Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gin10

Glycine Combat Sub vs Oris Aquis Date - head 2 head

Glycine Combat vs Oris Aquis Date   

24 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Kolegów, 

zwracam się z prośbą o bezpośrednie porównanie 2 modeli, przez fachowców i użytkowniów, co pomoże mi podjąć decyzję zakupową i skrócić (nawet przyjemne) "cierpienia". 

http://www.glycine-watch.ch/e/collection/detail_image.jsp?ID_Display=100029&ID_Image=1000JE

vs 

http://dolinski.pl/zegarki-oris/diving-collection/oris-aquis/oris-aquis-date-pl.html

pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miales tez zegarki w rekach? Combat ma niziutka koperte w porownaniu do Orisa, roznica uzytkowa jest kolosalna. Z tego wzgledu ja sprzedalem swoja Glycine, za cienka koperta.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo całej mojej sympatii do Glycine, w tym przypadku głosuję na Orisa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orisa miałem na ręku i rzeczywiście czuje się tego nurka. Glycine niestety nie miałem okazji mierzyć jednak paradoksalnie cieńsza koperta oraz drobniejsze ząbki bezela  wydawały się w mojej opinii zwiekszać codzienną użyteczność. Dzięki Kosma za głos o własnych odczuciach - bezcenne! Przed zakupem przymiarkuję Glycine :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie, ja preferuję wysokie koperty. Glycine kupiłem bez przymiarki, wizualnie wszystko mi odpowiadało ale po rozpakowaniu przesyłki rozczarowanie. Zegarek skończył na bazarku :(

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam suba tylko w innej wersji kolorystycznej i w tym porównaniu bez dwóch zdań brałbym Orisa którego wielokrotnie mierzyłem. Sub to półka niżej co ma swoje odzwierciedlenie w cenie. Inna sprawa że używanego suba można wyrwać za około 1,5k a w tych kosztach stosunek cena/jakość jest znakomity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... stawiam także na Orisa bo ma swój niepowtarzalny styl, który do mnie bardziej trafia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli w gre wchodzą tylko te dwa modele to stawiam na Glycine. Nie wiem jakie zegarki lubisz i jakie będzie jego przeznaczenie ale osobiscie wolę mniejsze zegarki i cieńsze. Po prostu za wygodnę użytkowania. Glycinka świetnie wygląda w wersji Golden Eye.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam sentyment do Orisa, więc polecam Aquisa, ładnie i dokładnie wykonane zegarki. Co do Glycine podzielam zdanie mwist że sklepowa cena trochę nieadekwatna w porównaniu do tego co otrzymujemy, z rynku wtórnego dużo lepszy stosunek jakość/cena. Natomiast czego by nie napisać, najlepiej zrobisz jeśli zmierzysz obydwa zegarki i zdecydujesz który bardziej Tobie odpowiada, to Ty będziesz go/je nosił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch to tylko Aquis. Ale jak Aquis to tylko z małą sekundą. I przez przypadek mam takiego do sprzedania :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Orisie nie podobaja mi sie oplywowe wskazowki i indeksy. Przymierzalem sie pare razy do Orisow ale werk Sellity i design niestety jakos dotychczas mnie nie przekonal. Posiadam cztery suby i dosyc frekwentnie je uzywam, wiec polecam. Odpowiednio duze, nie za ciezkie ani za wysokie, dobrze leza na moim 18,5cm nadgarstku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.