Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zizito

Czy istnieje zegarek z dwoma stoperami?

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek chciałem serdecznie przywitać wszystkich forumowiczów.

Od kilku lat szukam zegarka w którym byłyby 2 stopery. ( Jeśli to możliwe to najlepiej jeszcze więcej stoperów ). Chciałbym odmierzać kilka rzeczy naraz. Np. wykonując dane ćwiczenie chcę wiedzieć ile w sumie miałem postoju, ile wykonywałem ćwiczenie inne, itd.

Gotów jestem zapłacić kilka tysięcy złotych, a nawet kilkanaście tysięcy, jednak z tego co wiem nie istnieje taki zegarek na świecie. Jestem amatorem, dlatego chciałem zapytać się na forum specjalistów czy może wiecie coś więcej?

Najlepszą opcją byłoby gdyby jednakowo 2 stopery świeciły się na ekranie zegarka.

A już super wymarzoną opcją byłoby abym w każdym stoperze mógł zapisać kila literek które wskazywałyby czego tyczy się dany stoper. Opcja ta jednak podejrzewam że nigdy na świcie się ie pojawi :)

Powrócę zatem do dwóch stoperów w jednym zegarku.

Myślałem żeby zakupić stoper, ale niedoj że nie spotkałem wyjątkowo solidnego, stopera to ani jeden nie można nosić na ręce. Właściwie znalazłem 1 , ale to fatalne wykonanie, taniocha.

Czy ktoś może mi coś zaproponować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smartfon z jakaś aplikacją do ćwiczeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic z oferty Suunto Ci nie przypasowało ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie ma jakiejś opcji, to sam ją stwórz :)

Suunto wypuściło dla swoich zegarków taką aplikację jak Suunto App Designer, podobno można bardzo dużo rzeczy stworzyć i spersonalizować.

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej kupić 2 stopery albo taniochę a poza ćwiczeniami "normalny" zegarek? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje wszystkim za ciekawe wypowiedzi. Niestety nadal zegarka nie znalazłem. Już myślałem że marka Suunto, będzie miała jakieś ciekawe propozycję jednak nic nie znalazłem.

W sklepach napotykam czasem na coś bardziej profesjonalnego, ale 80 % rzeczy skupia się na mierzeniu ciśnienia, gps, wysokościomierzach, itd. Mnie natomiast głównie chodzi o 2 stopery ( lub więcej ) i aby obydwa wyświetlały się na ekranie.

Smartfon z jakaś aplikacją do ćwiczeń.

Czasem używam aplikacji w iPhon4, jest w nim dokładnie to o czym mógłbym pomarzyć w zegarku. Jednak trzeba wyciągać stale z kieszeni telefon, a ja chciałbym na ręce stale nosić 2 stopery.

Nie lepiej kupić 2 stopery albo taniochę a poza ćwiczeniami "normalny" zegarek? :D

Nie chcę wielu osobnych sprzętów, bo ja odmierzam czas nie tylko podczas ćwiczeń, ale potrzebuję go na co dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G-Shock Mudman G-9000 posiada 2 stopery - oba zliczające do 1000 godzin. Nie wyświetlają się jednak równocześnie poza dwoma wykresami graficznymi czasu (mi to wystarcza).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G-Shock Mudman G-9000 posiada 2 stopery - oba zliczające do 1000 godzin. Nie wyświetlają się jednak równocześnie poza dwoma wykresami graficznymi czasu (mi to wystarcza).

Znalazłem coś na stronie w cenie 299 http://www.hihawa.pl/produkty/Zegarki%20m%C4%99skie/Casio%20G-SHOCK%20Mudman%20G%20-%209000%20-%201%20VER-581.htmlNiestety są pewne granice solidności wykonania, i czegoś takiego nie ubrał bym na rękę. Poza tym obydwa stopery nie wyświetlają się równocześnie na ekranie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ale co Ci się nie podoba w mudmanie? :angry: Masz jakiekolwiek pojęcie o tych zegarkach? :angry: Jakie granice solidności? Piszesz o jednym z najbardziej wytrzymałych zegarków na rynku. Ten model jest bardzo popularny, wiele osób na forum go posiada, można go określić że to już klasyk.

http://zegarkiclub.p...udman-recenzja/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ale co Ci się nie podoba w mudmanie? :angry: Masz jakiekolwiek pojęcie o tych zegarkach? :angry: Jakie granice solidności? Piszesz o jednym z najbardziej wytrzymałych zegarków na rynku. Ten model jest bardzo popularny, wiele osób na forum go posiada, można go określić że to już klasyk.

http://zegarkiclub.p...udman-recenzja/

Dyskusję tego typu porównałbym do dyskusji na temat tego który samochód jest lepszy Volkswagen Golf czy Mercedes klasy S. I tak doceniłem ten zegraek porównując go do Volkswagen Golf aniżeli do Fiata Pandy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zizito spóbuj może ćwiczyć z dwoma zegarkami. Na jednej będziesz odmierzał czas ćwiczenia, na drugiej czas odpoczynku a zarazem będziesz miał jednakowe obciążenie na dwóch rękach :). A mając normalny zegarek ze stoperem z międzyczasami możesz zaczynając ćwiczenie puszczać czas, jak przerwa dajesz międzyczas potem znowu międzyczas itd. A potem róznica między poszczególnymi parzystymi między czasami to czas przerwy, a z kolei całkowity pomiar po odjęciu przerwy będzie całkowitym czasem ćwiczenia. Może tak kombinować :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zizito spóbuj może ćwiczyć z dwoma zegarkami. Na jednej będziesz odmierzał czas ćwiczenia, na drugiej czas odpoczynku a zarazem będziesz miał jednakowe obciążenie na dwóch rękach :). A mając normalny zegarek ze stoperem z międzyczasami możesz zaczynając ćwiczenie puszczać czas, jak przerwa dajesz międzyczas potem znowu międzyczas itd. A potem róznica między poszczególnymi parzystymi między czasami to czas przerwy, a z kolei całkowity pomiar po odjęciu przerwy będzie całkowitym czasem ćwiczenia. Może tak kombinować :).

Wszystko dobrze ale odnoszę wrażenie że nie żyję w XXI wieku, ale w temacie stoperów w zegarku, żyjemy w czasach naszych pra-dziadków :)

Dziwne i zarazem smutne jest to ze stać każdego na drogi zegarek, ale musimy czekać aż taki wyprodukują :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tylko pytanie czy te dwa jednocześnie wyświetlane stopery są potrzebne. Są przecież komputero-zegarki sportowe typu timex, polar, garmin, które zarówno mierzą i zapamiętują międzyczasy jak i można w nich ustawiać interwały wg siebie np 10 minut rozgrzewka, 30 minut ćwiczenia 1 minuta przerwa itd o czym Cię w konkretnym momencie zegarek informuje. Potem po treningu przychodzisz do domu podłączasz taki zegarek do kompa i masz wszystko ładnie podane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tylko pytanie czy te dwa jednocześnie wyświetlane stopery są potrzebne. Są przecież komputero-zegarki sportowe typu timex, polar, garmin, które zarówno mierzą i zapamiętują międzyczasy jak i można w nich ustawiać interwały wg siebie np 10 minut rozgrzewka, 30 minut ćwiczenia 1 minuta przerwa itd o czym Cię w konkretnym momencie zegarek informuje. Potem po treningu przychodzisz do domu podłączasz taki zegarek do kompa i masz wszystko ładnie podane.

Dziękuję PiotrekWroc. Przedstawiłeś ciekawszy sprzęt. Ale czy jest coś co już w plenerze będzie mnie informować o czasie z dwóch stoperów?

( bez konieczności podłączania do P.C. )

Jestem wrogiem bajerów jak mierzenia ciśnienia serca, gps, wysokościomierz, itd. Czu mógłbyś mi coś PiotrekWroc zaproponować podając link do najlepszego z najlepszych zegarków o omawianej funkcji stoperów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu że tak powiem "wyżej postawionych od ciebie" używa G-shocków obok poważnych zegarków. A tak mamy do czynienia z najzwyklejszym pozerstwem i snobizmem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałeś o totalnym ignoranctwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darecki i Pablos chyba nie każdemu musi się G-SHOCK podobać??? I co tu ma do rzeczy kto jest jak postawiony? Jak ci bardzo wysoko postawieni będą chodzić w ciasnych butach to Wy też musicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkowicie się zgadzam z Tobą PiotrekWroc. Dziękuję.

Wspominałeś że posiadasz IPHONA ,więcmoże tohttp://www.appleworl...wany-z-iphonem/ bedzie w jakimś stopniu rozwiązaniem Twojego problemu.

Aplikacje z telefonu powinny też chyba działać na tym urządzeniu.

Kilka miesięcy temu usłyszałem ze wkrótce będzie w sprzedaży zegarek Apple o nazwie iWatch.

http://technowinki.o...,foto-male.html

Jednak ja nie chcę muzyki, rozmów przez telefon, ale poważnie zastanawiam się czy będzie możliwy przekaz aplikacji z iPhona do zegarka? Chodzi o aplikacje ze stoperem.

Jeśli jest to możliwe, to jestem uratowany ;)

Jedynym problemem będzie konieczność noszenia w kieszeni również iPhone. ( Przynajmniej tak mi się wydaje ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darecki i Pablos chyba nie każdemu musi się G-SHOCK podobać??? I co tu ma do rzeczy kto jest jak postawiony? Jak ci bardzo wysoko postawieni będą chodzić w ciasnych butach to Wy też musicie ?

To nie jest kwestia "zbyt ciasnych butów" i gustu, a granic jakości, solidności wykonania i obrzydzenia kolegi zizito :) Poza tym jak by komponował się tak mało solidny G z Mercedesem klasy S (co najmniej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darecki mnie akurat G-Shocki się podobają i planuje taki kupić ale każdy ma własny gust. Dla mnie np. taki Tissot czy Certina są rewelacyjnie wykonane i nie widzę w wykonaniu Rolexa czy AP czy Panerai aż na tyle większej jakości wykonania żeby za nią płacić 10, 50 czy czasem 100x drożej. Owszem są własne mechanizmy i w wogóle jakieś wyjątkowe rozwiązania ale wg mnie i tak ceny niektórych zegarków to przegięcie. Ale jak się mówi: "Punkt widzenia zmienia się wraz z miejscem siedzenia" czy jakoś tak. Ja się cieszyłem jak "mały Jaś" jak kupiłem sobie kiedyś Ted LApidusa w Aparcie i myślałem, że mam niewwiadomo jaki zegar na ręce, potem przyszedł czas na jakiegoś Fossila teraz Tissota. I jak patrze na Lapidusa to już bym tej firmy zegarka nie kupił ale nie dlatego że mi się nie podoba tylko chciałbym już trzymać "poziom" zegarkowy i się dalej w temacie rozwijać. Jakbym nosił na codzień Rolki, Panerai itd to podejrzewam, że zegarka sportowego również szukałbym na wyższych półkach.

Wracając do tematu.

może w to można wgrać jakąś aplikację i będzie to czego szukasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi tu o same G-Shocki bo te są specyficzne i nie każdemu ten styl (nie mylić z jakością) pasuje. Mnie po prostu drażni pewien rodzaj ludzi i na tym może poprzestanę w tym wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam sie tylko, czy autor wątku włożył minimum wysiłku w odkryiu możliwości suunto. tutaj http://www.movescount.com/apps znajdzie to czego potrzebuje.

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, tylko tu nie chodzi o "podobanie" tylko bzdury o słabym wykonaniu.

Żeby wygłaszać takie teorie trzeba mieć wiedzę i jakiekolwiek pojęcie w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.