Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Karagirl

Zalany Tag Heuer - naprawa - czy to opłacalne?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałam zasięgnąć Państwa rady odnośnie naprawy zegarka Tag Heuer Professional 200 meters.

Mechanizm zegarka jest zalany i prawdopodobnie zawarty (wstępne oględziny zegarmistrzem). Tarcza, koperta są w stanie idealnym. Zegarek był używany bardzo sporadycznie przed zalaniem. Diagnoza Zegarmistrza - do wymiany mechanizm ( kwarcowy ). Koszt naprawy wahać się będzie w granicach 250-300 zł. Proszę o radę czy warto w zegarek inwestować.rzyznam szczerze, że nie miałam wcześniej doczynienia z tą szwajcarką marką. Co Państwo sądzicie na ten temat? Naprawiać czy odpuścić?

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak można zalać zegarek z WR200? Jeżeli to fakt, odpuściłbym naprawę, mając poważne wątpliwości co do oryginalności zegarka.

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest jak najbardziej oryginalny. Prawdopodobnie dekielek po wymianie baterii był odkręcony lub koronka wysunieta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam, ze zegarek został zakupiony w Anglii na co są dokumenty + pudełko. Gwarancja już nie obowiązuje, poza tym to szkoda spowodowana przez nieuważne użytkowanie dlatego też nie podlegał naprawie gwarancyjnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli jest oryginalny są dokumenty to prawdopodobnie zdajesz sobie sprawę, że ten zegarek kosztował około 1000funtów (tyle średnio kosztują te zegarki w kwarcu, a nawet jak używany i kupiony okazyjnie to i tak min. 500Funtów)

przy tej kwocie jeżeli zegarmistrz chce go naprawić za 300zł czyli jakieś 8% wartości to tyle co nic - kropla w morzu

więc nad czym się jeszcze zastanawiać ?

natomiast nie zgadzają mi się tutaj twoje zeznania i średnio cena mechanizmu u zegarmistrza - moje przypuszczenia podobne są do poprzednika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniony mechanizm nie będzie już oryginalny, prawda? Nie wydaje mi się, żeby za 300 zł dało radę taki znaleźć, choć to chyba ETA, więc nic szczególnego.

Jeśli do noszenia dla siebie, to moim zdaniem warto, będzie fajny kwarc z przeszczepionym serduchem. Ale jeśli na sprzedaż, to sam nie wiem, chyba miałbym rozterki moralne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena katalogowa jaką znalazłam to 1.590 $. Zastanawiam się nad naprawą bo zegarmistrz był sceptycznie nastawiony. "A bo kwarc"... To był w zasadzie jego jedyny argument. Jest to zegarek mojego dobrego znajomego. Chce mi go odpsprzedać po niskiej okazyjnej cenie ( pozwala mu na to status finansowy ). Taki zegarek to dla niego nic. Pytałam czemu sam go nie naprawi to skwitował to, że kupił już sobie inny a skoro ten mi się podoba (bo tak faktycznie jest- najbardziej perłowa tarcza) to może mi go oddać za symboliczną kwotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to czyli część moich pierwszych wywodów się zgadza

teraz pozostaje Pan "Zegarmistrz" co on tam chce wsadzić, ale o tym napisał poprzednik post nad twoim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniony mechanizm nie będzie już oryginalny, prawda? Nie wydaje mi się, żeby za 300 zł dało radę taki znaleźć, choć to chyba ETA, więc nic szczególnego.

Jeśli do noszenia dla siebie, to moim zdaniem warto, będzie fajny kwarc z przeszczepionym serduchem. Ale jeśli na sprzedaż, to sam nie wiem, chyba miałbym rozterki moralne.

Tak to ponoć ETA. Zegarmistrz był sceptyczna bo takie mechanizmy siedzą w Doxa-ch, Cymach itp. "Nic szczególnego" to jego słowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmień zegarmistrza :P

a przynajmniej go nie słuchaj

a poważnie - naprawiaj i ciesz się zegarkiem

byle nie było pod nim ukrytego podtekstu B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ukrytego podtekstu?;-) co masz na myśli?:-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Między mężczyzną a kobietą przyjaźń nie jest możliwa. Namiętność, wrogość, uwielbienie, miłość - tak, lecz nie przyjaźń." – Oscar Wilde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeden wyjątek. Przyjaciel, gej;->

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym brał i "naprawiał" nawet po taniości.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli wszystkie problemy masz rozwiązane w tym temacie (oprócz jednego - kobieta w męskim zegarku :ph34r: )

miłego użytkowania zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kobieta w męskiej koszuli, z męskim zegarkiem na nadgarstku, kobieta na motocyklu, w męskim aucie? To ma coś w sobie... Może nie dla wszystkich ale na niektórych to działa pozytywnie, a jak wszyscy chyba wiem kobiety lubią hmmm zwracać na siebie uwagę;-)

Dzięki za rozwianie moich wątpliwości:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już go kupisz to zapodaj fotki, chętnie popatrzymy. Trzymam kciuki zarówno za zakup jak i przyszłą naprawę :).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za kiepską jakość zdjęć ale nie dysponuje dokładniejszym aparatem:/ na mechanizmie widnieją napisy "swiss 7 jewellery" "tag heuer" i takie tam;-)

zdjecie.jpg

zdjecie-3.jpg

zdjecie-5.jpg

zdjecie-4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ok, warto naprawić.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie wygląda, wskazówki dobrze świecą w ciemności a na tarczy nie ma żadnych przebarwień od zalania. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to był męski model?

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeden wyjątek. Przyjaciel, gej;->

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety muszę Państwa zamartwić i potwierdzić, ten zegarek nie jest oryginalny. Prponuję inny ,,sportowy'' zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę zapytać po czym Pan wnioskuje, że nie jest oryginalny? Był sprawdzany przez doświadczonego Zegarmistrza z dobrą renomą i ten nie miał wątpliwości co do oryginalności zegarka??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Badalamenti, możesz jakoś uzasadnić swoją opinię?

Karagirl- przy Pl.Wilsona na Żoliborzu jest zegarmistrz który specjalizuje się w kwarcach.

Coś tam mi już ratował ,ceny przystępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.