Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Wentylacja będzie w najlepszym razie symboliczna. Mam podobnego Camelbaka i nie jest rewelacyjnie. To wąski plecak więc tragedii nie będzie ale plecy będziesz miał mokre w lato.

Proponuję coś takiego

https://www.camelbak.com/en/packs/mountain-biking/R01074--Repack_LR_4?color=e1f902bda3a243119a6fefcc00a70bce

Podobna wielkość, a powinno być wygodniej bo środek ciężkości niżej. Ja na ten sezon planuję coś takiego kupić na kilkudniowe wyjazdy zamiast plecaka. Albo coś podobnego innej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 kwietnia w lidlu graty rowerowe . liczniki sakwy itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentylacja będzie w najlepszym razie symboliczna. Mam podobnego Camelbaka i nie jest rewelacyjnie. To wąski plecak więc tragedii nie będzie ale plecy będziesz miał mokre w lato.

Proponuję coś takiego

https://www.camelbak.com/en/packs/mountain-biking/R01074--Repack_LR_4?color=e1f902bda3a243119a6fefcc00a70bce

Podobna wielkość, a powinno być wygodniej bo środek ciężkości niżej. Ja na ten sezon planuję coś takiego kupić na kilkudniowe wyjazdy zamiast plecaka. Albo coś podobnego innej firmy.

Myślę jeszcze o tym https://www.deuter.com/AU/ae/bike/race-lite-3207418-grey-black.html.

Race EXP air ma fajny tył, ale jest duży.

3 kwietnia w lidlu graty rowerowe . liczniki sakwy itd

Będę polował na mini pompkę i czyscidlo. Coś mi pompka z Lidla piszczy. Trzeba ją nasmarowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest czyscidlo ?

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyscidlo do łańcucha. Tak na szybko aby go przemyc z większego syfu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, rozumiem. 

Moim zdaniem to szkoda kasy na te zabawke, taniej wychodzi plastikowa butelka po napoju z szeroka zakretka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak uważam. Łańcucha nie ma też sensu do przesady często czyścić

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i racja. Aktualnie czyszczę go dwa razy do roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę jeszcze o tym https://www.deuter.com/AU/ae/bike/race-lite-3207418-grey-black.html.

Race EXP air ma fajny tył, ale jest duży. Będę polował na mini pompkę i czyscidlo. Coś mi pompka z Lidla piszczy. Trzeba ją nasmarowac.

Kupiłem kiedyś tego Deutera. Miałem to jeden dzień i odesłałem. Dla mnie ten system jest niewygodnym bajerem. Znaczy może i chłodzi/wentyluje lepiej ale miałem poczucie jakiegoś odseparowania od plecaka. Środek ciężkości dziwnie przez to rozłożony. Bardzo nieprzyjemne uczucie. Ale może to kwestia przyzwyczajenia. A plecy i tak mogą być trochę mokre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plecy zawsze beda mokre .nie wieze ze pod jakimkolwiek plecakiem beda suche plecy . wentylacja wentylacja ale trzeba zwrocic uwage ile plecak zajmuje miejsca na plecach i jaki ciezar w nim wozimy. jak bedzie waski i lekki to wiadomo ze i wetylacja bedzie lepsza jak bedzie szeroki i ciezki to przyssie sie do plecow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Camelbak rogue i koszukla kolarska i plecy mam suche. W zwykłym podkoszulku już mokre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak go zaleje do pełna, to nie takie lekkie. 2,5 lita bierze. Do tego dętką, multi tool, inne szparagały, pompka, parę bananów.. Ale ma taką budowę, że nie czuć tej wagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile ma . w opisie bylo 2.5l wody i 2.5l pojemnosci . czy cos zle wyczytalem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2,5 lita wody i dwie komory na drobiazgi i taka przegroda luźna jeszcze.

Małe, zgrabne, niepozorne, wygodne, praktyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja szczerze mówiąc to nie widzę sensu takich plecaków. Dwa bidony to 1,5 litra wody, salwa pod siodłem na technikalia, jedzenie i inne w koszulkę i wszystko. No chyba że się ktoś wybiera na 4 godziny w ostępy bez cywilizacji. Ale polecam przemyślenie tej torby biodrowej. Wydaje się być dobrym rozwiązaniem szczególnie że można ją też na skos założyć na plecy w razie potrzeby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszke male jednak .wiatrowka i nogawki dobrze by bylo jak by sie jeszcze zmiescily na dlugie wycieczki plus moze latarka no 8L ladownosci musle ze bedzie ok . no zobaczymy czy wogole sie przyjmie plecak jutro powinien przyjechac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja plecak mieć muszę jak śmigam do pracy Będę szukał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna rada od osoby która ma kilka plecaków, w tym też rowerowe - szukajcie plecaków z usztywnieniem od strony pleców. Żadne tam meszowe quasi pianki, tylko sztywne plecy z kanałami wentylacyjnych. Nowe Camelbaki, te droższe niestety, mają system NV. Bardzo dobra wentylacja i dopasowanie do pleców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie mojego camelbaka bardzo chwalę.

Na moje warunki sprawa idealna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Krathor podaj przykład proszę. Będzie łatwiej szukać

Właśnie zważyłem rower. 19 kg... I to nie jest Ukraina

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carbon. Oryginal z paproci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jeden np. Camelbak Mule NV. Dość duży, starczy na wyjazd jednodniowy. Ma na plecach system NV. Dużo kieszeni, zewnętrzna kieszeń na kask lub coś innego. Specjalna kieszeń na okulary i system kompresji żeby zmniejszyć objętość jak wsadzisz tylko banana i wodę. ???? I dodatkowo pokrowiec przeciwdeszczowy. Jak ściągniesz paski kompresujace to masz w zasadzie płaską kieszeń na plecach. Ale nie pisałeś jaki budżet przeznaczyłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi