszym forum jak i na WUS.

Też trochę mi zajęło zanim w końcu zamówiłem zegarek w Japonii zamiast w Polsce. Pytałem w moim lokalnym serwisie seiko czy poradzą sobie z tym mechanizmem i na szczęście nie ma z tym probemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.