Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lewitacja

ZEGAREK OMEGA Speedmaster Professional POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę Panstwa,

Na samym wstępnie zaznacze, że kompletnie nie znam się na zegarkach.

Ten o który pytam dostałam w prezencie, można powiedzieć, że w spadku ;)

Jednak nie było do niego pudełka i postanowiłam podrążyć delikatnie, co to za model, jak działa etc..

Ale nigdzie nie mogę odszukać tego własnie modelu :( i obawiam się, że Tato lata temu został oszukany...

Bardzo proszę aby ktoś pomógł mi okreslić czy jest to podróbka czy jednak oryginał.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Jeżeli będzie potrzeba więcej zdjęć mogę wstawić

post-60399-0-92025300-1362604537_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety podróbka.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłam informacje tutaj, że jest to model omega speedmaster moonphase.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo oryginał wygląda tak

38765031.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale, meinard, przecież tu wielkich różnic nie ma. Ba, to te same zegarki :D

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kacy - śmieje się Pan ze mnie? czy faktycznie tak uważa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ale to zdjęcie było zbędne. Bardziej przydałaby się fotka dekielka i mechanizmu. W tym jednak wypadku nie ma to sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę Pana.. ja rozumiem, że Pan jest znawcą ale przecież nie musmy odzywać się do siebie w sposób tak pretensjonalny.. dlaczego zbędę? mogę umieścić i takie.. czy może Pan pisać troszeczkę jaśniej? Oczywiście nie chcę zabierać Pana cennego czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek to podróbka, Omega nigdy nie wypuściła takiego modelu, aby zrozumieć po czym się to poznaje, niestety trzeba posiedzieć w temacie ale jest to w 100% pewne i nie ma co do tego minimalnych nawet wątpliwości. Tak jak już Koledzy napisali - pozostałe zdjęcia są zbędne.

Szkoda bo Omesia spidi z fazami to fajny model ale niestety nie tym razem.

PS: na forum nie ma panów - zwracamy się per Ty, Kolego , Koleżanko itp.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleżanko, nie sądzę, aby moja wypowiedź była pretensjonalna. Zdjęcie, które wrzuciłaś było całkowicie nieprzydatne do stwierdzenia oryginalności zegarka. Widząc je można było jedynie powiedzieć, że widać na min jakiś zegarek...

Przed zadaniem pytania w tym dziale dobrze jest przejrzeć pierwszy temat zawierający istotne wytyczne -->> http://zegarkiclub.p...a-samodzielnie/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuję Panu za obszerną odpowiedz. I przepraszam, że wcześniej nie zapoznałam się z wewnętrznym regulaminem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia nadal nie są najlepsze, ale to i tak nie zmienia faktu, że posiadasz podróbkę Omegi. Popatrz sama na zdjęcie zamieszczone przez kol. meinarda i zobaczysz jak dalece to co posiadasz odbiega od oryginału. Wywal ten "zegarek" na szmelc albo jeśli ma wartość sentymentalną to głęboko ukryj i nikomu nie pokazuj. No i nie noś go bo to obciach makabryczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróba. Widać pasy szanghajskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lemax, kończąc aby niepotrzebnie nie dyskutować - sam jesteś obciach :) ja rozumiem, że Wy tutaj jesteście ą, ę ale bez przesady aby pisać, że mam schować głęboko gdzieś zegarek bo obciach go nosić. Chyba Ty. Dziękuję za miło rozpoczęty dzień, pozdrawiam! i do widzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lewitacja kolega Lemax ma 100% rację. Obciach nosić coś takiego, bo to zwykłe gówno. Chcesz go nosić? Noś, nikt Ci nie zabroni. Lecz wchodząc do porządnego salonu, gdzie sprzedawca będzie pasjonatem a nie osobą siedzącą na przymus, narazisz się na śmieszność :).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lewitacja, oczywiście że obciach. Rozumiem, że mogłaś wcześniej nie wiedzieć i żyłaś w błogiej nieświadomości że nosisz wypasioną omesię ale teraz już wiesz i raczej proponowałbym ( zresztą jak już kolega radził) schować go głęboko i wyciągać tylko jak będziesz szła w miejsca gdzie ludzie raczej się nie znają na zegarkach i "poklepią Cię po ramieniu" za piękną omegę ;). A tak poważnie, jeśli zegarek ma dla Ciebie jakąś wartość to może wyjmij go za jakiś czas z szuflady i............... zakop w ogródku ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic się nie przejmuj :) , ci panowie są tak pretensjonalni tutaj że głowa mała :) , na moje zapytanie tez jedynie potrafili odpowiedziec ze zła jakosć zdjęć i dyskusja na temat paznoki :) widocznych na zdjęciach takze najlepiej podejdź do fachowca czyli zegarmistrza z długoletnim stażem taki jak ja zrobiłamj, sprawdził autentyczność , na miejscu , nawet się okazało ze pamięta ten zegarek bo 2000 roku go naprawiał , autentyczna Omega spedmaster :) specjalnie do Szwajcarii wysyłłam zapotrzebowanie na części . Takze moze i się znają ale nie ma nieomylnych ludzi i do tego tak mało uprzejmych.Pozdrawiam

Goska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sama sobie odpowiedziałaś - zdjęcia wystawiłaś beznadziejne i chciałaś opinii - na podstawie czego ?? faktu że ostroi na zdjęciu by paznokcie a nie zegarek ?? Ciesz się że masz oryginał ale to stwierdził zegarmistrz mając go w ręka a nie Twoje "genialne" fotki. Więc po co te pretensje ?? A co do pretensjonalności panów na tym forum - to już kompletna kula w płot. Przynajmniej Ty mając oryginał nie będziesz robić obciachu tylko co najwyżej Twoja koleżanka Lewitacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smutnym człowiekiem musisz być :)

szkoda czasu i dyskusji , głupi nie będzie wiedział o co chodzi a mądry się nie odezwie

pozdrawiam Cię z całą mocą mego optymizmu

Gośka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Lotek... dla mnie obciachem jest nazywanie zegarka "Omesią". Nigdy w życiu nie nosiłam czegoś na pokaz, ale każdy mierzy swoją miarą także najwidoczniej Pan tak właśnie robi. Oprócz miłej Pani Gosi i Pana który jak normalny człowiek odpowiadał na moje pytania w wiadomościach prywatnych każdy kto włączył się do dyskusji już zjechał mnie z góry na dół. Jesteście z siebie dumni? Fajnie, kolejna osoba została przez Was poniżona.. Eh nie chciałam żadnych zbędnych dyskusji, przykro tylko, że nirktórzy podnoszą sobie ego dowalaniem człowiekowi na anonimowym forum. Mimo wszystko pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.