Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Miedziak

Pytanie dotyczące bardzo taniego zegarka. Q&Q

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Mam zamiar kupić taki oto zegarek:

http://www.demus-zegarki.pl/product-pol-21220-Zegarek-meski-Q-Q-Attractive-DA06-502.html

Tak wiem.. Marka Q&Q nie jest za dobra, ale wyczytałem o niej kilka pozytywnych opnii na tym forum.

Ale nie o to się rozchodzi.

Czy w przyszłości będę mógł założyć do niego pasek typu nato?

Dla przykładu taki najtańszy, aby nie przekroczyć wartości samego zegarka. :D

http://allegro.pl/pasek-w-stylu-nato-18-20-22-24mm-rozne-kolory-i3231834495.html

Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.

Wysyłane z mojego GT-N8013 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

a co powiedziałbyś na jakieś Casio? Pieniążki porównywalne a już można mówić o "półce wyżej". Pierwszy z brzegu:

http://allegro.pl/zegarek-meski-casio-mtp-1192e-7a-quartz-i3267471320.html

Tak, nie będzie najmniejszego problemu z założeniem paska typu NATO do zegarka, który podlinkowałeś.

Pozdrawiam,

B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biały to na wstępie odpada :)

Mam dość grubą rękę i zegarek musi być trochę większy od tego co podałeś.

Myślałem też o casio mtp1303l oraz lorusie RS925AX-9, ale gdy zobaczyłem tego Q&Q to się zakochałem. :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do samego zegarka, zważ, że koperta jest nie stalowa a stop metali, w dodatku powlekana. Góra po pół roku to cholerstwo zejdzie i kasa w błoto.

Ja gdy potrzebowałem taniego zegarka do sportów, pływania, a nie chciałem kupować g-shocka, kupiłem coś takiego Q&Q:

13374837151231067181_574_0.jpg

Ale całość z tworzywa sztucznego więc odpada problem obłażenia koperty itd...

Ale mechanizm też nie cudowny, tygodniowo potrafi mieć odchyłkę -30 sekund, jak na kwarc to sporo.

Poszukaj czegoś taniego z Lorusa, Casio. Podstawa to nie brać koperty metalowej. Albo stal, albo całość tworzywo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiedziałbyś na jakieś Casio? Pieniążki porównywalne a już można mówić o "półce wyżej".

Dlaczego "półka wyżej"? Q&Q to marka koncernu Citizena. Jakość wykonania Citka i Casio jest podobna (tzn. porządna w stosunku do ceny) Różnica jest taka, że Citizen najtańsze zegarki produkuje pod marką Q&Q, a Casio pod tą samą co droższe modele. Casio w tej cenie również są produkowane w Chinach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro ten Q&Q to takie g... to może polecicie mi jakiś zegarek z dość dużą czarną tarczą w przystępnej cenie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego "półka wyżej"? Q&Q to marka koncernu Citizena. Jakość wykonania Citka i Casio jest podobna (tzn. porządna w stosunku do ceny) Różnica jest taka, że Citizen najtańsze zegarki produkuje pod marką Q&Q, a Casio pod tą samą co droższe modele. Casio w tej cenie również są produkowane w Chinach.

A choćby kwestia mechanizmu. Mój Q&Q spóźnia się ze 30 sekund tygodniowo co jak na kwarc jest to bardzo dużo. Miałem różne zegarki Casio zarówno te najtańsze jak i te droższe- żaden z nich nie miał takiej odchyłki, wszystkie chodziły bardzo punktualnie.

Kolejna sprawa to jakość wykonania- większość modeli Casio to koperty stalowe, natomiast Q&Q bazuje na kopertach ze stopów metali, wiadomo jak po roku czas taka koperta będzie wyglądać.

Oczywiście jest jeszcze linia Q&Q Superior ze stalowymi kopertami- ale tu już osiągają zegarki taką cenę, że z powodzeniem można znaleźć alternatywę w postaci dobrego Casio czy Lorusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... taki? Casio mtp1246d

i-casio-mtp-1246d-1a.jpg

Q&Q przynajmniej nikogo nie udaje, dlatego nie używałbym w stosunku do tej marki od razu słowa na "g". To zarezerwowałbym dla wszystkich Brajblingów i Rolnixów dostępnych co rusz na egipskich bazarach i allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Q&Q przynajmniej nikogo nie udaje, dlatego nie używałbym w stosunku do tej marki od razu słowa na "g". To zarezerwowałbym dla wszystkich Brajblingów i Rolnixów dostępnych co rusz na egipskich bazarach i allegro.

nie udaje??? a np. taki model innego Ci nie przypomina, bo mnie jeden model g-shocka z pewnościa;)

zegarek-qq-m128-001.jpg

Przykładów innych naśladownictw Q&Q mógłbym mnożyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A choćby kwestia mechanizmu. Mój Q&Q spóźnia się ze 30 sekund tygodniowo co jak na kwarc jest to bardzo dużo.

Kolejna sprawa to jakość wykonania- większość modeli Casio to koperty stalowe, natomiast Q&Q bazuje na kopertach ze stopów metali, wiadomo jak po roku czas taka koperta będzie wyglądać.

30 s tygodniowo to zdecydowanie za dużo, w Twoim zegarku jest coś nie tak z mechanizmem. Jeżeli było tak od początku to powinieneś go oddać na gwarancję... W tej cenie zegarki Casio też zwykle nie mają całej koperty wykonanej ze stali, część elementów w kolorze srebrnym to plastik, z którego powłoka schodzi jeszcze szybciej niż pvd z metalu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 s tygodniowo to zdecydowanie za dużo, w Twoim zegarku jest coś nie tak z mechanizmem. Jeżeli było tak od początku to powinieneś go oddać na gwarancję... W tej cenie zegarki Casio też zwykle nie mają całej koperty wykonanej ze stali, część elementów w kolorze srebrnym to plastik, z którego powłoka schodzi jeszcze szybciej niż pvd z metalu

Mnie taka odchyłka nie przeszkadza, więc nie oddaję na gwarancji, ale fakt faktem jest.

Wiesz, wolna droga, jeśli chce wydać na coś takiego 120 zł to ok- ja w dalszym ciągu zaufałbym bardziej w tej cenie Casio, a nawet dołożył te 30 zł i już za 150 zł w powodzeniem kupił Lorusa- i ładniejszy i już z pewnością w stali który posłuży długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie nie kupiłem jeszcze żadnego. Miałem na oku kilka klasycznych, ale pomyślałem sobie- masz już jednego casio edifice. :D 

Stawiam na g shocka do 300-350 zł. co polecacie? :)

Z tego co czytałem ludzie polecają G9100 korci mnie on. :)

Z nie gshockow podobają mi się:

- sgw 100

- sgw 300

Znalazłem też GW 2310 co powiecie o nim?

Może są jakieś jeszcze godne polecenia w granicach tej ceny co podałem.

Odpadają g shocki kwadratowe, bo nie widzą mi się.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Polecam GW-2310 radyjko i solar, czego chcieć więcej i mogę sprzedać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po długich namysłach kupiłem g-7700. Nie ma radia ani solara ani dvd i vhs. Ale ma wszystko inne co trzeba, w tym podwójny timer w pętli. Pogugluj i obejrzyj, może Ci się spodoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Co kto lubi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chociaż musze przyznać, że ten gw-2310 to całkiem fajny jest. No i jak na wava i solar to tani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.