Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie, że tak nabijamy się. Sam bym pojeździł gravelem jakby ktoś ze znajomych miał.

IMG_20220414_135831~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, ale jak znajomy miałby szosę to co cwaniaku? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też bym spróbował, choć ja tam wolę leśne ścieżki, szosę szanuję, ale bałbym się u siebie jeździć z racji pracy widziałem kilka zdarzeń z rowerzystami i źle to wyglądało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, zdarzają się nieraz psychopaci na drodze, ale przez 8 lat szosowej kariery tylko raz jeden z nich specjalnie we mnie wjechał 😑 więc nie jest tak źle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyszła owijka. Do mojej Domanki będzie pasować idealnie  :P 

IMG_20220414_215857.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 14.04.2022 o 08:43, revolta4 napisał(-a):
No i nic z tego nie wynika o każdym rodzaju roweru tak można powiedzieć i porównać do innych

A tak na poważnie to droczę się każdy wybiera co lubi. Może i bym kupił spróbował gravela ale to co mi się podoba to co uważam z zdjęć i filmików że mogłoby być ok dla mnie kosztuje sporo ponad 10tys a to jest dużo za dużo dla mnie jak na rowerek a więc jak mam kupić coś co nie będzie mi się podobało i nie będzie spełniać moich oczekiwań wolę nic nie kupowac
Jestem bardzo zadowolony ze swojego xcalibra skonfugorowalem go tak aby mi odpowiadał a ostatnio przejście z 2.25 opony z bierznikiem terenowym na oponę 2.0 szutrowke, dalu mu drugie życie jakbym innym rowerem jechał jest super. 
Pokaż więcej  
Jaką oponę szutrową wrzucileś w miejsce 2,25 bo też po zimie coś lżejszego muszę założyć?
Urlop wczoraj trafiony z pogodą idealnie. Na dobrą kawę na Nikiszowiec zawsze warto wyskoczyć ddf1f834d09ff49056af97124389c021.jpg51b51cf2ff5cb040723be9dcfd67d9b9.jpg51b3add78f0c45947d4ff4a3c5f651ab.jpgcf58137f4cb2805afff2b108270472df.jpg0c4806dfa426041cc04c1844a2b04899.jpg4cb1823eff13688ac709fddbc0cfa60f.jpg

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 15.04.2022 o 08:46, LukaszK napisał(-a):

Jaką oponę szutrową wrzucileś w miejsce 2,25 bo też po zimie coś lżejszego muszę założyć?
Urlop wczoraj trafiony z pogodą idealnie. Na dobrą kawę na Nikiszowiec zawsze warto wyskoczyć emoji4.pngddf1f834d09ff49056af97124389c021.jpg51b51cf2ff5cb040723be9dcfd67d9b9.jpg51b3add78f0c45947d4ff4a3c5f651ab.jpgcf58137f4cb2805afff2b108270472df.jpg0c4806dfa426041cc04c1844a2b04899.jpg4cb1823eff13688ac709fddbc0cfa60f.jpg

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Pokaż więcej  

Continetal double fighter III. 2.0. Jestem bardzo zadowolony na szutrach polnych drogach super, na asfalcie nie ma co porównywać wogole, a przeszedłem z vittoria saguaro 2.25.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to jednak jestem człowiekiem o wielu talentach... Wysokość sztycy w gravelu sobie ustawiałem i za dużo siły przyłożyłem... A mogłem klucza dynamometrycznego użyć. Na szczęście sztyca okrągła, standardowa, więc łatwo będzie nowy zacisk znaleźć 😉

IMG_20220415_202127.jpg

Edytowane przez zegarkowo_rowerowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 15.04.2022 o 18:27, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Ja to jednak jestem człowiekiem o wielu talentach... Wysokość sztycy w gravelu sobie ustawiałem i za dużo siły przyłożyłem... A mogłem klucza dynamometrycznego użyć. Na szczęście sztyca okrągła, standardowa, więc łatwo będzie nowy zacisk znaleźć 😉

Pokaż więcej  

za dużo siły bo ? sztyca zjeżdża czy za dużo siły w rękach ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 15.04.2022 o 18:38, ecipeci napisał(-a):

za dużo siły bo ? sztyca zjeżdża czy za dużo siły w rękach ? 

Pokaż więcej  

Za dużo siły w rękach 🤷 Całe szczęście, że tu jest standard... Bo jak kiedyś w Bianchi mi zacisk poszedł, to była zabawa z jego sprowadzeniem, łącznie z próbą (nieudaną zresztą) zrobienia czegoś na drukarce 3D 😉 Następnym razem klucza dynamo użyję i tyle... 

Szkoda tylko, bo jutro u mnie raczej nie będzie pogody na szosę i chciałem na gravelu pojechać, a tak raczej z jeżdżenia nici... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 15.04.2022 o 18:27, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

IMG_20220415_202127.jpg

Pokaż więcej  

Mówiłem łobuz z osiedla 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 15.04.2022 o 18:50, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Za dużo siły w rękach 🤷 Całe szczęście, że tu jest standard... Bo jak kiedyś w Bianchi mi zacisk poszedł, to była zabawa z jego sprowadzeniem, łącznie z próbą (nieudaną zresztą) zrobienia czegoś na drukarce 3D 😉 Następnym razem klucza dynamo użyję i tyle... 

Pokaż więcej  

bo to z wyczuciem trzeba :) ja ma klucz dynamo, ramy karbonowe, sztyce karbonowe i klucza w sumie nie używam, zwykły klucz ręka z wyczuciem i jest git

pasty ciernej też można użyć jak sztyca zjeżdża, dokręcić z wyczuciem i musi działać :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 15.04.2022 o 18:55, ecipeci napisał(-a):

bo to z wyczuciem trzeba :) ja ma klucz dynamo, ramy karbonowe, sztyce karbonowe i klucza w sumie nie używam, zwykły klucz ręka z wyczuciem i jest git

pasty ciernej też można użyć jak sztyca zjeżdża, dokręcić z wyczuciem i musi działać :) 

Pokaż więcej  

I następnym razem tak będzie, z wyczuciem 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi