Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Przyjmnie. Jakie wrażenia z jazdy?

na razie jest zaskakująco wygodnie, mostek mam póki co odwrócony bo plecy chce "przyzwyczaić"

bałem się zbyt pochylonej pozycji względem geometrii endurance, 30 km zrobiłem, teraz obiad i znowu "walne" ze 30 km rozgrzewkowo ;)

słońce świeci więc trzeba korzystać, a Fathom bidak stoi... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie zimno... Giant stoi sobie koło GT

Jaką ty tam masz korbe i kasetę?

Widzę już. Korba jak u mnie, kompakt. A kaseta twardsza niż u mnie :) będzie miał lżej na podjazdach :)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie twardo na podjazdach? Korbę mam taką samą, kaseta 11-34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nogę trzeba miec @egzo A w Trójmieście parę górek na morenach jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam jestem ciekaw jak pojadę Giantem na jakiś porządny podjazd jak będzie, a zjazdu jestem ciekaw jeszcze bardziej :) 

Do czwartku może ruszę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótko, ale coś jest.

8c2c9fa7edf0ebc602822e8af347bde8.jpg1889b5bebc40fae7fac02e79d390107f.jpge6978edcec33bd676590b17b2151c653.jpga2e10db21d2c63e79707364634838781.jpg42f2318a47a855cacdcdbde80d17effc.jpg

Napęd świetnie się spisuje, hamowanie bardziej niż potrzeba :)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że te 51km/h to nie było w zabudowanym  :D

ja wczoraj wróciłem z urlopu, pod moją nieobecność powstała taka "ścieżka"  :lol:

18033132_796752337141808_443944690096667

Zdjęcie stare, teraz jest nieco dłuższa, na foto nie widać ale jest dość z górki, ciasno - technikę można ćwiczyć. Na razie poruszam się po niej jak wóz z węglem ale będzie lepiej B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, było w zabudowanym :) koło galerii handlowej Gemimi Tarnów, na drodze dwujezdniowej, czteropasmowej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dziś po obiedzie pojechałem na górki, najpierw podjazd - noga jakoś podawała :) zjazd - śmierć w oczach :) muszę się nauczyć tego roweru bo póki co twierdzę, że straszny nerwus z niego, ale tak to jest jak całe życie się na góralu jeździło i na starość się zachciało szosy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, szosa jest narowista. Mój content ma ogon na przykład krótszy niż defy. Ale prowadzi się na zjeździe wspaniale, dolny chwyt i wio :) Jaką prędkość rozwinąłeś?

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na oko spokojnie z 50 km/h :) nie mam ani licznika ani żadnych "apek" w telefonie :)

dobrze, że Ultegra w miarę hamuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiagra tak hamuje, że na dolnym chwycie dwoma palcami bym mógł się latać uczuć :)

Pełne zadowolenie z grupy :)

I 2x10 jak w mtb :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mi dzisiaj podniosło tył ze dwa razy jak przydusiłem z przodu szczękę :) Ultegra to Ultegra ;)

jutro od rana znowu idę jeździć jak pogoda pozwoli, najgorzej, że Fathom się marnuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słabiutka kadencja  :P Podczas jazdy masz kilka opcji wyświetlania? Fajnie. Na tym sprzęcie masz live segments z Stravy?

ja wczoraj wróciłem z urlopu, pod moją nieobecność powstała taka "ścieżka"  :lol:

Super ścieżka!!! Aż korci aby zjechać ;) Może u mnie uda się coś takiego wygenerować. Kopali? Czy po prostu wyjeździli? Jakieś zezwolenia z Nadleśnictwa? Czy na lewiźnie?

Fathom się marnuje :)

Daje 2k. i wybawię Cię od tego kłopotu  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jadąc z mio, mogę ustawić sobie jeden bodajże z 5 ekranów, i jeszcze zmieniać parametry. A jadąc z nawigacją, jeszcze więcej, bo włącza się ekran przewyższeń ( ile do przewyższenia, % przewyższenia, długość przewyższenia) Na strave mogę przesłać, mio samo wyznacza mapkę i te wszystkie wykresy.

Prawie 80 to niska średnia kadencja twoim zdaniem? 106 w sprincie na zjeździe na najwyższym biegu :). Poszło by i więcej, ale się nie spinałem specjalnie :)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieje się. Jak zacznę mierzyć kadencję to okaże się, że mam z 60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiagra tak hamuje, że na dolnym chwycie dwoma palcami bym mógł się latać uczuć :)

Pełne zadowolenie z grupy :)

I 2x10 jak w mtb :)

Ta kaseta 11-34 ma 10 przelozen, a nie 11 ?

Ecipeci, ile wazy ten twoj olbrzym ?

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tiagra. 10s

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pagorki przyjemna sprawa, chociaz na najlzejszym przelozeniu pewnie nogi musza zap.... jak szlifierka katowa, zeby rower jechal do przodu :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie. Normalna kadencja.

Przełożenie 1 na 1, to jest 34 na 34, a w MTB mam 24 na korbie i 36 na kasecie.

Ja wagę znam mojego Gianta, ale ecipeci pierwszy :) ful karbon i ultegra jego i mój alus z karbonowym dołem widła, tiagra na dość lekkich kołach :) Ciekawe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi