Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

cichy2410

Stary Rolex ??? Jest jakiś znawca??? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W ręce wpadły mi dwa modele Rolexa. Jednak jestem amatorem w tych sprawach. Dlatego tez chciałbym zapytac  czy orientuje się ktoś może jaki to może być model, jaki rocznik i przybliżona granica cenowa. W jaki sposób sprawdzic czy rolex jest oryginalny nie posiadając żadnych dokumentów. Przedstawię na zdjęciach te dwa modele. Będę wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź

post-63206-0-74885700-1371934531_thumb.jpg

post-63206-0-98620600-1371934581_thumb.jpg

post-63206-0-52581900-1371934593_thumb.jpg

post-63206-0-89127600-1371934613_thumb.jpg

post-63206-0-28399300-1371934623_thumb.jpg

post-63206-0-17785100-1371934653_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwa zegarki to podróbki niskich lotów. Nie przeczytałeś nawet regulaminu, w którym wyraźnie jest napisane, że nie wyceniamy zegarków na forum.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz i sorry za tą cenę. Faktycznie nie przeczytałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przeczytałeś nawet regulaminu, w którym wyraźnie jest napisane, że nie wyceniamy zegarków na forum.

W tym przypadku regulamin pozwala wyceniać - wartość zero złotych.

Oczywiście sprzedając można cos za nie dostać. Np jakiś drobny wyrok ;)

Kolego Cichy - nie wiem dlaczego, ale prawdziwe rolexy jakos tak po prostu nie wpadają w ręce. Zwłaszcza parami ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arturze, pamiętasz sytuację jak jakaś kobieta pytała o Rolexa którego dostała od szefa? :) Jakoś trafił się w ręce :). Albo ten Patek stalowy :).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym przypadku mógł akurat wpaść. Zajmuje się remontami w Anglii. Przed przystapieniem do prac sprzątamy całe mieszkanie ze starych rzeczy byłych lokatorów którzy w większości przypadków odeszli z tego świata a rodzina mieszka gdzieś daleko i nikt nie zabiera tych rzeczy. Bardzo często trafiają się nam cenne rzeczy. Skoro znalazłem te dwa zegarki postanowiłem zapytać osoby które znają sie na rzeczy tymbardziej ze nie miałem nigdy takiego zegarka bo poprostu mnie na niego nie stac. Wydawałoby się ze przypadkiem trafiłem na to forum ale to nie jest przypadek bo sam kolekcjonuje zegarki. Moze nie te z wysokich półek ale na takie jakie mnie stac. Dziwi mnie tylko podejście niektórych osób ze takie cenne zegarki sie nie trafiają od tak. W przypadku mojej pracy trafia sie wiele cennych rzeczy zaczynając od mebli antyków po drobne rzeczy. Jestem pewien ze nie jeden wartościowy zegarek został wyrzucony przez osoby pracujące w mojej firmie gdyż po prostu sie tym nie interesują. a zegarki trafiają się dosyć często tylko w wiekszości przypadków są bezwartościowe ale kto wie co przyniesie przyszłość :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwi mnie tylko podejście niektórych osób ze takie cenne zegarki sie nie trafiają od tak.

Jeśli pobędziesz z nami na forum nieco dłużej (bardzo zachęcam, jeśli interesujesz się zegarkami), to dość szybko przestaniesz się dziwić.

Tutaj codziennie ludzie przedstawiają zegarki, które "wpadły im w ręce". W hotelu, na plaży, na strychu, w starym domu do remontu, w sprowadzonym samochodzie itp znajdują breitlingi, omegi, patki i przede wszystkim rolexy. Niestety - z reguły są to podróby. Jest to zresztą dość oczywiste, bo na ogół ludzie dbają o zegarki za kilkadziesiąt tysięcy i nie rozrzucają ich ot tak po hotelach i starych samochodach.

Oczywiście, może się zdarzyć, że ktoś gdzieś tam wygrzebie oryginalny cenny zegarek, ale to tak jak z lotto - prawdopodobieństwo wygranej jest, ktoś te kumulacje zgarnia, ale przeważnie to tylko skreśla się kupony ;)

W każdym razie nie chciałbym, żebyś poczuł się urażony moim wcześniejszym wpisem.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cichy, jakie te zegarki Ci wpadają? Zdarzają się jakieś ciekawe okazy? :)

BTW kiedyś słyszałem, że jakiś facet w studzience czy tam w ściekach znalazł kilka Rolexów :D.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym przypadku mógł akurat wpaść.

Ale niestety nie wpadł, tak jak zazwyczaj, a nieliczne wyjątki (jeden na tysiące) potwierdzają tylko regułę. Wprawdzie każdy ma prawo przypuszczać, że to właśnie on trafił na ten wyjątek, ale my mamy również prawo przypuszczać, że to się w zasadzie nie zdarza, tak małe jest tego prawdopodobieństwo.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj szukaj.. Bo nigdy nie wiesz co możesz trafić . Za którymś razem na pewno sie uda..

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale niestety nie wpadł, tak jak zazwyczaj, a nieliczne wyjątki (jeden na tysiące) potwierdzają tylko regułę. Wprawdzie każdy ma prawo przypuszczać, że to właśnie on trafił na ten wyjątek, ale my mamy również prawo przypuszczać, że to się w zasadzie nie zdarza, tak małe jest tego prawdopodobieństwo.

O ile eobrze pamiętam, z matematycznego punktu widzenia, można uznać, że nie dojdzie do zdarzenia, jeśli prawdopodonieństwo jest mniejsze niż 1 do 40 000. Więc bardzo możliwe, że masz rację (o ile wśród żyjących ludzi w Polsce nie zdarzy się to większej liczbie osób niż 1200). A chyba się nie zdarzy? :D

@edit: oczywiście te 1200 osób tylko przyzałożeniu, że każdemu z nich trafi się po jednym zegarku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cichy, jakie te zegarki Ci wpadają? Zdarzają się jakieś ciekawe okazy? :)

BTW kiedyś słyszałem, że jakiś facet w studzience czy tam w ściekach znalazł kilka Rolex

Z reguły są to najzwyklejsze zegarki czasem trafi się jakiś troche bardziej cenny ale nie ma szału :). Dopiero od niedawna zacząłem się interesować zegarkami więc nie jestem az tak mocno obeznany w tym temacie, dlatego każdy który wpadnie mi w ręce będe sprawdzał może z waszą pomocą :) Czasami zwyczajnie wygladąjący zegarek może się okazać dobrą zdobyczą a koledzy z pracy pewnie nie raz wyrzucili do smieci coś co mogłoby zainteresować każdego z nas. Jak coś sie trafi to wrzuce fotki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ajal zaprzestan swoich "matematyczne" wywodow bo noz w kieszeni sie otwiera. jeszcze ktos gotowy jest uwierzyc w te debilizmy...

Co do zegarow rkoledze radze poswiecic troche czasu na forum zeby nauczyc sie odrozniac te najbardziej oczywiste podroby. Wbrew pozorom nie jest to trudne i nie zajmie duzo czasu a moze oszczedzic zachodu w przyszlosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.