Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

michalv12

PATEK PHILIPPE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post na tym forum i od razu zwracam się z prośbą, ale mam liczę na wyrozumiałośc.

Mam okazję kupic zegarek tej właśnie firmy, nie wiem jednak czy to oryginał.

Nie wiem jednak jak zamieścic zdjęcie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyslę ze Ciebie. Wpisałem frazę "zamieszczanie zdjęc na forum" w google (ZNASZ GOOGLE? POLECAM!) i to oto mi wyskoczyło:

http://www.google.pl/search?client=opera&q=zamieszczanie+zdj%C4%99c+na+forum&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

Fajnie, nie? W google wystarczy wpisać coś, a google samo nam to znajdzie! Nawet całe zdania! Google pomaga, uczy i bawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proste , musi byc mniej niz 500MB i na dole jest opcja wklejenia ( dodaj obrazek )

z tym ze jest PP ma kosztowac 1000 zl to raczej szkoda czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli dobrze widze to poprzecierane ile wlezie to chyba zloto to w takim razie nie jest:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesteście mi w stanie pokazac jak powinien wyglądac oryginał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wejdz sobie na www.patek.ch i poogladaj oryginaly

rozumiem , ze zdajesz sobie sprawę ,że PP z komplikacjami to minimum 30/40000 euro ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak zdaję sobie z tego sprawę. Nigdy nie trzymałem takiego w ręku, a pierwszy raz w ogóle widzę coś co ma patek philippe napisane na sobie.

Pytam sie już po prostu z ciekawosci na co w ogole tak na pierwszy rzut oka zwracac uwagę przy takich zegarkach, żeby od razu je określic jako podróbę.

rozumiem, że w tym wypadku chociażby sprawdzic czy faktycznie jest to złoto próby 750.

A co do mojej podróbki-czy w ogóle istnieje taki model? na stronie go nie widzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ctz taki model? Z taką tarczą? Nie ma. Z takim mechanizmem? Nie ma. Ze ścierającą się powłoką? Nie ma.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chcesz byc pewnym i nie do konca wierzysz niznanym osobom z jakiegos forum to zawsze mozesz zainwestowac 20 zl i isc do jakiegos zegarmistrza zeby otworzyl ci koperte i potwierdzil. Sprawdz jak w necie wygladaja mechanizmy PP i na pewno sie nie pomylisz jak zobaczysz podrobke. Podrobki bazuja na bardzo prostych mechanizmach automatycznych lub kwarcowych (najczesicej brak jakigokolwiek opisu lub loga producenta na mechanizmie).

Nie chce Ci rozczarowywac bo rozumiem, ze zawsze moze sie tlic jakas iskierka nadzieji, ale pomysl tez jak wszedles w posiadanie tego zegarka. Czy na pewno tak mozna stac sie posiadaczem rzeczy wartej nawet kilkaset tysiecy zlotych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe Panowie, to nie jest tak ,że ja jeszcze mam nadzieję,że trafiłem okazję życia (choc nie ukrywam, że przez chwilę tak myślałem widząc napis PP, który "przysłonił mi oczy"). W posiadania zegarka nie wszedłem, bo go nie kupiłem.

Ciekawi mnie czy zdarzają sie "dobre podróbki" takich zegarków? dlatego właśnie pytam czy istnieje w ogóle taki model (patek philippe 5052), żeby zobaczyc czy "moja" podróbka odwzorowuje chociaż kształty. Znalazłem taką oficjalną replikę http://www.watchbrandmall.com/pl/patek-philippe-5052-calatrava-p-342.html. Jak to jest w ogóle że można sprzedawac coś ze znaczkiem tego czym nie jest.

Prosze jakbyście mi jescze wyjaśnilil co czyni te zegarki droższym/ wyzej w hierarchii od np. Omeg. Czy to tez już zależy od konkretnego modelu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe Panowie, to nie jest tak ,że ja jeszcze mam nadzieję,że trafiłem okazję życia (choc nie ukrywam, że przez chwilę tak myślałem widząc napis PP, który "przysłonił mi oczy"). W posiadania zegarka nie wszedłem, bo go nie kupiłem.

Ciekawi mnie czy zdarzają sie "dobre podróbki" takich zegarków? dlatego właśnie pytam czy istnieje w ogóle taki model (patek philippe 5052), żeby zobaczyc czy "moja" podróbka odwzorowuje chociaż kształty. Znalazłem taką oficjalną replikę http://www.watchbran...ava-p-342.html. Jak to jest w ogóle że można sprzedawac coś ze znaczkiem tego czym nie jest.

Prosze jakbyście mi jescze wyjaśnilil co czyni te zegarki droższym/ wyzej w hierarchii od np. Omeg. Czy to tez już zależy od konkretnego modelu

Po pierwsze - nie ma dobrych i zlych podrobek. Podrobka to podrobka.

Po drugie - oficjalna replika jest zegarek wyprodkukowany przez ta sama firme, bedacy replika modelu z przed lat. (np. Reedycja, albo lilitowana reedycja modelu z 1960 r.). Jakakolwiek inna "replika", innej firmy, robiona przez innych wykonawcow jest podrobka.

A pytanie o to czym PP jest lepszy od Omegi? No coz. Tu sie liczy przede wszystkim mechanizm. PP robi zegarki skomplikowane wewnetrznie, autorskie werki w 100% które wypracowała przez czas swojego istnienia. Wycenia je na taka kwote. Omega robi podobnie ale wycenia sie na mniejsza kwote - z tym ze mniej inwestuje, idzie w ilosc, wiecej wydaje na promocje - a mniej w technologie (w porownaniu do PP). Omega jest jak niezle AUDI, PP jest jak najlepsze Lamborghini. To co znajdziesz w srodku, w polaczeniu z historia, zaslugami dla zegarmistrzowstwa, zaawansowaniem mechanizmow i mnostwem innych czynnikow powoduje to ze za jednego Patka kupisz ze 4 Omegi :) Kumasz - Dobry zegarek wysokiej jakosci (Omega) vs. Arcydzieło Zegarmistrzostwa (PP)

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pkt widzenia prawnego i autorskiego podrobka to podrobka to jasne- chodzi mi o to czy robi się takie podróbki które jakbym wrzucił zdjęcia to mielibyście problem z oceną, czy zawsze mimo wszystko powiiecie np. "pokaż środek" i od razu będzie wiadomo-lewizna, bo mechanizmuy podrobic się nie da bo: nie opłaca się bądz tez technoiligcznie jest to prawie niemożliwe.

Co do tej "oficjalnej" repiliki to źle użyłem słowa- chodzi mi o to że ktoś to oficjalnie sprzedaje ze znaczkiem PP, mimo że nim nie jest.

A co tego co jest lepsze- takim Lambo pojedziesz szybciej niż Audi, chociaż niekonieczne wygodniej, co nie zmienia faktu że wolałbym lambo.Ale jest jakoś wymiernie lepsze. A taki PP lepiej czasu nie wskaże niz omega. :) ale będzie wskazywał go dłużej, dokładniej czy jak? jest to jakoś wymierne dlaczego jest lepssze?czy po prostu dochodzi eksluzywnośc itd wspomniaNE przez kolegę wyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj forum

Przyjrzyj sie komplikacjom , mechanizmom , zdobieniom

Poogladaj oryginały

Zrozumiesz

To tak jakby pytać , czy ludzie na przeciwleglej półkuli chodzą do góry nogami i krew im napływa do głowy ...

Pogłoski o nieodroznialnych podrobach wsadz do bajek

Jeśli chcesz iść ta droga - współczuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejrzyj prosze ten film i poboczne jak PP traktuje klienta i swoje produkty a wtedy zrozumiesz wiecej

a dzieki temu co rodzi sie i kotluje w twojej glowie nie dziwie sie, ze podrobki maja sie tak dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez współczuje. Podróba nawet najdoskonalsza zawsze będzie podróbą

i jeśli będziesz o tym wiedział to jaki jest cel noszenia takiego zegarka ??? :huh:

w telefonie masz zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A taki PP lepiej czasu nie wskaże niz omega. :) ale będzie wskazywał go dłużej, dokładniej czy jak? jest to jakoś wymierne dlaczego jest lepssze?czy po prostu dochodzi eksluzywnośc itd wspomniaNE przez kolegę wyżej

To jest ten moment, kiedy trzeba Cię odesłać do poczytania innych tematów na forum, bo ten argument poruszany był tysiące razy. Naprawdę. Nie ma sensu pisać tego samego od nowa. Poczytaj, to zrozumiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pkt widzenia prawnego i autorskiego podrobka to podrobka to jasne- chodzi mi o to czy robi się takie podróbki które jakbym wrzucił zdjęcia to mielibyście problem z oceną, czy zawsze mimo wszystko powiiecie np. "pokaż środek" i od razu będzie wiadomo-lewizna, bo mechanizmuy podrobic się nie da bo: nie opłaca się bądz tez technoiligcznie jest to prawie niemożliwe.

Co do tej "oficjalnej" repiliki to źle użyłem słowa- chodzi mi o to że ktoś to oficjalnie sprzedaje ze znaczkiem PP, mimo że nim nie jest.

A co tego co jest lepsze- takim Lambo pojedziesz szybciej niż Audi, chociaż niekonieczne wygodniej, co nie zmienia faktu że wolałbym lambo.Ale jest jakoś wymiernie lepsze. A taki PP lepiej czasu nie wskaże niz omega. :) ale będzie wskazywał go dłużej, dokładniej czy jak? jest to jakoś wymierne dlaczego jest lepssze?czy po prostu dochodzi eksluzywnośc itd wspomniaNE przez kolegę wyżej

Dam Ci porównanie, pomiędzy zegarkami powiedzmy zwykłymi jakich miliony nosimy na rekach a takimi jak patek czy omega jest taka różnica jak między cyfrowym zdięciem dajmy na to kwiatka, a między Słonecznikami Van Gogha, zwykłe tanie zdięcie jest wyraźniejsze, zobaczysz kazdy szczegół dostępne wszedzie i bardzo tanie, a takie dajmy na to Słoneczniki kosztują miliony złotych i nie da sie ich kupić. Mniej więcej podobna różnica jest medzy zegarkiem który ma tylko odmierzać dokładnie czas, a mędzy takim np patkiem ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupując podróbkę to tak jakbyś czytał streszczenie Pana Tadeusza napisane przez siedmiolatka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie o to czy da sie zrobic podrobke zewnetrznie nierozpoznawalna mam nadzieje zadajesz tylko teoretycznie. Odpowiedz: jasne ze sie da, Za odpowiednia cene i z uzyciem odp. materialow na pewno da sie uzyskac efekt zblizony do orginalu. Niestety bedzie to nadal podrobka, oszustwo, kradziez i przestepstwo.

PP nie wskaze czasu lepiej niz omega. Ba! wskaze go mniej dokladnie niz zegarek marki Albatross za 70 zl. Ale to jak go wskaze, co sprawi ze wskazowka przeskoczy z 2 na 3 to juz zupelnie inna bajka. Czarlik dobrze prawi - Mozna to porownac wlasnie do dziel sztuki - w koncu to sa malunki, podobne moge kupic od ulicznego artysty za 1000 x mniejsze pieniadze ;)

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Trochę tutaj zostałem źle odebrany, ale widzę jak zacząłem więc rozumiem Wasze oburzenie.

Ja bynajmniej nie chciałem stwierdzić, że podróbki są ok, a co za tym idzie ich noszenie także, bo niby co to ma symbolizować: kupiłem coś za np. 1000zł, które w rzeczywistości jest warte 10,20,30 x więcej. Trzymając się w temacie motoryzacji: to trochę jak kupić np. bmw m5, a nie mieć na konkretny serwis, o paliwie nie wspominając. Ja doceniam takie unikatowe rzeczy, podoba mi się to, uważam że dzięki takim rzeczom i ludziom którzy je kupują idziemy dalej,bo gdyby nie tacy ludzie, którzy tworzą takie coś, to nadal siedzielibyśmy w jaskiniach. Sam zegarka nie posiadam, a o to coś które pytałem na początku... cóż zdaję sobie sprawę ze swojego wygłupienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli nie zakupiles to sie nie wyglupiles. Zapraszamy na forum, moze przekonasz sie do zakupu zegarka, to naprawde wciaga jezeli masz predyspozycje i zlapiesz bakcyla ;)

EWOLUCJA:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zakupiłem, bo nawet bym się nie odważył nie mając kompletne o tym pojęcia. Powtarzam, że temat dla mnie obcy, a zwróciłem się z prośbą o pomoc tutaj, ponieważ kiedyś już się na to forum natknąłem i przypuszczałem, że pomoc otrzymam. To że w troche dosadnych słowach- czasem tak trzeba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.