Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lestaf

NWO i Agenda Obcych

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, Faceci w Czerni :) Od razu przychodzi na mysl ten film. W obcych wierze, ale nie wierze w ich rzekome zaangazowanie. To ze nas obserwuja to mozliwe (tak jak my obserwujemy malpy w rezerwatach przyrody). Ale watpie zeby sobie zaprzatali glowe budowaniem baz :P

Oglnie zdanie mam takie: Ludzie sobie zadaja pytanie czy jesli obcy istnieja, to czy by sie z nami skontaktowali.

Otoz ja uwazam ze nie i jeszcze dluuuuugo nie. Spojzcie - ludzka cywilizacja = podzial na 190 panstw, kilkadziesiat jezykow, rozne poziomy zaawansowania i poziomy zycia, miliony glupich jak but jednostek, glod, zarazy oraz wojny (kazda wojna jest przez obcych rozpatrywana jako domowa). Mnostwo ludzi wierzy w jakas religie. A sa tacy ktorzy zabijaja z takich wzgledow jak religia, kolor skory i inne. No generalnie jakis 3 swiat jesli chodzi o cywilizacje we wszechswiecie. Dla nich ziemia to taka Somalia, w ktorej naprawde inteligentne jednostki z korymi mozna nawiazac kontakt to okolo 1% calosci...

A jak podrozuja obcy? No jasne ze przez wyrwy w czasoprzestrzeni ktore sami tworza. My to nazywamy Mostem Einsteina- Rozena: http://foty.ifd.pl/s...60323064318.jpg Mysle ze serial Gwiezne Wrota ma troche racji. Bo Gwiezdne Wojny (podroz w nadswietlnej) to juz raczej nie.

Jak dokonuja tych podrozy? Tworza wyrwy w odpowiednich miejscach? Pewnie tak! I wyobrazcie sobie ze moga tez robic sobie gwiazdy na wlasne potrzeby. Albo czarne dziury. Wszystko zalezy od tego jak wiele mozecie dopuscic do swoich ograniczonych umyslow. Mozliwosci sa nieskonczone jak wszechswiat! Lestaf ma 100% racji :)

Ponioslo mnie ale lubie ten temat :D

PS:

Pozostajac w temacie - Polecam poczytac o Skali Kardaszewa, a potem przeczytac opowiadanie "Ostatnie Pytanie" oparte na zasadach ustalonych przez te skale.

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podwójna gwiazda w gwiazdozb. Oriona posiada swój układ planetarny i jest ok. 140 lat św. od Ziemi, Syriusz 8 lat, a najbliższe planety aktualnie znane są niewiele ponad 10 lat św. od Ziemi. Podkreślić warto - aktualnie...

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Faceci w czerni" to film na podstawie tych teorii, w jednym z wywiadów Miedwiediew nazwał go filmem dokumentalnym, powiedział to w prawdzie pół serio, ale znając prezydenta Rosji, mógł powiedzieć prawdę, wiedząc, że i tak nikt nie uwierzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Inna rasa we wszechświecie ? Bardzo prawdopodobne, ale jest pewne "ale" jak oni dotarli do nas skoro najbliższa galaktyka jest położona 42tys. lat świetlnych od nas,

Nie sądze, aby trzeba było szukać w innych galaktykach - w naszej jest wystarczająco miejsca (100 tys. lat świetlnych średnicy)

a maxymalna prędkość z jaką się można poruszać we wszechświecie to prędkość światła, którą osiąga tylko światło !

Tak, ale dotyczy to teorii względności. W innych teoriach prędkość światła może być przekraczana.

O co chodzi w tym co powidziałem, dajmy na to że puszczamy światło silniejsze od słonecznego z Ziemi, jakbyśmy byli w innej galaktyce dotarło by do nas dopiero po MILIARDACH lat !! Spadające gwiazdy, które można czasem zaoobserwować na niebie "wybuchły" wiele milionów lat temu, ale światło z nich dociera do nas tak jak mówiłem później.

"spadające gwiazdy" - masz na myśli meteory? Jeśli tak, to coś Ci się grubo pomyliło ;)

Teraz może opiszę jeszcze zjawisko dylatacji czasu. Dajmy na to że jesteśmy w innej galaktyce i przez potężny teleskop obserwujemy ziemię. Co będziemy widzieć ? DINOZAURY ;)

To nie jest dylatacja czasu (o ile masz na myśli pojęcie teoriowzględnościowe), tylko po prostu obraz "leci" z prędkością swiatła, więc potrzebuje milionów lat (w przypadku obserwacji z innej galaktyki) aby dotrzeć do odbiorcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie szukałem dokładnie liczb, więc przepraszam za nieścisłości i pojęcie spadających gwiazd pomyliłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Inna rasa we wszechświecie ? Bardzo prawdopodobne, ale jest pewne "ale" jak oni dotarli do nas skoro najbliższa galaktyka jest położona 42tys. lat świetlnych od nas, a maxymalna prędkość z jaką się można poruszać we wszechświecie to prędkość światła, którą osiąga tylko światło.

Bynajmniej !!! Wszak bodaj w 2012 roku naukowcy z CERNu wystrzelili centrino i ku ich zaskoczeniu dotarło do mety szybciej niż sie spodziewali. Poleciało szybciej niż światło. Co z tego? Jeśli w prymitywnych (ziemskich) warunkach można materią przekroczyć prędkość światła to w prawdziwym laboratorium można rozpędzić materię do jej wielokrotności. W takim razie można podróżować szybciej.

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tak było to cała, a przynajmniej większość fizyki to bzdura.

Napewno największą bzdurą jest Postulat Bohra, a dalej uczą go w szkołach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwię się, że o tym nie słyszałeś. Jest w sieci kulka artykułów na ten temat. Głośno zrobiło sie w mediach, że fizyka zachwiała się w fundamentach.

Wysłano z mojego Atari 65

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz fajniej - centrino :blink: i to jeszcze szybsze od światła.

Można tu nową fizykę pisać, co zresztą dobrze wpisuje się w wiarę we wszelkie teorie spiskowe.

Musicie oświecić tych biednych naukowców bo błądzą...

Stężenie absurdu w tym wątku sięga zenitu. :facepalm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest możliwe, to że im się poluzował kabel też, ale jakby nie patrzeć łatwiej i bezpieczniej napisać, że coś się poluzowało, niż podważyć całą dotychczasową wiedzę na temat fizyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby nie patrzeć łatwiej i bezpieczniej napisać, że coś się poluzowało, niż podważyć całą dotychczasową wiedzę na temat fizyki.

i jeszcze podac ją do wiedzy cywilów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie zmienia faktu, że w tym temacie po raz kolejny podano fałszywą informację, tylko tym razem już tak bzdurną, że aż trudno było nie zareagować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko się rozmawia o takich rzeczach z osobami, które uznają tylko dowody logiczne, które można ogarnąć umysłem. Żyjemy w matrycy 3D jednak jest to tylko mały wycinek ze spektrum jakie oferuje wszechświat. Logiczne myślenie dla niektórych niestety, odchodzi na rzecz szerszego postrzegania. Moim zdaniem człowiek jako istota wielowymiarowa posiada w sobie mnóstwo odpowiedzi, na pytania, których logicznie wyjaśnić się nie da. Trzeba tylko postarać się przestać rozumować naukowo na zasadzie dowodów, mierzalności zjawisk itd. Wiem, że to trudne zważywszy na to że taki sposób postrzegania wszystkiego został nam wtłoczony przez lata. Nie ograniczajmy się do tego, że jak czegoś nie można zmierzyć albo zobaczyć to tego nie ma.

Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie zmienia faktu, że w tym temacie po raz kolejny podano fałszywą informację, tylko tym razem już tak bzdurną, że aż trudno było nie zareagować.

A czy Ty kolego meinard masz w piwnicy zderzacz hadronów i w wolnych chwilach przeprowadzasz podobne eksperymenty, przy czym Twoje wyniki dowodzą czegoś zupełnie innego? Wszystko co wiesz jest tym co wpojono Ci w szkole, wiedzą toretyczną nie popartą dowodami w postaci eksperymentów. Teraz gdy mamy możliwość sprawdzenia tych wyliczeń w praktyce, okazuje się że teoria nijak ma się do rzeczywistości. Ujawnienie tych odkryć zrodziło oburzenie ludzi, którzy podobno jak Ty uznali, że starają się im wcisnąć ciemnotę i postanowiono, dać wam to czego chcecie, czyli przyznano wam rację, bo i tak nie o prawdę wam chodzi, tylko o udowodnienie, że jesteście najmądrzejsi. " są rzeczy na niebie i na ziemi o których się filozofom nie śniło"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są rzeczy na niebie i na ziemi o których się filozofom nie śniło"

chyba fizjologom jak mawiał klasyk ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś nie wierzę w przekroczenie prędkości światła, ale w zaginanie czasoprzestrzeni bardziej :) Co do kosmitów, jest na wszechświecie tyle galaktyk, że jest możliwe, że na którejś z nich istnieje istota rozumna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko się rozmawia o takich rzeczach z osobami, które uznają tylko dowody logiczne, które można ogarnąć umysłem.

Tylko nie do końca rozumiem ile w waszych wywodach logicznego myślenia a ile wiary i fantazji.

Nie obraźcie się, bo nie chcę nikogo urazić ale nie rozumiem czy to wasze 'romantyczne' wizje przekornie odrzucające logikę?

Czy może jednak z pełnym rozumieniem zasad fizyki i logiki wierzycie w przytoczone tutaj przez was przykłady?

Pytam bo ma to dla mine zasadnicze znaczenie czy udzielać się w temacie czy może jednak nie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no co do Bałtyckiego UFO to już o tym czytałem i czekam na więcej wiadomości, ale osobiście uważam że to coś poniemieckiego...od dawna wiadomo że naziści pracowali nad wunderwafe.wiele już się na ten temat powiedziało i już wiele razy próbowano wcisnąć ludziom, ze chodziło o bombę atomową.Niemcy jednak pracowali na bronią lotnicza, nad pojazdami mogącymi bardzo szybko sie przemieszczać z miejsca na miejsce i nie dzięki silnikom odrzutowym, a raczej chodziło o silniki anty-grawitacyjne.cóż uważam że to może być taki pojazd.mam nadzieje ze to znalezisko na dnie Bałtyku nie zostanie utajnione albo "zapomniane"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fizyka to nauka wymyślona przez człowieka, dotyczy jakiegoś tam wycinka zagadnień otaczającego nas świata. Wiem, że jest fizyka kwantowa, która w dzisiejszych czasach zakrawa już o szereg innych nauk nawet takich jak filozofia czy biologia. Mi natomiast chodzi o to, że żeby zrozumieć świat nie należy się kierować logiką gdyż ona sobie tylko radzi w trójwymiarowości a jak napisałem wcześniej świat według mnie jest o wiele bardziej złożony (chociaż to złe słowo). Ja w jakimś tam stopniu jako osoba sensytywna nie mam problemu z akceptacją pewnych opisywanych tutaj rzeczy, do niektórych nawet doszedłem sam już dawno temu. Inaczej postrzegam świat niż inni i nie mogę tego dokładnie wytłumaczyć bo jak opisać logicznie coś co poza logikę wykracza? Nie potrafię przekazywać drugiemu człowiekowi strumienia swoich odczuć dotyczącej danej sprawy, chociaż są ludzie, którzy to potrafią. Ujmując to kolokwialnie nie interesują mnie za bardzo argumenty logiczne czy fizyczne dotyczące danego zjawiska lecz moje odczuwanie, które powoduje określoną reakcję we mnie a dla kogoś innego jest ono nic nie warte.

Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.