Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł2009

zepsuty Epos :-/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wszystkich klubowiczów ostatnio zepsuł się mój zegarek firmy Epos, wskazówki stanęły i koniec nakręcanie nic nie pomaga :-( gdzie w Warszawie mogę znaleźć serwis w którym podejmą się naprawy? Pozdrawiam Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka jest data zakupu, może jeszcze na gwarancji?

Napisz do TIK TAK-a może wskaże autoryzowany serwis Eposa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zegarek jest na gwarancji ? W Warszawie w OdCzasuDoCzasu mozna sprobowac.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli jest po gwarancji, to nie musisz naprawiac go w autoryzowanym serwisie, a eta 2892 to nie jest jakas kosmiczna technoloia ;)

Idz poprostu do zegarmistrza i zbadajcie sprawe od strony technicznej i finansowej.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stawiam że sprężyna do wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejdź do OdCzasu Do Czasu tam powinieneś naprawić tego jumping houra. Swoją drogą sam upomniał się o przegląd :P

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez GadziorekSJZ
      Witam.
      Planuje zakup zegarka. Mam na oku 2 modele:
      1) Epos Sportive Diver 3504.131.20.15.30

2) Davosa Ternos Professional 68H 161.538.50

Cenowo wygląda podobnie. Kwestia mechanimu. EPOS jest na SW-200 a Davosa na DAV3121. Jeden i drugi się podoba. 
      Ktoś ma zegarki, uzytkuje, mize sie podzielic opinią na ich temat?
    • Przez kob.kamil
      Witam, posiadam zegarek Breitling Colt z mechanizmem B17 (ETA 2824-2). Zegarek ma już 5 lat, więc postanowiłem oddać go do serwisu, skierowałem się do polecanego tutaj Pana Edmunda z Chorzowa (firma Chronos, autoryzowany serwis Omegi). Pan Edmund po zmierzeniu odchyłki dobowej, która wynosi około 3-4s na dobę, powiedział, że na obecną chwilę zegarek nie wymaga serwisu i należy wykonać go za około 2 lata. Tutaj pojawia się moje pytanie, czy serwis po 7 latach nie będzie zbyt późny? Spotkałem się z wieloma pozytywnymi opiniami na temat wspomnianego zegarmistrza, jednak wiem również że opóźnianie serwisu zegarka może mieć destrukcyjny wpływ na mechanizm, dlatego chciałbym poznać Wasze zdanie
    • Przez Feymozim
      Serwis Omegi Cosmic 2000 cal.1012 Z 1971 roku  

• Przez Muzzler86
      Cześć,
      Jestem z Krakowa, ale przeszukując forum nie znalazłem nikogo od Atmosów w swoim rejonie.
      Czy na forum jest ktoś z Krakowa lub okolic, kto byłby w stanie naprawić zatrzymującego się Atmosa? Jeśli nie będzie to konieczne, wolałbym uniknąć wysyłania zegara kurierem.

2 lata temu kupiłem Atmosa z kalibrem 562 (wskazania miesiąca i fazy księżyca) - w zeszłym tygodniu się zatrzymał. Najpierw zaczął się delikatnie późnić, skorygowałem wskazówki przesuwając minutową o 5 minut wprzód i na drugi dzień zauważyłem, że zegar stoi. Próba rozruchu kończy się niepowodzeniem, po kilkunastu godzinach i tak ostatecznie staje. 
      Będę wdzięczny za polecenie kogoś, kto ma doświadczenie z tego typu zegarami.

• Przez Siewca
      Dobry Wieczór,

Chciałem wymienić baterię w zegarku Skagen i natrafiłem na pewien problem.
      Dekiel jest zatrzaskowy , szedł bez problemu, ale mam problem z zatrzaśnięciem go ponownie.
      Do zamknięcia używam ręcznej praski zegarmistrzowskiej. Niby dekiel wchodzi , ale się nie zatrzaskuje.
      Ktoś ma pomysł jak to ogarnąć ?

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.