Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Jash

Tablet dla córki ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Koledzy.

Córuś zażyczyła sobie na urodziny tablet grin.gif Notebook jest za duży i za ciężki, a ona chce mieć sprzęt przenośny.

Ponieważ ma dopiero 7 lat i sprzęt może być szybko zdewastowany postanowiłem nie wydawać za dużo kasy jak na pierwszy raz, tym bardziej, że ja nie będę korzystał (nie trawię tabletów, laptopów i notebooków), a żona ma lapka.

Chciałbym zmieścić się w 300-400zł. Jedyny wymóg to to, że musi mieć Wifi.

Doradźcie coś proszę. Mam 10 dni smiley.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ta moja synowa wymyśla....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź coś takiego: GoClever Tab R83.2 mini

Dość dobre recenzje jakość, możliwości w stosunku do ceny.

Kolega ostatnio kupił córce w podobnym wieku i jest bardzo zadowolona.

Jedyny mankament moim zdaniem to oddzielne zasilanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mocno budżetowych, moja Żona ma coś takiego:

http://www.manta.com.pl/pl/mid08

Kupione za jakieś 229 zł w Neonecie, do przeglądania www i pogrania w jakąś prostszą gierkę daje radę.

Do 400 stówek kupisz pewnie coś troszkę lepszego, chociaż myślę, że w tym przedziale cenowym parametry będą raczej zbliżone.

Co do wifi to raczej wszystkie je mają.

Edit:

Jak dla siedmiolatki to może takie cuś:

http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/kiano-kid-pad-7-niebieski.bhtml

Jest też wersja różowa ;)

Pozdrawiam,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jakaś manta. Moja mamam dostała taką w promocji i nie jest zła, Andek 4.0, wifi, pojemnoisciowy ekran 7''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cokolwiek co ma przynajmniej mali400, 1.5 ghz dwurdzeniowe, 1 GB jakis ekran ips. ponizej tych parametrow sie nie baw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Na forum androidowym ktoś polecił Goclever Terra 70. Da radę Bartku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byle nie tandetny ekran jak w niektorych mantach czy produktach z tesco, na takich produktach dotykajac na klawiaturze "L" z prawej strony mozemy przypadkiem nacisnac "A" z lewej ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje dziewczę też używa GoClever ale niższy model, z przed roku A73. Też się bawiłem trochę z ciekawości, jak taka budżetówka się sprawuje. Bardzo pozytywnie odebrałem ten sprzęt.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum androidowym ktoś polecił Goclever Terra 70. Da radę Bartku?

Od biedy tak.

Nie ma IPS.

Poszukaj czegoś a'la Yuando N70HD

jeżeli gdziekolwiek wychodzisz po za dom to szukaj czegoś z 3G.

Genralnie ja bym celował w Galaxy Tab - dużo droższy ale będzie na dłużej.

Mam też iPada - córka właśnie zbiłą ekran - ale gówno ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

IPS jest zbędny. To dla 7 letniej dziewczynki :) ja do łap tego brał nie będę. Mam swojego peceta :) Na dwór też z tym nie będzie chodziła, więc moduł 3G nie jest konieczny, bardziej wifi. Znalazłem jeszcze Alcatela One Touch Evo 7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz ewentualnie zobaczyć Tablet Colorovo CityTab Vision 7'' IPS. Całkiem sensowny sprzęt z IPS i pojemnościowym digitizerem. Dwa lata gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 latka nie bedzie chyba latala z tabletem po podworku, zeby na necie latac. Ponioslo chyba kogos :P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 latka nie bedzie chyba latala z tabletem po podworku, zeby na necie latac. Ponioslo chyba kogos :P :P :P

sie byś zdziwił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Kosma, nie będzie na pewno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sie byś zdziwił

W sumie to masz racje pewnie, kiedyś się śmigało w tym wieku za gałą, teraz się śmiga palcem po matrycy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosma, nie będzie na pewno :)

I tak bedzie bezpieczniej :) Stawiam dolary przeciw orzechom, ze na podworku dlugo by sie nim nie nacieszyla i bylby to tylko niepotrzebny stres, bo pal licho tego palmtopa :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ainol Novo 7, co prawda nie czuć w nim 4 rdzeni, które posiada ale do codziennego użytkowania przez małą dziewczynkę, która ma kosz pełen cierpliwości? Jak znalazł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakaś Onda? Mam 8-mio calową z ekranem IPS i działa spoko, z tym, że na przesyłkę od producenta trzeba trochę poczekać, więc raczej odpada w Twoim przypadku.

Szukaj raczej czegoś z ekranem 8-10 cali, bo te 7-mio calowe są średnio wygodne w użytkowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestroga. Pracuję w sklepie rtv i niestety muszę sprzedawać wszystko co mamy, ale przestrzegam przed Goclever!!! Nieważne jaki. Mniej więcej 50% wraca do mnie w ramach reklamacji pewnie już po dwóch tygodniach, góra po miesiącu. Serwis nie wyrabia i często odsyła ledwo po zmianie softu i za moment jest powtórka z rozrywki. Ogólnie dramat, wyrzucanie pieniędzy i robienie krzywdy dziecku czy innemu użytkownikowi . Sens ma dopiero coś markowego np Samsung Galaxy albo Lenovo oba do kupienia około 600 zł. Trochę drożej ale przepaść jakościowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać... Ja bym wziął coś z gorilla Glass. Będziesz miał gwarancję, że ekran będzie ok. Taki nexus 7 sporo kosztuje, ale masz pewność jakości i dostępnych aktualizacji softu. Jak tablet ma być na dłużej to przemyśl to. Dzięki temu wydajesz raz i żyjesz spokojnie. Testowałem sporo tabletów i powyższe co napisałem jest niestety prawdziwe.

Obecnie bawię się produktami Manta i to jest jakaś tragedia (od najtańszego do najdrozszego)

PS: mam nadzieję, że znajdziesz to czego szukasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać... Ja bym wziął coś z gorilla Glass. Będziesz miał gwarancję, że ekran będzie ok. Taki nexus 7 sporo kosztuje, ale masz pewność jakości i dostępnych aktualizacji softu. Jak tablet ma być na dłużej to przemyśl to. Dzięki temu wydajesz raz i żyjesz spokojnie. Testowałem sporo tabletów i powyższe co napisałem jest niestety prawdziwe.

Obecnie bawię się produktami Manta i to jest jakaś tragedia (od najtańszego do najdrozszego)

PS: mam nadzieję, że znajdziesz to czego szukasz.

Dokładnie . Byle Firmowe. Nexus jak najbardziej OK.

Problem z fimowymi jest wtedy gdy chcemy dokupić klawiaturę, gdyż z założenia żadna uniwersalna nie działa. Tylko dedykowane danego producenta=drogie. Ale jako sam tablet tylko takie.

Ogólne założenie - Najtaniej =dobrze=Samsung=599=niestety nie w mojej firmie :( bodajże w Euro 599 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale Lenovo wygrywa bo za te same pieniądze ma 3G=czyli internet wszędzie, a nie tylko po wifi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Mam to samo pytanie co autor tematu  :)

Przeczytałem cały wątek i nie wiem co kupić dla córki 8 lat. Na pewno coś po taniości, jeden budżetowy tablet już się roztrzaskał  <_<. Potrzebuję kolejnego budżetowca do 300 zł.

Coś polecacie? czy kupić co pod ręką za tę kwotę? A może jest tablet g-shock  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.