AddMaster 34 #76 Napisano 12 Lipca 2013 Zgadza się, też się bałem. Punkt to kolorowy sklepik z włóczką, zegarki nie są nigdzie wystawione, się naszukałem ale zegarek w porządku, płatność kartą też, GW podbita, polecam! Jeszcze Pani była tak miła i kwadrans przed otwarciem punktu mi sprzedała, bo się śpieszyłem do pracy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #77 Napisano 12 Lipca 2013 Jeszcze z ciekawości zapytam - jaki numer jest wybity z tyłu na deklu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #78 Napisano 12 Lipca 2013 Również korzystałem z usług w/w sklepu kupując dla mojej małżonki ,,babską'' odmianę g-shocka, tj. baby-g Transakcja przebiegła bezproblemowo i też otrzymałem wszystkie gadżety, instrukcje, itp, itd , które otrzymuje się przy zakupie u ZiBi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AddMaster 34 #79 Napisano 12 Lipca 2013 [3147] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #80 Napisano 12 Lipca 2013 Ten inny numer. O taki: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AddMaster 34 #81 Napisano 12 Lipca 2013 Cholerka, nawet go nie zauważyłem, jestem ślepy 201D091C 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #82 Napisano 12 Lipca 2013 No to świeżynka - początek kwietnia 2013. Także transakcja z samymi plusami - gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AddMaster 34 #83 Napisano 12 Lipca 2013 Wow, super A już się bałem że po tym kodzie wyjdą jakieś kwiotki Dzięki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablos_ 16 #84 Napisano 12 Lipca 2013 Dzięki za potwierdzenie, bo ten temat się ostatnio przewija i sporo osób miało co do tego wątpliwości (przyznam się, że m.in. ja również ), jako że w ofertach tego sprzedawcy nigdzie nie ma informacji wprost, że zaopatruje się w Zibi. W takim razie o innych sprzedawcach można zapomnieć, bo w większości przypadków ma najniższe ceny na allegro. Również potwierdzam, ostatnio kupiłem u niego glx i zegarek jest od zibi, hologram, papiery, gwarancja. Ciekawe w jaki sposób dostaje takie rabaty? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robert-robo 803 #85 Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam, w dniu dzisiejszym również poczyniłem zakup u tego sprzedawcy. Karta gwarancyjna ZIBI, hologram ZIBI, oryginalna puszka, instrukcja obsługi PL. Mój wybór padł na G-9100, pierwsze relacje pozytywne Szkoda tylko, że MADE IN CHINA, ale cóż... porównywałem z zegarkiem z ZIBI i mój niczym poza ceną się nie różnił.Korzystając,zapytam - jak to jest z jego WR200? Czytałam, że można nurkować, a Pan w Zibi powiedział, że tylko pływać w basenie. Wersja Pana wydaje się mało prawdopodobna, bo po co umieszczać info o WR200?Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #86 Napisano 5 Sierpnia 2013 ...Korzystając,zapytam - jak to jest z jego WR200? Czytałam, że można nurkować, a Pan w Zibi powiedział, że tylko pływać w basenie. Wersja Pana wydaje się mało prawdopodobna, bo po co umieszczać info o WR200?Pozdrawiam.Jak zacząłem kilkanaście lat temu swoją pierwszą pracę w sklepie ze sprzętem RTV i AGD (bez wiedzy, tylko krótka praktyka) to takie "kwiatki" wmawiałem potencjalnym klientom że ho! ho! Nie oczekuj że Pan w Zibi to osoba ze znajomością tematu lub pasjonat zegarków. Tak jak w naszym pięknym kraju, uczysz się jakiegoś zawodu lub praktyki a pracujesz gdzie indziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robert-robo 803 #87 Napisano 6 Sierpnia 2013 Masz rację... a jeżeli chodzi o WR, to zamiaru nie zmienię, będę go "topił" - zakup dokonany z myślą o głębszym moczeniu niż w basenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ostatni_sprawiedliwy 0 #88 Napisano 6 Sierpnia 2013 Masz rację... a jeżeli chodzi o WR, to zamiaru nie zmienię, będę go "topił" - zakup dokonany z myślą o głębszym moczeniu niż w basenie Spokojnie w g-shock można nurkować i nic mu się niestanie i tak żaden amator głębin nie zejdzie niżej, dla takiego risemana to pikuś. Niektórzy się tak martwią o te zegarki jakby kosztowały majątek, są to modele specjalnie stworzone na cioranie, ja zawsze powtarzam załóż g-shocka na rękę i wtedy spróbuj go zniszczyć przy jakimkolwiek sporcie czy pracy, praktycznie niemożliwe no chyba że młotkiem zamiast w gwoździa trafisz centralnie w szybkę to może pęknąć. Są i tacy mistrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oldakson1 0 #89 Napisano 6 Sierpnia 2013 Rozbierałem starą chatę niedawno. G shock przez kilka godzin był poddawany pyłowi, wstrząsam młotka i wibracjom wiertarki, potem kąpiel w jeziorze- NIC się nie stało. Jak będę miał risemana także nie będę go ściągał do takich robót. Spokojnie z tym WR200 można się kąpać i nurkować amatorsko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sliwa007 0 #90 Napisano 7 Sierpnia 2013 WitamWłasnie stałem się szczęśliwym posiadaczem Risemena!!! i mam pytanko jak można rozkodować ten nr który mówi o dacie produkcji?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo25 1 #91 Napisano 7 Sierpnia 2013 Gratuluje zakupu, niech sie dobrze nosi i sluzy:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #92 Napisano 7 Sierpnia 2013 Witam Własnie stałem się szczęśliwym posiadaczem Risemena!!! i mam pytanko jak można rozkodować ten nr który mówi o dacie produkcji?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sliwa007 0 #93 Napisano 8 Sierpnia 2013 aaa ok dziękuje. mam taki nr 201d078c czyli 2013 bo raczej w 2003 nie robili Risemana Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #94 Napisano 8 Sierpnia 2013 Zgadza się, marzec 2013. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #95 Napisano 15 Sierpnia 2013 Osobiście posiadam risemana i jest naprawde godny swojej ceny szczególnie przydaje się wysokosciomierz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalek 9935 #96 Napisano 21 Sierpnia 2013 mnie bardziej ciśnieniomierz i termometr, oczywiście poza stoperem, timeremchyba najładniejszy G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6113 #97 Napisano 21 Sierpnia 2013 Korzystając,zapytam - jak to jest z jego WR200? Czytałam, że można nurkować, a Pan w Zibi powiedział, że tylko pływać w basenie. Wersja Pana wydaje się mało prawdopodobna, bo po co umieszczać info o WR200? Kilka lat temu sprzedawca w sklepie z zegarkami próbował mi wmówić że WR 50M oznacza że można zegarek zanurzyć na głębokość 50m... Tak że od sprzedawców zegarków (i nie tylko) można usłyszeć różne rzeczy, tyle że nie ma tutaj zastosowania przysłowie "kto pyta, nie błądzi", a bardziej inne "umiesz liczyć, licz na siebie" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #98 Napisano 21 Sierpnia 2013 mnie bardziej ciśnieniomierz i termometr, oczywiście poza stoperem, timeremchyba najładniejszy G ... najładniejszy może DW-5600 lub G-7900 - takie teraz mam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Acid89 0 #99 Napisano 21 Listopada 2013 Witam,Jestem nowym użytkownikiem forum i tym samym "świeżakiem" jeśli o G chodzi.Mój wybór padł na Risemana. Odnalazłem więc sprzedawcę na allegro wspomnianego kilka postów wyżej i już miałem klikać "kup teraz" kiedy przeczytałem to: Witam, w dniu dzisiejszym również poczyniłem zakup u tego sprzedawcy. Karta gwarancyjna ZIBI, hologram ZIBI, oryginalna puszka, instrukcja obsługi PL. Mój wybór padł na G-9100, pierwsze relacje pozytywne Szkoda tylko, że MADE IN CHINA, ale cóż... porównywałem z zegarkiem z ZIBI i mój niczym poza ceną się nie różnił.Made in China? Zegarki od tego sprzedawcy nie są oryginalne? ZIBI ma inne? Proszę o wytłumaczenie i wyrozumiałość. Pozdrawiam. Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #100 Napisano 22 Listopada 2013 Wszystko jest w porządku, ten model składany jest w różnych fabrykach (Tajlandia, Chiny, Japonia). Wiele osób alergicznie reaguje na "Made in China", ale kraj jaki znajdziesz na dekielku nie ma najmniejszego znaczenia poza psychologicznym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach