Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Grzy8ek

Zegarek do ok. 400 zł

Rekomendowane odpowiedzi

a jaki ma obwód nadgarstka. Bez tego nei da sie zastanawiac czy za mały czy za duży.

Mi osobiście te zegary się nie podobają. Nie lubie chro z kilkoma tarczami.

Tylko w stylu chrono szukasz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, to mój pierwszy post na forum. Dzisiaj szperając po "sklepach" znalazłem takie cudo, cena niby fajna, ale nic nie wiem o tej marce. Czy zegarek wart jest tej ceny ?

Invicta 0075 Men's Pro Diver Gold Tone Stainless Steel Green Dial Chronograph Watch   na sklepie w usa przecena na 117 dolarów z 595. Wydaje się być atrakcyjną ofertą.

IN0075__70746.1436490278.1280.1280.jpg?c

Edytowane przez Telpher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaki ma obwód nadgarstka. Bez tego nei da sie zastanawiac czy za mały czy za duży.

Mi osobiście te zegary się nie podobają. Nie lubie chro z kilkoma tarczami.

Tylko w stylu chrono szukasz ?

Problem w tym,że nie wiem. Postaram się znalezc jakiś pretekst i to zmierzyć :)

Szukałam na razie wyłącznie po wyglądzie i do 300 zł max. więc jeśli masz coś ciekawego w podobnych cenach to jestem otwarta.Jeśli chodzi o te,które już wysłałam to są ok jesli chodzi o stosunek jakości do ceny?

Edytowane przez klaudia999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, to mój pierwszy post na forum. Dzisiaj szperając po "sklepach" znalazłem takie cudo, cena niby fajna, ale nic nie wiem o tej marce. Czy zegarek wart jest tej ceny ?

Invicta 0075 Men's Pro Diver Gold Tone Stainless Steel Green Dial Chronograph Watch na sklepie w usa przecena na 117 dolarów z 595. Wydaje się być atrakcyjną ofertą.

IN0075__70746.1436490278.1280.1280.jpg?c

za ta kwote kupisz fajne chrono od seiko czy citizena wiec ta invicte bym odpuscil. chyba ze kosztuje 150 ale pln to mozna sie zastanowic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleżanko a ja bym zaproponował abyś kupiła mu zegarek automatyczny koniecznie z przezroczystym dekielkiem. Dla większości ludzi to taki super bajer który dodaje bardzo dużego smaczku. Fajnie jest powiedzieć że posiada się zegarek automatyczny który sam się nakręca i w dodatku można popatrzeć przez szybkę na mechanizm.

To coś jak pończochy są mniej praktyczniejsze od rajstop ale dają dużo więcej radochy.

SNK605K1.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym,że nie wiem. Postaram się znalezc jakiś pretekst i to zmierzyć :)

Szukałam na razie wyłącznie po wyglądzie i do 300 zł max. więc jeśli masz coś ciekawego w podobnych cenach to jestem otwarta.Jeśli chodzi o te,które już wysłałam to są ok jesli chodzi o stosunek jakości do ceny?

no tak po wyglądzie ale jakiej stylistyki oczekujesz ?

tylko chronometry ?

czy może teżjakaś sportowo elegancka?

w zasadzie jak kupujesz kwarca za ok 300 zł

to nie ma większego znaczenia który model. Casio robi porządne kwarce. Lorus też.

ja moge np polecic takiego fajnego stonwowanego zegarka z szafiroweym szkłem ( nie rysuje sie)

http://zegarownia.pl/catalogsearch/result/?q=111d

Jesli chcesz chrono to edifice to dobry wybór a wygląd to już kwestia subiektywna.

Mi osobiscie chrono w ogóle się nie podobają. Miałem 1 i od razu odsprzedałem

Edytowane przez avatarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko 5 automatyczne to z reguły w PL na allegro 300 złotych z lekką górką. Nie wiadomo jak długo bo nasza waluta będzie słabnąć. Ale można popatrzeć, niektóre są śliczne. Choć mniejsze ciut koperty niż 40 mm średnicy mają i stylowo bardziej klasyczne są. Chyba żeby podnieść budżet trochę i poszukać 5 sports.

Timex ma bardzo fajne wizualnie zegarki, ale z powodu zwłaszcza awaryjności indiglo czyli podświetlenia tarczy raczej z tego co czytałem na forum są z reguły odradzane na rzecz Lorusów i Casio.

Pierwsze EDIFICE, które wkleilas bardzo fajne, tylko gumowego paska się nie zmieni o ile dobrze widzę, uszy dostosowane do paska Casio.

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5315971765 mdv-106 bardzo fajny stalowy, kwarcowy zegarek, wygląda na droższy niż w rzeczywistości, mam go i polecam.

68caf6bb9abe3057a9e87901d0d8465c.jpg

3cb05f445c4bcc2b373059688e17c625.jpg

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5242217091 A ten zawsze mi się podobał, i kosztuje prawie te 300

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko te seiko za 300 zł to mają 30 m WR i branse z blaszek a nie ze stalowych ogniw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to są automaty. Ja bym wolał automat na kiepskiej bransolecie ( zawsze można dac napasek ) niż kwarc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak wśród blaszkowych bransolet złe nie są, przynajmniej w tych modelach co mam są wygodne, a WR30 daje rade pod prysznicem.

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem taką mała "5" przez rok i blaszkowa bransa spokojnie dawała rade a i najgorzej nie wyglądała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko 5 automatyczne to z reguły w PL na allegro 300 złotych z lekką górką. Nie wiadomo jak długo bo nasza waluta będzie słabnąć. Ale można popatrzeć, niektóre są śliczne. Choć mniejsze ciut koperty niż 40 mm średnicy mają i stylowo bardziej klasyczne są. Chyba żeby podnieść budżet trochę i poszukać 5 sports.

Timex ma bardzo fajne wizualnie zegarki, ale z powodu zwłaszcza awaryjności indiglo czyli podświetlenia tarczy raczej z tego co czytałem na forum są z reguły odradzane na rzecz Lorusów i Casio.

Pierwsze EDIFICE, które wkleilas bardzo fajne, tylko gumowego paska się nie zmieni o ile dobrze widzę, uszy dostosowane do paska Casio.

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5315971765 mdv-106 bardzo fajny stalowy, kwarcowy zegarek, wygląda na droższy niż w rzeczywistości, mam go i polecam.

68caf6bb9abe3057a9e87901d0d8465c.jpg

3cb05f445c4bcc2b373059688e17c625.jpg

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5242217091 A ten zawsze mi się podobał, i kosztuje prawie te 300

Link nie działa ;) Osobiście to Casio srednio mi się podoba.

Dziękuję za wszystkie rady . A coś automatycznego ale nie na bransolecie ?

Edytowane przez klaudia999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoletę zawsze możesz zdjąć i założyć pasek, przyzwoity pasek to 30zl za bransoletę musisz dać więcej. Lepiej kupić na kajdanie, na lato jak znalazł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to elegancko :). Zaczyna mi się podobać ten seikacz. Szkoda, że nie ma szafirowego szkła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tylko powystawowy to czemu ma zdjęte ogniwa, pewnie to zegarek z zwrotu od innego klienta a nie powystawowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra pojeczelismy pojeczelismy wy widzicie swoje widzac fotki ja widzialem swoje majac zegar w reku. MoZe i zwrot ale w tej cenie kupcie mi drugiego w takim stanie. To nie Patek zeby go na cale zycie kupowac a dobrej jakosci i w swietnej cenie zegar.

Edytowane przez Jaroslaw Jerry Esowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem nie chodzi o cenę ale o uczciwy opis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. Osobiście wolałbym prawdziwy opis, w tym przypadku opis wyklucza sprzedawcę. Skąd wiesz czy coś jeszcze nie ukrywa? Zresztą, bierz jak tak ci odpowiada robienie w balona. Jak taki zdecydowany jesteś to po co ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi