Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Czino

Jaki gaz obronny wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Klubowicze,

piszę z nietypową prośbą-jaki gaz obronny możecie polecić?

Potrzebuję czegoś dla mojej kobitki-tak na wszelki wypadek.

Czekam na pomoc i z góry dziękuję :)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrałbym coś na poziomie Ostrości -   5 300 000 SHU Np Coś stąd http://www.hotspray.pl/k1,gazy-fox-labs,1.html   

Trochę marketingu:

NAJMOCNIEJSZY (O NAJWIĘKSZEJ OSTROŚCI 5,3 miliona SHU): Oznacza to, że użyto najintensywniejszych substancji. Nikt, oprócz FOX LABS INTERNATIONAL nie używa OC w czystszej postaci. Nieważne, co inni twierdzą, ale kluczowa kwestia dotyczy właśnie stopnia czystości składników w produktach FOX, co daje im pierwszeństwo pod względem mocy. Ponadto, wyjątkowo czysty OC użyty do produkcji FOX po  zetknięciu ze skórą usuwa jej ochronną warstwę tłuszczową wystawiając otwarte pory na działanie “MOCY”, co powoduje uczucie bólu oraz zaślepienie oczu.

NAJSZYBSZYGłówne zadanie gazu obronnego polega na szybkim unieszkodliwieniu atakującego i uniemożliwieniu ataku. Testy przeprowadzone przez różne akademie policyjne w USA, porównujące wszystkie wiodące marki produkujące gazy obronne, dowiodły, że nic nie działało szybciej na większą liczbę napastników niż gazy obronne FOX " FIVE POINT THREE ".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie podstawowe-a w jakim celu go potrzebuje?

-typ pracy

-miejsce zamieszkania

-nadmierna uroda

-pomieszczenia zamknięte,otwarte przestrzenie

-wolne miejsce w torebce? ;)

Pytam poważnie....bo kobiety mają różne zachcianki.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cook gaz dla kobiety to nic niezwykłego, ale poniższy test mnie rozbroił - nie mam pojęcia na jakim świecie i w jakiej epoce żyje testujący produkt, ale chyba nie jest to kraj w jakim chciałbym przebywać

http://www.guns.com.pl/razorback_a.html

:D

(00)[][](00)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Centurio dzięki za konkretną odpowiedź, chyba na ten się zdecyduje, tylko teraz jaka forma rozpylania najlepsza?

Cook gaz potrzebuje przede wszystkim z powodu tego w jakiej okolicy mieszka, tereny otwarte ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co piszesz posta nic nie wnoszącego do tematu?

Prosiłbym o konkretną pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz kupić jej z gaz z latarką, dość poręczny:

http://www.bron.pl/shopbron/product/ARTYKULY-OBRONNE/Gazy-obronne/Gaz-pieprzowy-KOLTER-GUARD-HURRICANE-15-ml-z-latarka2/38398

lub wersja breloczek do kluczy:

http://www.bron.pl/shopbron/product/ARTYKULY-OBRONNE/Gazy-obronne/Polimerowy-uchwyt-na-gaz-Walther-Pro-Secur-16-ml/21922

lub wersja dla kobiet:

http://www.bron.pl/shopbron/product/ARTYKULY-OBRONNE/Gazy-obronne/Gaz-pieprzowy-KOLTER-GUARD-imitujacy-szminke-perfumy-10ml/78448

Dodatkowo, wyślij na kurs samoobrony.

Możesz z nią poćwiczyć trochę w parterze (bjj), czyli tam gdzie się może potencjalnie znaleźć:

balacha, trójkąt nogami.

Początek parteru dla kobiet:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, zlituj się. Nic nie wiesz o kobiecie, nie wiesz czy trenowała kiedykolwiek, cokolwiek, nie wiesz jakie ma warunki fizyczne, a radzisz jej żeby na ulicy się w kulankę bawiła, i to jeszcze nauczona filmikami z netu. Jeszcze ktoś to na poważnie weźmie i tragedia będzie.

Co do gazu - z tego co się kiedyś tym interesowałem, najlepiej żelowy, przynajmniej nie ma ryzyka że się załapie w chmurę gazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już kolega zdecydował-żel[pisaliśmy na priv]

A tu meinard ma rację-napisać ze kogoś głowa boli to zaraz dekapitacje będą proponować...... :o

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup taki, który będzie można ukryć w łatwo dostępnym miejscu. Szybkość dobycia to podstawa w sytuacjach podbramkowych. Jeśli chodzi o parametry samego preparatu: żel jest najlepszy, ale trzeba pamiętać, że opcja z wąskim strumieniem jest ryzykowna, bo trzeba przycelować. Jeśli się to nie uda, napastnik ma szansę na kontratak w zdwojonej sile. Tak generalnie, to oprócz samego narzędzia ważne jest, żeby być przygotowanym do jego użycia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy Klubowicze,

piszę z nietypową prośbą-jaki gaz obronny możecie polecić?

Potrzebuję czegoś dla mojej kobitki-tak na wszelki wypadek.

Czekam na pomoc i z góry dziękuję :)

Bartek

Ja bym polecał ten: http://www.arobron.pl/gaz-pieprzowy-zel-obezwladniajacy-policyjny-rsg-3-2000-60-ml-p-417.html

Jest skuteczny i ma poręczny pojemnik który łatwo można "zahaczyć" w torebce w taki sposób aby nie trzeba go było szukać w razie czego. Radził bym też żeby szanowna małżonka Twoja poćwiczyła jego "dobywanie" z czeluści torebki tak żeby wyciąganie gazu stało się intuicyjne.

Przed zakupem koniecznie sprawdź datę ważności.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za pomoc, koniec końców wybrałem żelowy gaz FOX'a ;)

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział w temacie.

Pozdrawiam,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opakowanie które nie maskuje się w torebce dyskwalifikuje go jako wybór cywilny. Idealny gaz powinien wyglądać jak perfum Chanel nr 5 i powalać przeciwnika jak tornado. Skuteczność obrony w dużej mierze zależy od zaskoczenia agresora a nie od podniesienia jego czujności "militarnie" wyglądającym opakowaniem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opakowanie które nie maskuje się w torebce dyskwalifikuje go jako wybór cywilny. Idealny gaz powinien wyglądać jak perfum Chanel nr 5 i powalać przeciwnika jak tornado. Skuteczność obrony w dużej mierze zależy od zaskoczenia agresora a nie od podniesienia jego czujności "militarnie" wyglądającym opakowaniem. 

Dziękuję wszystkim za pomoc, koniec końców wybrałem żelowy gaz FOX'a ;)

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział w temacie.

Pozdrawiam,

Bartek

:D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widziałeś ten linkowany przeze mnie gaz na żywo? Opakowanie przede wszystkim powinno dawać możliwość umieszczenia go w torebce w taki sposób aby można było łatwo go wyciągnąć i użyć (czyli dobrze żeby się nie przemieszczał) - każdy facet który choć raz w życiu widział z bliska wnętrze damskiej torebki, wie że kobieta potrafi tam wsadzić połowę szafy typu komandor i znaleźć tam gaz który jest w opakowaniu przypominającym "chanel no 5" może "nieco" potrwać w normalnych warunkach, a co dopiero w stresie i strachu...

Poza tym w torebce damskiej jest z reguły co najmniej kilka sztuk przedmiotów których z powodzeniem można użyć do obrony w przypadku zagrożenia, choćby dezodorant, klucze, zapalniczka (tylko tutaj należy dobrać właściwa), sama torebka też może być całkiem przyzwoitą bronią...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, zlituj się. Nic nie wiesz o kobiecie, nie wiesz czy trenowała kiedykolwiek, cokolwiek, nie wiesz jakie ma warunki fizyczne, a radzisz jej żeby na ulicy się w kulankę bawiła, i to jeszcze nauczona filmikami z netu. Jeszcze ktoś to na poważnie weźmie i tragedia będzie.

Wiesz ile kobiet w takiej sytuacji stoi jak słup soli, mając nawet gaz w dłoni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł z gazem dobry tylko mało skuteczny.

Jeżeli realnie nie będzie go niosła odbezpieczonego w ręce to może mieć w torebce nawet SW500

i nic to nie da.

Czas wyjęcia go z kieszeni czy tym bardziej torebki jest za długi w stosunku do możliwości użycia.

Kupujesz i nosisz to raczej dla własnego lepszego samopoczucia.

Osobiście radę odnośnie ćwiczenień potraktowałbym poważnie, bo obronisz się czymkolwiek - pękiem kluczy, tipsami, parasolem.

Kwestia przeżywciężenia się psychicznie aby odpwowiedzieć atakiem na atak.

Filmiki z netu generalnie są ok. ale walka to jest odruch. To jest coś co się wyrabia latami [strzelam że 2 najmniej] regularnych treningów.

Jeżeli mogę Ci coś poradzić z "praktyki" to lepiej coś takiego

http://www.bron.pl/shopbron/product/ARTYKULY-OBRONNE/Bron-alarmowa-6-mm/Pistolet-hukowo-gazowy-KOLTER-GUARD-4-zestaw/55082

ew.

http://www.bron.pl/shopbron/product/ARTYKULY-OBRONNE/Bron-alarmowa-6-mm/Rewolwer-ZORAKI-R1-mod.-K-10-6mm-SHORT-2-5-czarny-z-plastikowymi-czarnymi-okladzinami-rekojesci/35404

i jak pisałem musi mieć go w ręku.

A nie w torebce.

Osobiście starałabym się ograniczyć możliwość kontaktu z "elementem" niż się zbroił.

Może możesz zawieść / przywieść kobitkę, zafunduj jej taxi, kogoś poproś.

Koszt takich działań będzie mniejszy niż zbrojenie się ew. potem leczenie konsekwencji fizycznych i psychicznych jak się nie uda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lawnowerman jeśli dojdzie do takiej sytuacji, że będzie musiała wracać gdzieś sama w nocy to już ćwiczyliśmy, że gaz zawsze wyciągnięty ;)

Chodzi o to, że ja na pół roku zostaje wysłany do Słupska, a ona niestety zostaje sama we Wrocławiu, więc nie będę miał możliwości zareagować-będę zjeżdżał co najwyżej raz w miesiącu na weekend.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lawnowerman jeśli dojdzie do takiej sytuacji, że będzie musiała wracać gdzieś sama w nocy to już ćwiczyliśmy, że gaz zawsze wyciągnięty ;)

Chodzi o to, że ja na pół roku zostaje wysłany do Słupska, a ona niestety zostaje sama we Wrocławiu, więc nie będę miał możliwości zareagować-będę zjeżdżał co najwyżej raz w miesiącu na weekend.

ok. rozumiem.

Jak ma Prawo jazdy to może jakiś samochód jej kup.

Alebo jak pisałem dogadaj się z  kimś na podówzkę.

Bo konsekwencje napadu uwierz są gorsze niż tylko obita facjata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do użycia gazu potrzebny jest choć minimalny dystans.

W zwarciu, szamotaninie, szanse dramatycznie maleją.

Pistolet hukowo- gazowy- bardzo dobre połączenie.

Huk daje niesamowity efekt. Tyle że problem z użyciem w razie szamotaniny.

W niektórych miastach straż miejsca prowadzi kursy samoobrony kobiet.

We Wrocławiu są jakieś niezależne szkoły/ kursy.

W jedną rękę gaz, w drugą np. kastet.

Znam dziewczyny z "pewnego miasta", które noszą noże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chodzi o to, że ja na pół roku zostaje wysłany do Słupska, a ona niestety zostaje sama we Wrocławiu

Jak jedziesz na szkółke, to nie chcę krakac, ale w Słupsku to bardziej Tobie gaz sie przyda. :rolleyes:

Tapatalk2@SGS3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jedną rękę gaz, w drugą np. kastet.

Znam dziewczyny z "pewnego miasta", które noszą noże.

Chyba coś ci się pomyliło kolego!

Co Ty wygadujesz?

Wszystkie te narzędzia są "nielegalne"...!

To nie forum koksiarzy!

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.