Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

WPK

Off top "myśliwski"z Jak wyglądamy

Rekomendowane odpowiedzi

zabijania zwierzat jako hobby albo mile spedzony czas nie zrozumiem nigdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten szczupak żyje i z tego co przecztałem został wypuszczony do wody, z jednym się zgodzę zabijanie zwierząt jest znacznie gorsze niż ludzi, zwierzęta nie mają szans w starciu z człowiekiem.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niezaliczam ryb do zwierząt tylko do seafood :-), i jakbym złapał takiego szczupaka to bym go zaraz zezarl

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytanie ze zrozumieniem jest takie trudne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak ktoś jest myśliwym to powinien zostać ukrzyżowany? Albo spalony na stosie?... Dopóki polowania są legalne i myśliwi są myśliwymi a nie kłusownikami to wszystko jest w porządku,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak ktoś jest myśliwym to powinien zostać ukrzyżowany? Albo spalony na stosie?... Dopóki polowania są legalne i myśliwi są myśliwymi a nie kłusownikami to wszystko jest w porządku,

Legalne? To znaczy ze ok tak i mozna wylaczyc myslenie i sumienie bo jest legalne? Super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Legalne? To znaczy ze ok tak i mozna wylaczyc myslenie i sumienie bo jest legalne? Super

I już sie zaczyna.....

Poprawnośc medialna,szlag by trafil-teraz nawet wedkarz to zbrodniarz?

Uwolnijmy jeszcze wszystkie mrożone owoce..... ;)

Rybołóstwo i myślistwo to jest to czym czlowiek para sie od zawsze[był nawet taki jeden ze 2000tysiące lat temu]

O na przyklad bankowcy im wolno wyłaczyć myślenie i dawać kredyty na lichwiarski %,bo to legalne -przeciez nikt nie cierpi :( -świstaki dalej bedą mogły kopać nory.....

P.S Seiken-gratuluje,piękna sztuka,i ładnie "wybarwiony" ;) ,Mazurski?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten jeden z przed 2 tys. lat był Esseńczykiem -wegetarianinem i szanował zwierzęta, natomiast Jego Ojciec twierdził że człowiek jest istotą nadrzędną nad zwierzętami i dla tego bez problemu można je dzisiaj zabijać w naszym społ.

Mahatma Gandhi powiedział: "Wielkość narodu i jego postęp moralny można poznać po tym w jaki sposób obchodzi się on ze swymi zwierzętami". 

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten jeden z przed 2 tys. lat był Esseńczykiem -wegetarianinem i szanował zwierzęta, natomiast Jego Ojciec twierdził że człowiek jest istotą nadrzędną nad zwierzętami i dla tego bez problemu można je dzisiaj zabijać w naszym społ.

Mahatma Gandhi powiedział: "Wielkość narodu i jego postęp moralny można poznać po tym w jaki sposób obchodzi się on ze swymi zwierzętami". 

Gandhi nie jestem....ale może przestańmy z tymi "zwierzętami" a sami zacznijmy sie szanować wzajemnie to będzie postęp moralny na miare "czlowieczeństwa".....a pózniej pogadamy o zwierzakach ,ok?

P.S.Znam jednego takiego co kochał swoją wilczyce[i zwierzęta ogolnie] a miliony wyslał do gazu...kojarzysz?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś tam kojarzę, fakt był najgorszy a nauczył się tego siedząc w więzieniu od potomków emigrantów z Europy, którzy pierwsze komory gazowe i eksterminację stosowali 30 lat wcześniej między innymi na tych "czerwonoskórych" którzy żyli w zgodzie z przyrodą i szanowali wszelkie stworzenia.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mądrze ale....w Poludniowej Afryce ci co dużo mlodych teraz jeżdzi za pracą na wyspe stosowali to już wcześniej....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tu jest do zrozumienia? Hobby to jest robienie tego co lubisz i tyle.

A gdy ktoś twierdzi, że coś jest okrutne i nieludzkie, to pewnie nie zna historii, która świadczy o tym, że człowiek jest okrutny z natury, a okrucieństwo jest jak najbardziej ludzkie, przecież historii nie tworzyli jacyś kosmici...

Ja tam te ryby, które przeznaczyłem akurat na pokarm, zabijam, tak jak zabijali je moi przodkowie. Zabijałem też króliki, świnie i różnoraki drób, bo żeby je można było zjeść to ktoś niestety to musi zrobić, a gdy to za mnie zrobi rzeźnik to moralnie i tak zabijam je ja, hipokrytą nie jestem...

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tu jest do zrozumienia? Hobby to jest robienie tego co lubisz i tyle.

A gdy ktoś twierdzi, że coś jest okrutne i nieludzkie, to pewnie nie zna historii, która świadczy o tym, że człowiek jest okrutny z natury, a okrucieństwo jest jak najbardziej ludzkie, przecież historii nie tworzyli jacyś kosmici...

Ja tam te ryby, które przeznaczyłem akurat na pokarm, zabijam, tak jak zabijali je moi przodkowie. Zabijałem też króliki, świnie i różnoraki drób, bo żeby je można było zjeść to ktoś niestety to musi zrobić, a gdy to za mnie zrobi rzeźnik to moralnie i tak zabijam je ja, hipokrytą nie jestem...

Tak i jakby ktoś zabił Twoją rodzinę bo takie ma hobby też by było fajnie. Przecież człowiek jest z natury okrutny i po co to zmieniać ;)

Samo łowienie ryb i wypuszczanie ich jeszcze zrozumiem, ale gdy ktoś zabija zwierzęta bo to mile dla niego spędzony czas to dla mnie jest idiotą i jak słyszę, że jeden idiota zastrzelił drugiego idiotę podczas polowania to szczerze mówiąc myślę sobie, że ma to na co zasłużył ;)

Ps. Jesteśmy gatunkiem nadrzędnym, ale gdyby tak nie było to jestem ciekaw czy Twoje nastawienie byłoby identyczne. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak i jakby ktoś zabił Twoją rodzinę bo takie ma hobby też by było fajnie. Przecież człowiek jest z natury okrutny i po co to zmieniać ;)

Samo łowienie ryb i wypuszczanie ich jeszcze zrozumiem, ale gdy ktoś zabija zwierzęta bo to mile dla niego spędzony czas to dla mnie jest idiotą i jak słyszę, że jeden idiota zastrzelił drugiego idiotę podczas polowania to szczerze mówiąc myślę sobie, że ma to na co zasłużył ;)

Ps. Jesteśmy gatunkiem nadrzędnym, ale gdyby tak nie było to jestem ciekaw czy Twoje nastawienie byłoby identyczne. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;)

Uważanie kogoś za idiotę, ze względu na to że lubi coś innego niż JA to jest cecha nadludzi, którzy wysyłali do gazu. :)

Człowiek jest gatunkiem nadrzędnym? To jest zwyczajne zarozumialstwo, człowiek jest zaledwie epizodem, a natura od zawsze rządzi się "prawem dżungli" i od miliardów lat daje sobie z tym znakomicie radę, a na to że jesteśmy gatunkiem nadrzędnym człowiek wpadł zaledwie kilka tysięcy lat temu, a obecnie to nawet stwierdził, że natura jest ze swoim "prawem dżungli" jest nieludzka, czyli be i należy ja wyeliminować.

Polecam obejrzenie tego, wprawdzie to komik ale jak celnie:

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz to myśliwym nie wędkarzom bo 90% uprawiających wędkarstwo hołduje zasadzie no kill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętacie może niedawne czasy, gdy panie nosiły futra z lisów ? Otóż we Francji zakazano zabijania lisów dla futer, przez co został zaburzony ekosystem, było za dużo lisów, a pożywienia dla nich zero... wszystkie mniejsze zwierzątka wyginęły, było tak dużo lisów, ludzie bali się wchodzić do lasów. Jak widać na tym przykładzie, ekologia itd to największa głupota wymyślona przez kogoś kto na tym zarabia, a kilka razy powtarzane kłamstwo staje się prawdą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz to myśliwym nie wędkarzom bo 90% uprawiających wędkarstwo hołduje zasadzie no kill

Taa... Chyba żyjemy na innej planecie, z tego co ja widzę nad wodą, to proporcje są akurat odwrotne, najwyżej 10% to ta nowa moda, reszta łowi tradycyjnie, a do tego żyje jeszcze cala masa tzw. dziadków borowych, którzy hołdują zasadzie co złapane to zabrane, pomimo że to często zwyczajne kłusownictwo.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz po części rację dziadki wyznają zasadę ,że jak zapłacił za kartę 300 zł to wszystko co złowi to do wora nie ważny wymiar ochronny tylko ilośc , jest też nagminne kłusownictwo i to nie tylko sieciowe tylko tzw. szarpak ,ale na szczęście młodzi wędkarze już ryby wypuszczają,Ryba z foty złowiona na Alandach przez 4 dni złowiłem ponad 70 szt każda wróciła do wody mimo tego ,że miejscowi uważają szczupaki za chwasty i każdemu złowionemu szczupakowi najchętniej dali by w łeb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętacie może niedawne czasy, gdy panie nosiły futra z lisów ? Otóż we Francji zakazano zabijania lisów dla futer, przez co został zaburzony ekosystem, było za dużo lisów, a pożywienia dla nich zero... wszystkie mniejsze zwierzątka wyginęły, było tak dużo lisów, ludzie bali się wchodzić do lasów. Jak widać na tym przykładzie, ekologia itd to największa głupota wymyślona przez kogoś kto na tym zarabia, a kilka razy powtarzane kłamstwo staje się prawdą.

Bo wczesniej zostal naruszony ekosystem kolego. Wilki i niedzwiedzie we francji to juz w zoo lub cyrku zobaczysz poza malymi wyjatkami. To kto ma na te lisy polowac? Stadko wytresowanych mieszczanskich ratlerkow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważanie kogoś za idiotę, ze względu na to że lubi coś innego niż JA to jest cecha nadludzi, którzy wysyłali do gazu. :)

Z tego co powyżej napisałeś pozostaje się tylko śmiać, bo komentować szkoda

Człowiek jest gatunkiem nadrzędnym? To jest zwyczajne zarozumialstwo, człowiek jest zaledwie epizodem, a natura od zawsze rządzi się "prawem dżungli" i od miliardów lat daje sobie z tym znakomicie radę, a na to że jesteśmy gatunkiem nadrzędnym człowiek wpadł zaledwie kilka tysięcy lat temu, a obecnie to nawet stwierdził, że natura jest ze swoim "prawem dżungli" jest nieludzka, czyli be i należy ja wyeliminować.

Chcesz, czy nie chcesz człowiek na tej planecie jest gatunkiem nadrzędnym. To nie małpy, lwy, czy inne zwierzęta trzymają nas w klatkach. To nie nasze życie jest zależne od nich.

Pewnie, że jesteśmy epizodem na tej planecie, ale od tych kilu tysięcy lat najbardziej istotnym. Mamy ogromny wpływ na środowisko i cały ekosystem tej planety.

Powtórzę się, ale zabijanie dla przyjemności to idiotyzm, a nie hobby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naaagle wszyscy są wielkimi miłośnikami zwierzątek, każdy jest wegetarianinem... A ta dziczyzna którą większość z nas tak lubi? Pewnie ten dziczek sam się zabił... A paseczki ze skóry aligatora? To już jest ok, bo z tego są pieniądze? Zresztą, skończmy dyskusję na tym poziomie, bo zaraz wybuchną kolejne szarpanki słowne...

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytaj ze zrozumieniem. Nikt nie jest tu przesadny i nie pisze, że zaraz każdy musi być wegetarianinem, ale po co zabijać zwierzęta dla przyjemności na polowaniach jeżeli można to samo mięso kupić w byle markecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystian, mój dziadek od lat 70 regularnie poluje. Ostatnimi czasy nie, ze względu na zdrowie. Od zawsze on i jego koledzy z koła łowieckiego ustalali zasady co do polowań, typu nie zabijanie saren, nie zabijanie innych młodych zwierząt itd itd. U nich strzela się tylko do starych osobników. Czy kupimy to same mięso w BYLE markecie? NIE. Kup kiedyś mięso dzika od myśliwego (należącego do koła, płacącego regularnie składki itd) a w byle jakim markecie i poczujesz różnicę :). Skończmy już ten OT...

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem dla mnie to idiotyzm.

Ps. Wiem, że to co teraz napiszę jest za ostre, ale co tam.

Czy analogicznie to oznacza, że Twój dziadek jest w chwili obecnej do odstrzału?

Tak jak pisałem - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Koniec OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie sex dla przyjemności[poza prokreacją]to też idiotyzm......buhaha :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.