Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Drake

Omega Seamaster PO vs.........

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie zdecydowanie lepszym wyborem będzie Tag. Chociażby ze względu jak traktuje się klienta w salonach Taga a jak w salonach Omegi ( moje doświadczenia głównie z Azji). Jeśli chodzi o jakość wykonania to ta różnica cenowa na pewno nie jest tego warta. Mam zegarki Taga i jestem z nich w stuprocenach zadowolony. Chyba ,że jesteś czlowiekiem , który sobie sam w zegarku chce grzebać no to wtedy możliwe , że Omega jest lepszym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze względu na koszta biorę poważnie pod uwagę zakup PO na werku 2500 , natomiast TAG na werku caliber 16 , który mi się podoba jest nowością , ma więcej komplikacji i przebija cenę PO .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie pojawił się w polskich sklepach nowy TAG Aquaracer CAK 2110 , miałem okazję go mierzyć , rozmiar 43 mm ,idealny do mojego nadgarstka ,pięknie sie prezentuje ten diverek .

Na tą chwilę dylemat taki :

new TAG caliber 16 cena po rabacie ok 12 kpln

new PO werk 8500 cena po rabacie ok. 15 kpln

stara PO werk 2500 , ostatnie egzemplarze w sieci cena ok 12 pln

2363737.jpg?v=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Omegę na werku 8500; to doskonały mechanizm. Moim zdaniem nowa Omega PO to najlepszy wybór divera w tej cenie.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli bierzesz pod uwagę tylko nowe zegarki, to jednak TAGa bym sobie odpuścił. Zbyt wysoko się cenią jak na standardowy mechanizm. Do 9-10k bym się zastanowił, ale 12k to moim zdaniem już przesada. Szukałeś TAGów w DE? Podobno mają niższe ceny, niż w PL (nie sprawdzałem osobiście, nie jestem zatem pewien).

Omega, mimo, iż droższa, więcej daje i lepiej trzyma wartość.

Używane - to już inna historia, używanego TAGa można wziąć jak najbardziej pod rozwagę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przymiarce PO 8500 najbardziej przeszkadzała mi koronka, zbyt uwierała. Zegarek kusi ale biorąc pod uwagę tylko komfort noszenia wygrywa starsza wersja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli bierzesz pod uwagę tylko nowe zegarki, to jednak TAGa bym sobie odpuścił. Zbyt wysoko się cenią jak na standardowy mechanizm. Do 9-10k bym się zastanowił, ale 12k to moim zdaniem już przesada. Szukałeś TAGów w DE? Podobno mają niższe ceny, niż w PL (nie sprawdzałem osobiście, nie jestem zatem pewien).

Omega, mimo, iż droższa, więcej daje i lepiej trzyma wartość.

Używane - to już inna historia, używanego TAGa można wziąć jak najbardziej pod rozwagę...

Ale w tym TAG-u siedzi valjoux 7750 ( calibre 16 ) czy to się uważa za standardowy mechanizm ?? Ten konkretny model tak jak pisałem wcześniej to nowość która miała premierę 4 miesiące temu i właśnie pierwsze egzemplarze są wystawiane w sieci ,dlatego czekałem do dzisiaj z przymiarką bo wcześniej ich w PL nie było , w DE CAK 2110 kosztuje 3200 euro , w GB 2995 funtów , w PL cena katalogowa 14.300 pln bodajże .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VJ 7750 znajdziesz w zegarkach tańszych 3-krotnie - w tym sensie to mechanizm standardowy (nie in-house). Poza tym, kwestia indywidualna imo (nie każdy się ze mną zgodzi, wiem...): jak nurek, to bez chrono. Jak chrono, to nie nurek :) Jeśli potrzebujesz chrono, to są inne fajne zegarki z tą komplikacją (np. speedy). W tym sensie trudno trochę porównać zegarki z różnymi komplikacjami, trochę jak jabłka i pomarańcze :)

Reasumując - brałbym Omegę na 2500 :) chyba że masz solidną łapę (ja takowej nie posiadam, stąd nowej PO nawet nie brałbym pod uwagę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pare dobrych zegarkow do nurkownia lubie je poniewaz sa mocno zbudowane i fanie wygladaja. najwieksze spotkanie ich z woda to umywalka albo prysznic.

na zdjeciu to najnowszy rolex submariner bez daty i najnowszy omega seamaster planet ocean.

trzeci( niebieski) to paroletni omega seamaster kwarcowy . najlepiej sie nosi kwarcowy bo stosunkowo lekki pozniej omega seamaster planet ocean a najgorzej to submariner

bo ciezki jak czolg. na codzien ich nie nosze bo nie potrzebuje, mam telefon :) do kosciola nie chodze wiec jednym slowem siedza przewaznie bezuzytecznie

sa tak jak obrazy w domu ktore tez sa praktycznie bezuzyteczne ale przyjemie na nie patrzec

ps niestety zdjecie nawet te z komorki nie chce przejsc !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pare dobrych zegarkow do nurkownia lubie je poniewaz sa mocno zbudowane i fanie wygladaja. najwieksze spotkanie ich z woda to umywalka albo prysznic.

na zdjeciu to najnowszy rolex submariner bez daty i najnowszy omega seamaster planet ocean.

trzeci( niebieski) to paroletni omega seamaster kwarcowy . najlepiej sie nosi kwarcowy bo stosunkowo lekki pozniej omega seamaster planet ocean a najgorzej to submariner

bo ciezki jak czolg. na codzien ich nie nosze bo nie potrzebuje, mam telefon :) do kosciola nie chodze wiec jednym slowem siedza przewaznie bezuzytecznie

sa tak jak obrazy w domu ktore tez sa praktycznie bezuzyteczne ale przyjemie na nie patrzec

ps niestety zdjecie nawet te z komorki nie chce przejsc !

januszek sprobuj może w innym temacie np. http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51546-klub-milosnikow-zegarkow-omega/page__st__1140#entry980069

bo ten temat jest o czymś innym , ewentualnie wrzucaj foty swoich czasomierzy do Galerii to będziemy podziwiać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamiescilem je wiec w dzisiejszej galerji i nawet udalo sie przeslac.

ceny jakie ja placilem to:

omega kwarcowy $ 1700

omega planet ocean $ 3600

Rolex submariner $ 8000

moim zdaniem omega ma przyzwoite ceny

jezeli natomiast chodzi o rolex to wiecej sie placi za nazwe niz za mechanizm.

rolex dobrze utrzymuje cene jezeli chodzi o sprzedaz uzywanych zegarkow

omega troche mniej

ale po sprzedawac..

janusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też chciałbym zapłacić 3600 USD :P za nowe PO 8500

Natomiast w rozmowach przy kawie z kolegami okazało się że jeden z nich ma prawie w rodzinie dealera Omegi i TAG-a .Dostałem kontakt i czekam na ofertę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, może odgrzejemy temat? Stoję przed dylematem, nowy czy używany PO? Ostatnio na naszym bazarku były dwie sztuki 42 i 45,5 mm cal. 2500. Jak duża jest różnica pomiędzy nimi? Jak duża pomiędzy 2500, a 8500? I ewentualnie gdzie poza bazarem i allegro szukać używanych, a może jednak nowa za dobre pieniądze?

Nikt nic nie ma do dodania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.