Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

storm543

Zegarek dla żołnierza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam mocnego zegarka wojskowo-survivalowego do 1000zł

Jakie zegarki polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem temat, do razu pomyślałem "Submariner" :). Zainteresuj się G-Schockami, pancerne zegarki :).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz tez Wenger, Victorinox, Traser tylko nie wiem czy dostaniesz w tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanowiłbym się jeszcze nad SMW i Luminoxem. Nie wiem jak z ofertą SMW, ale z Luminoxa powinieneś coś spokojnie w tym budżecie zmieścić, może model Navy Seals dla amerykańskiej marynarki wojennej.

Co do G-Shock'ów, to jest tyle modeli, że (prawie) każdy znajdzie coś dla siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Spójrz sobie też na LumiNox-y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym się różni ga-1000 od ga-1000fc?

GA-1000 jest na gumowym pasku, GA-1000FC na plastikowej bransolecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio GW-9200-1ER

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Timex Expedition Dive Style firma ta robi dobre zegarki na wyprawy no i super swieca w ciemnosci,duzy wyrazny cyferblat ,system antywstrzasowy i swietne szybkie zapiecie bransolety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mi sie wydaje ale Timex Expedition nie ma startu do G, ja mialem jeden i przeciekal, a na forum jest dosc duzo minusowych wrazen o Timexie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o tansze modele Timex to owszem sa niedorobki w wykonaniu ale drozsze modele sa juz calkiem dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co cudować....bierz g-shocka (kwestia wyboru modelu i potrzebnych funkcji to już osobista sprawa). Żołnierze wielu armii noszą z powodzeniem g-shocki w warunkach bojowych.

Ja osobiście nie dałbym większej gotówki za Luminoxa, Trasera itp... jakość bardzo dobra, ale żal byłoby wydać taką kwotę na kwarca.

Wolałbym kupić G-shocka a za resztę coś z mechaników na inna okazję :)

Timex jeśli chodzi o wytrzymałość nie ma startu żadnego do g-shocka, podobnie jeśli chodzi o usterkowość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy czy to ma byc zegarek zakladany na wojne czy "po godzinach" o wojskowym zacieciu. na polu bitwy z pewnosci a sprawdzi sie g-shock. jak po godzinach to polecalbym wlasnie wengera lub victorinoxa chociaz nie wiem czy za 1000 trafi sie cos dobrego. jako ciekawostke moge powiedziec ze rozmawialem kiedys z pilotami z u.s. air force i co drugi wzbijajac sie w powietrze mial na reku rolka, omege etc. kiedys po paru zubrowkach powiedzieli ze jak maja zgniac to wlasnie majac na reku konkretny ulubiony zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jest rozwiązanie - wstrzymaj się teraz z zakupem, i dozbieraj trochę na omegę lub rolka :D

btw fajne story!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timex Expedition Dive Style na bransolecie spokojnie wszystko wytrzyma,koperta to duza masywna ciezka stal to samo bransoleta,szklo tez solidne latwo sie nie rozbije.Jesli zolnierzu lubisz czolgi wskazowkowe to rzuc okiem na ten model.Owszem G-Shock moze byc ale Timex ladniejszy,robi wrazenie na rece.Wedlug mnie ten konkretny model Dive Style spokojnie poradzi sobie z kazdym wyzwaniem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timex Expedition Dive Style na bransolecie spokojnie wszystko wytrzyma,koperta to duza masywna ciezka stal to samo bransoleta,szklo tez solidne latwo sie nie rozbije.Jesli zolnierzu lubisz czolgi wskazowkowe to rzuc okiem na ten model.Owszem G-Shock moze byc ale Timex ladniejszy,robi wrazenie na rece.Wedlug mnie ten konkretny model Dive Style spokojnie poradzi sobie z kazdym wyzwaniem .

Mierzyłem Timexa z tej linii na żywo (wersja z granatowo-niebieską tarczą na bransolecie). Nie polecam zupełnie.

Na zdjęciach prezentuje się okazale- na żywo już nie bardzo, dodatkowo bransoleta na pierwszy rzut oka wydaje się pełna, masywna- nic bardziej mylnego- okazuje się jednak zwijanka zwykła, choć z boku ogniw tego nie widać, ale sprytnie jest zwijana do wewnątrz.

Może to być zegarek wakacyjny, ale z całą pewnością nie wojskowo-survivalowy a już w kwocie o której napisał pytający czyli do 1000zł nawet nie ma co kierować uwagi w stronę Timexów (te tańsze będą kiepsko wykonane, a za lepiej wykonane trzeba dać 800-900 zł, a za tą cenę można się juz pokusić o dużo lepsze firmy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ze swojego Timex Expedition Dive Style jestem zadowolony i czytalem na tym forum wpisy jeszcze 2 osob ktore tez maja pare lat te zegarki i jest ok. Moze i jest wiecej pochlebnych postow ale juz dalej nie szukalem.Jako zegarek wakacyjny to juz predzej Calypso firme bym polecil.Timex WS4 to tez prawdziwy kombajn terenowy ,czytalem test zegarka na jednym portalu poswieconym wyprawom i zegarek swietnie sie sprawdza.Dla tych co maja mniej gotowki to te 2 modele polecam a kto ma wiecej to owszem moze kupic cos lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ma 13 postów i wielki znawca Timexa ;) Testy na tym forum są duże lepsze i ludzie się znają dużo lepiej niż na forum wyprawowy, ponieważ większość miała po kilkanaście zegarków i mogą porównać jakość jednego do drugiego. Timex nie jest zły, ale w życiu nie przeznaczyłbym na niego 1000zł. Ja bym polecił coś z oferty Deep Blue.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timex to ponad 150 letnia tradycja , nie trzeba wydawac 1000zl by kupic dobry zegarek tej firmy, Timex WS4 mozna miec juz za 530zl jak sie troche poszuka a Dive Style mnie udalo sie kupic za 350zl a w Sklepie Firmowym kosztuje 550zl wiec troche udalo sie zaoszczedzic.Jak za takie pieniadze to naprawde warto kupic te dwa modele.A jakbym mial tysiaka to pewnie bym kupil G-SHOCK Casio z radio-controled,solar, itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ma 13 postów i wielki znawca Timexa ;) Testy na tym forum są duże lepsze i ludzie się znają dużo lepiej niż na forum wyprawowy, ponieważ większość miała po kilkanaście zegarków i mogą porównać jakość jednego do drugiego. Timex nie jest zły, ale w życiu nie przeznaczyłbym na niego 1000zł. Ja bym polecił coś z oferty Deep Blue.

Może to jakiś pracownik tej firmy? :rolleyes:   Albo próbuje nabrac wśród innych zapewnień o pozytywnym wyborze jakiego dokonał kupując ten model Timexa- podbudować się:D

Ja bym nawet za te 350 zł nie chciał tego Timexa, bo to o jakieś 200 zł przepłacony zegarek. W cenie 350 zł każdy tańszy g-shock będzie parę razy lepiej służył jako zegarek taktyczno-survivalowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Timex nadaje sie na wyprawe, ale tylko do marketu nie dalej.

Timex zdecydowanie odradzam.

Polecam jakiegos G-shock'a lub Protrek'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie minelo 7 miesiecy odkad mam swojego Timexa Expedition Dive Style, jak minie rok to napisze czy zegarek przezyl czy padl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z ciekawosci pogrzebalem troche w internecie by poczytac opinie ludzi o Casio G-SHOCK bo tu na forum tak wszyscy je zachwalaja i okazuje sie ze wcale nie jest tak rozowo, paski szybko sie niszcza,szkielko nawet po tygodniu od zakupu potrafi sie zarysowac w kilku miejscach,w MUDMANIE np. czesto szklo ulega zaparowaniu a i tu na forum znalazlem posty o awariach G-SHOCK ow ktore lodowaly w serwisie ZIBI na 7 tygodni nawet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma cudów, każdy pasek zniszczysz niezależnie od materiału, zależy co z zegarkiem robisz.

Że szkło się rysuje, to dobrze, że nie pęka, bo w zegarku ważne co w środku, i żeby to przeżyło najcięższe katusze.

G-Shock jest pomyślany tak, żeby nawet po wybuchu nuklearnym z zegarka zostało niewiele, ale czas na nim nadal był pokazywany B)

Jak ktoś mi mówi głupoty o G-Shockach to odsyłam do tych filmów, szyba pęka, ale nie w zegarku

http://www.youtube.com/watch?v=LXS0Bhc--90

http://www.youtube.com/watch?v=Se3XFxycEhY

Jest tego więcej. Zawsze mi się gęba śmieje jak to oglądam :lol:

Dyskusja nie do rozstrzygnięcia. W każdym zegarku może trafić się egzemplarz wadliwy. Ja Timexa nigdy nie miałem, znam jedynie detalicznego sprzedawcę, kiedyś mówił o dużych ilościach napraw gwarancyjnych i zwrotów.

Za to G-Shocka miałem i mogę sie wypowiedzieć, wprawdzie było to ponad 10 lat temu, ale po 2-3 latach baaardzo intensywnych przygód wyglądał średnio heh, ale nadal był szczelny i działał bez zarzutu. Jeżeli takie są kryteria to jest to dobry wybór!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie twierdze ze wszystkie Timex-y to super zegarki ale sa modele godne uwagi ktore napewno nie rozleca sie podczas pracy na budowie czy wyprawy w Bieszczady a Casio tez nie jestem jego przeciwnikiem bo to tez ciekawe zegarki szczegolnie niektore modele G SHOCK czy PROTREK choc denerwujace dla niektorych jest kalibrowanie zegarka no ale coz , sam automatycznie to sie kalibruje Garmin Fenix ale to juz inna polka cenowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.