Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Władek Meller

Zegarki Ministra Nowaka

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka imprez, ściana z chropowatego betonu i da się zarysować szafir. 

Sam zarysowałem szafir w poprzednim zegarku, Longines Hydroconquest ;) Właśnie na imprezie, tańczyłem z koleżanką, ścisk był i zapomniałem, że warto by było uważać na zegarek. 

Fakt, że skrócony pasek, ryska czy dwie na szafirze, rysy na kopercie, to już jest stan 2 lub nawet 3 wg skali Chrono24.

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deszcz pada w Lublinie ...a u was?

Podobno ma być ciepłe lato w tym roku ...aż człowieka korci by ankietę zrobić co inni myślą.....

Ja tam lubie ciepło....w lecie.

Ciekawe co Chrono 24....sorry TVN 24 o tym sądzi?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cook jak Cie temat nie interesuje to moze pp prostu w nim nie bierz udzialu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cook jak Cie temat nie interesuje to moze pp prostu w nim nie bierz udzialu?

A tak szczerze co Ciebie w nim interesuje?

Proszę napisz.....

Jakieś nowości,innowacje,niespotykany zegarek,czy tylko zwykłe plotkowanie bo facet był ministrem?

Zwykłe politykierstwo z zegarkami w tle...

Moje zdanie.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lotek na onecie poharcuj... Tam i poklask i lajki sa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszyscy odnieśli się do sprawy byłego ministra, a sprawy wyceny ;)

Gdyby to rzeczywiście ważna czy godna uwagi osoba była, to rozumiem...

Chyba chcemy, by w takich kwestiach, tzn. np. wycen czy określania oryginalności, w temacie tak nam, miłośnikom, bliskim, było więcej rzetelności, fachowości. Męczą mnie te nędzne wywody specjalistów i znawców o szerokiej wiedzy pokroju Jacykowa czy nadambitnej dziennikareczki, która parę razy zachaczyła okiem o witryny w Galerii i myśli, że jest ekspertem.

Nie wiem dlaczego, dla nich zegarek za 20 czy 30 tysięcy jest sensacją, a samochód za pół miliona już nie. Męczy ich gdy polityk ma zegarek za kilkanaście czy -dziesiąt tysięcy, a nie męczy samochód klasy premium, zamiast średniej czy średniej wyższej, w przypadku polityka, który nie ma innych źródeł dochodu niż stanowisko administracyjne. 

Moim zdaniem polityk może dostawać nawet 1 milion złotych rocznie, łącznego wynagrodzenia, ale niech jego praca, zaangażowanie i efekty będą tego warte - tak jak warta lub nie, jest praca prezesa rady czy członka rady nadzorczej. Zazwyczaj przez ich zacietrzewienie, głupotę, brak umiejętności dyplomacji i negocjacji, to my płacimy kilkanaście nie tysięcy jak za zegarek Nowaka, lecz miliardów na różnicy w cenie np. gazu czy ropy, bo jakiś idiota podpisał umowę w ogóle jej nie czytając. 

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wycena wartości rzeczy powinna być wykonana na dzień wymagalności oświadczenia majątkowego. Nie na dzień zakupu !

Coroczne oświadczenie majątkowe (są jeszcze oświadczenia składane do 30 dnipo objęciu funkcji, stanowiska oraz po odwołaniu z funkcji, stanowiska) powinno zostać złożone do 30 kwietnia wg stanu majątku składającego na dzień 31 grudnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cook masz racje, wlasnie nic i dlatego sie nie wypowiadam :). nash chyba bywasz na "tym onecie" skoro taki zorientowany jestes, ja pierwszy taz slysze o mozliwosci tam dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

O ile dobrze pamiętam, przedmioty powyżej 10000zł należy wpisać do oświadczenia majątkowego. Ehh co za cyrk.

No oczywiście, a wszystkie obecne działania zmierzają w kierunku zaniżenia ceny zegarka. Krótko mówiąc chodzi o to, aby sprawie ukręcił łeb. Ciekawe z jakiego salonu wytrzasnęli tych ekspertów, bo z moich obserwacji wynika, że ceny topowych (i nie tylko topowych) zegarków na przestrzeni ostatnich lat mocno wzrosły. Firmy zegarkowe nawet dwa razy w roku podnoszą ceny no ale specjalnie dla pana ministra trend jest odwrotny. Fakty tymczasem są takie, że można sprzedać bez straty albo nawet zarobić nie tylko na czasomierzach limitowanych - rarytasach kolekcjonerskich. Poza tym, nie rozumiem dlaczego cenę zegarka należy pomniejszyć o marżę sklepu ?, ktoś wie ? :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym, nie rozumiem dlaczego cenę zegarka należy pomniejszyć o marżę sklepu ?, ktoś wie ? :).

To jakiś absurd.

Za chwilę się okaże, że jego cenę należy obliczyć według ceny materiału z jakiego został zrobiony, czyli po cenie złomu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

marża sklepu = 30%. To jakiś standard?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat uważam za zmierzający w kierunku dyskusji wyłącznie politycznej.

Zamykam go, co spotka się zapewne z protestami, podobnie by się działo gdybym go pozostawił otwartym lub usunął.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.