Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Polas

Nakrecany recznie czy automatyczny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jeśli mam fizyczna pracę i czasem musze w coś mlotkiem przywalić itp., to mimo,że mechanizm był dobrze wyregulowany to bedzie żle chodził?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo możliwe choć niekoniecznie - generalnie odradza się walenie młotem w zegarku mechanicznym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak,jeśli jesteś leworęczny jak ja :D

Zegarki mechaniczne są w tym względzie [wstrząsy]bardziej narażone na uszkodzenie niz np kwarcowe...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc mając taka prace zegarek mechaniczny nie bardzo sie dla mnie nadaje? Bo mam tak, że rzadko ściągam zegarek z ręki.Jak już się znajdzie na moim nadgarstku to jakby był przyklejony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regulacja nie jest na zawsze,jak pisałem chód będzie się zmieniał nawet ze względu na porę roku.....

Do pracy kup lepiej kwarca,wygodniejszy i trwalszy w przypadku pracy fizycznej....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Szkoda,że mechanik się dla mnie nie nadaje. Ale szkoda kupować zegarek mechaniczny żeby go popsuć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic straconego ;) ,zegarek z mechanicznym naciągiem możesz nosić w czasie wolnym ,dłużej będzie cieszył ładnym wyglądem niż "szargany" co dzień w pracy...... :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko,ze ja jestem monogamistą jeśli chodzi o zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak,jeśli jesteś leworęczny jak ja :D

Zegarki mechaniczne są w tym względzie [wstrząsy]bardziej narażone na uszkodzenie niz np kwarcowe...

lub jeśli jesteś Maradoną, albo masz zwyczaj trzymania młota oburącz

Regulacja nie jest na zawsze,jak pisałem chód będzie się zmieniał nawet ze względu na porę roku.....

Do pracy kup lepiej kwarca,wygodniejszy i trwalszy w przypadku pracy fizycznej....

dokładnie, ponadto korekta czasu odbywa się zazwyczaj w stanie spoczynku a na zegarek normalnie użytkowany działają różnorakie siły

każdy tak mówi a później nagle ma 5,6,7.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ha ha ha dobre.7 zegarkow to juz taki maly harem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie jakiegoś g-shocka jest w czym wybierać , czas będziesz miał najdokładniejszy z waveceptor nie będziesz się martwił o nakręcanie zasilanie i tym podobne czyli problem z głowy solar i dotego w pracy mu nic nie będzie wytrzyma więcej niż ty, a tak jak inni radzą drugi zegareczek do garnituru jakiś Seiko lub coś z tańszych szwajcarów i po problemie. Ja jak zapomnę to i do koszuli mój G zostawię i wszyscy mówią jaki fajny zegarek pokaż, przymierzają oglądają a potem do sklepu. Tylko jakiś picuś glancuś ci powie że nie pasuje nie wypada, ważne że ty się z tym dobrze czujesz a jak komuś się nie podoba to już jego problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.