Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Karolis

Chronograf do 2500 w stylu edox wrc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam sensownego sportowego zegarka dla mnie 20 lat. Tak aby pasował do koszuli i jeansow albo marynarki. Nie chce branzolety wole coś na pasku fajnie aby tarcza była większa ogólnie rzucajaca się w oczy tak jak edox wrc. Niestety edox jest za drogi więc może znacie coś podobnego tańszego. A no i wolałbym by był to automat albo mechaniczny. Ale najważniejszy jest wyglad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na chrono w automacie to raczej w tym budżecie bym nie liczył (chyba, że mówimy o 2500 euro).

Doprecyzuj, jaka średnica, ewentualnie jakie inne wymagania (który z WRC ma tu być odnośnikiem?).

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tak to może być i kwarc chyba ze nie chrono tylko zwykły może Hamilton jazzmaster tylko nie wiem jak on na żywo wyglada wydaje mi sie ze to jest zegarek typowo garniturowy prosty skromny elegancki. Ideałem jest ten edox (gdyby był tańszy o te 2000 ) http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,3,Edox,WRC,1503

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamiego akurat mam, ma 40 mm i jest raczej z innej kategorii, niż te, które wskazałeś (dobrze Ci się wydaje ;) ).

Podany Edox ma 45 mm, więc jest lekko większy.

Musi być koniecznie chrono? to komplikuje sprawę pod względem ceny...chyba, że skupimy się na kwarcach np. Certiny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie straci przez to swojego wyglądu to nie musi być chrono. Podstawa dla mnie jest wygląd wole raczej coś z grubsza koperta ogólnie zegarek do codziennego użytku i na jakieś wyjścia do klubu i po ulicy i na zajęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko on ma czarna kopertę ja wole jednak jasna błyszcząca .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten jest juz bardzo fajny tylko trochę za drogi ale może faktycznie uda sie go taniej kupić, a gdyby to nie był chrono tylko zwykły utrzymany w podobnym charakterze. Tylko wtedy to raczej coś z mechanizmem bym preferowal. A znasz może jakiś sklep internetowy pewny bo jednak to juz są większe pieniądze i trochę sie boje kupować przez internet. Bo domyślam sie ze swojego hamiltona tak właśnie kupiłes bo chyba nie ma w Polsce sklepu tej marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swojego Hamiego kupilem od Kolegi na forum - tu zakup jest raczej pewny :)

Poszukać na bazarku, moze coś ciekawego znajdziesz.

Ze sklepów - każdy, którego znajdziesz na stronie głównej, jest pewny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok chyba miałeś racje z tym ze w tych pieniądzach cieżko będzie znaleźć coś fajnego :( natknalem sie na davosa ralley pilot ale cena odstrasza no nic zainteresuje sie tym edoxem i poszukać czegoś może nie chrono a czegoś prostszego dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje Timex Expedition Dive Style na zywo powala na kolana no i chrono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 2,5k da się kupić i automatyczne chrono ;)

Link do recenzji: http://jslanina.blog...-automatic.html

Da się jeszcze taniej :

Swatch Irony Chrono

http://shop.swatch.com/GB/EN/Watches/Irony/collection_Automatic-S55.aspx

I moim skromnym zdaniem jak dla młodego chłopaka strzał w 10 ;)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.