Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

e7e2d7923707f9ef218ddd104a8cc815.jpg

Udało się realnie ustawić stare koło jedno komorowe po odpuszczeniu, czyli przejechaniu do sklepu i trochę się niad nim znęcając ustawiłem do 0,2mm :)

Warto dodać, że zegary nie pochodzą z Chin... To czeskie kmitexy :) z certyfikatami dokładności każdy.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie - jest sens - w przypadku zwykłych śmiertelników - brnąć tak w doskonałość? Jedna jazda i mozolne ustawianie może pójść się walić  :P  tak wiem, pytanie nie na miejscu, hobby, pasje itd. Pytanie retoryczne  ;)

włączyłem sobie ten filmik - 2 momenty wg mnie warte odnotowania.

6.19 - upadki się zdarzają, niby zwykła ścieżka a strzał głową o glebę piekielny. Średnio to miło wyglądało, kask jednak się przydaje  

15.45 - Polski motyw. Jakoś mnie to nie dziwi  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wogole to nie. Najlepiej sprawdzić kilka rodzajów opon w rowerach i zobaczyć jakie są różnice w jeździe. Ostatni trend, który sie rysuje to opony 2.6", może być udanym kompromisem w mtb.

Dzięki, Tomek.

Koledzy, zakupy rowerowe chcę zacząć od damki dla mojej dziewczyny. Pomożecie mi wybrać coś fajnego?

Oto założenia:

- szosa, wieś, miasto, leśna droga, leśna ścieżka

- gotowy e-rower lub materiał do konwersji

- konstrukcyjnie gotowy aby bezpiecznie jeździć max. 50 kph.

- najlepiej gdyby był polski

Z góry dziękuję za pomoc, wiedząc że większość z Was ma negatywne podejście do elektrycznego wspomagania.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy warwo bawić się w taką dokładność w praktyce? Dyskusyjne, dokładnie tak jak napisałeś. Sprawdzałem moje dt swissy i one są tak wycentrowane, a nie były dotykane od fabryki (!), a ja ich nie oszczędzam :)

A co do filmiku. Gdyby się pedały odpieły, to by to lepiej wyglądało ;)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry dziękuję za pomoc, wiedząc że większość z Was ma negatywne podejście do elektrycznego wspomagania.

ja bym pomógł gdybym miał wiedzę nt ebajków  :P  50kmh i bezpieczna jazda to dyskusyjny temat :P  wydaje mi się że każdy "cywilizowany" rower bez luzów jest w stanie tyle pojechać i nie rozpadnie się, kwestia czy driver ogarnie maszynę przy tej prędkości. Ja mam nadzieję że w przyszłym roku wskoczy 6 z przodu na V-max :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamulce muszą być mocne i mieć dobrą modulacje. Wiadomo elektryk trochę waży... I żeby nie działały w trybie on off, jak niektóre.

Ja miałem v max 6 z przodu:) taka trochę śmierć w oczach :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten v max to z gorki? Ile można na prostej wyciągnąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na prostej? zależy jaki rower i przede wszystkim ile w nogach :P  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest oczywista oczywistość. Nie mowie o ekstremach. Taka realna wartość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja przekroczyłem 60 km/h oczywiście z górki.

Ale rower czasowy, para w nogach i na prostej tyle zrobisz, a i bez roweru czasowego, ale ułatwia.

Najwięcej na prostej ( mówię o mnie, rower mtb, opony 2,25, brak siły w nogach) to było jakieś 43, jazda z wiatrem :)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na płaskim nie wyobrażam sobie dokręcić do 50 moim trekiem, przynajmniej teraz ale na rower dopiero wróciłem a wcześniej też jakoś na czas nie jeździłem  :P  w przyszłym roku zobaczymy, pod koniec sezonu żeby być wjeżdzonym dobije się powietrza do opon i będziem testować  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli bym brał fabrycznego elektryka - to takiego który da się odblokować i będzie wspomagał efektywnie do 50 kph.

Czyli mówicie, że mocne hamulce. Coś jeszcze powinno być lepszego sortu? Co powiecie o marce Romet?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój trek to jest 29er?

Poczekaj na wiatr w plecy, a zobaczysz jak wyfrunie. Jak nie 29er, to trudniej. Jeździłem rok 29erem wiem co mówię :)

Romet, dobrze się kojarzy, ale mmnie trochę odpycha.

Boje się że będzie jak z krossem. Dobre, a nagle coś im odwaliło i robią ramy z "gównolitu " :/

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, 29. Jak zrzucam na 9 z tyłu to widać brak pary w nogach bo kadencja w dół. Na siłowni teraz trochę nogi katuję ale lewe kolano coś mi zaczyna dokuczać. Zobaczymy na przyszły sezon. Co do wiatru w plecy - dziwnym trafem zawsze wieje w twarz  :lol:

z Rometem miałem styczność pt Wigry czy Komar 3 :lol:  raz wpadłem na ich www i ogólnie chyba lepiej się prezentuje niż kross.

http://www.romet.pl/Rower,ERT_100_D,10,721,722,14559,2017.html

to byłoby chyba minimum, poniżej same jakieś dziadkowozy, tutaj już tarcze na hydraulice więc jakoś by się to zatrzymywało, z szutrami i ubitymi leśnymi drogami da sobie radę. Jest jeszcze jedna damka z tarczami ale aku na bagażniku - wg mnie średnie rozwiązanie, aku swoje waży a każdy kilogram wyżej bardziej czuć. Na ramie nad suportem dużo lepsze miejsce na baterię.

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugerujesz Trollu, że skoro będzie to jeździć 50 kph to mam z tarczowych hebli hydraulicznych uczynić warunek konieczny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25kg bajka, rowerzysta góra, prędkość i te hample? Mało.

Tak. Tarcze koniecznie i to dobre.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro hydrauliki wchodzą wszędzie, nawet tam gdzie ich nie chcą to znaczy, że dla własnego bezpieczeństwa lepiej mieć tarczę na hydraulice.

mało - hamulce zawsze można dozbroić a tutaj jak widać wyboru nie ma. Jak będzie strach to dołoży się inny zacisk, manetkę, większą tarczę i będzie ok. Przypuszczam, że rower nie będzie leciał w ślepe zakręty na maxa więc nie przesadzajmy, że jest potrzebna technika z najwyższej półki - chociaż j/w - dla własnego bezpieczeństwa im wyżej tym lepiej. Hydraulika musi być ale nie spinałbym się nad tym jaka. Kumpel w cube miał spowalniacz z przodu, wymienił klocki i nagle tarcza zaczęła działać, czasami niewiele potrzeba żeby był efekt

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznać się kto podkupil mi kask? Zostały tylko czerwone i niebieskie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałeś zielony?

Najładniejszy. Ale niebieski też ładny... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie niebieski. Juz prawie kliknąłem na czerwony, ale zmieniłem zdanie. A zielony chyba najbardziej mnie kusil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem. Ale bardziej pasuje mi niebieskie ciuchy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwony byłby szybszy.

Chcialem to wlasnie napisac :)

Zastanawialem sie tylko, czy szybciej sie w nim pojedzie, czy tez szybciej zadziala :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi