Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

EXC

Zegarek firmy odzieżowej Burberry

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jest to mój pierwszy temat na tym forum wiec pozdrawiam wszystkich użytkowników i z góry dziękuje za odpowiedzi.

Wracając do tematu chcę zapytać o Waszą opinię na temat zegarka sprzedawanego i markowanego przez firmę BURBERRY. Konkretnie chodzi o model BU9382, w opisie informują o tym że made in swiss, szafirowe szkiełko i skórzany pasek. Ogólnie podoba mi się a moje zainteresowanie wzrasta ponieważ będę mógł go nabyć po atrakcyjnej cenie.

Proszę o Wasze opinnie.

http://pl.burberry.com/store/watches/mens-watches/the-city/prod-38393521-the-city-bu9382-42mm-chronograph/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu chcę zapytać o Waszą opinię na temat zegarka sprzedawanego i markowanego przez firmę BURBERRY. Konkretnie chodzi o model BU9382, w opisie informują o tym że made in swiss, szafirowe szkiełko i skórzany pasek. Ogólnie podoba mi się a moje zainteresowanie wzrasta ponieważ będę mógł go nabyć po atrakcyjnej cenie.

Proszę o Wasze opinnie.

http://pl.burberry.com/store/watches/mens-watches/the-city/prod-38393521-the-city-bu9382-42mm-chronograph/

Osobiście wystrzegam się wszelkiej maści firm które produkują odzież i przy okazji np: zegarki.

Po za tym z tego co widziałem na tym linku to cena tego  zegarka nie należy do najniższych.

Nawet jeżeli kolega ma rabat na ten produkt mimo wszystko zainteresowałbym się firmą która zajmuje się tylko zegarkami a nie ciuchami i zegarkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek z napisem Burberry to mniej więcej coś takiego jak kurtka z napisem "Samsung" - wyprodukowana nie wiadomo gdzie i nie wiadomo przez kogo, zwykła reklamówka, a bardziej gadżet. Nikt tu na forum nie poleci Ci zegarka sygnowanego logiem firmy odzieżowej. Nie wiem jaka to jest ta "atrakcyjna cena", po jakiej będziesz mógł nabyć ten zegarek, ale więcej niż 100 zł bym za niego nie dał, bo już w tej cenie można pewnie kupić lepsze czasomierze. Jakie? Na forum wiele na ten temat znajdziesz.

Edit - dopiero teraz zobaczyłem ile kosztuje - prawie 3,5 tysiąca za takie coś? Wolne żarty, nawet 10% tej ceny to już jest za dużo jak na ten zegarek. Jedyny plus, to szafir, ale naprawdę da się znaleźć multum innych zegarków tańszych, a dużo bardziej opłacalnych do kupienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek z napisem Burberry to mniej więcej coś takiego jak kurtka z napisem "Samsung" - wyprodukowana nie wiadomo gdzie i nie wiadomo przez kogo, zwykła reklamówka, a bardziej gadżet. Nikt tu na forum nie poleci Ci zegarka sygnowanego logiem firmy odzieżowej. Nie wiem jaka to jest ta "atrakcyjna cena", po jakiej będziesz mógł nabyć ten zegarek, ale więcej niż 100 zł bym za niego nie dał, bo już w tej cenie można pewnie kupić lepsze czasomierze. Jakie? Na forum wiele na ten temat znajdziesz.

Edit - dopiero teraz zobaczyłem ile kosztuje - prawie 3,5 tysiąca za takie coś? Wolne żarty, nawet 10% tej ceny to już jest za dużo jak na ten zegarek. Jedyny plus, to szafir, ale naprawdę da się znaleźć multum innych zegarków tańszych, a dużo bardziej opłacalnych do kupienia.

W pełni popieram to co kolega napisał ten zegarek dla mnie jest także wart faktycznie może ze 200 zł.

Sam szafir i skórzany pasek to nie wszystko to jest tylko zwykła reklamówka firmy Burberry nic więcej.

Ja bym odpuścił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więcej niż 100 zł bym za niego nie dał, bo już w tej cenie można pewnie kupić lepsze czasomierze. Jakie? 

Edit - dopiero teraz zobaczyłem ile kosztuje - prawie 3,5 tysiąca za takie coś? Wolne żarty, nawet 10% tej ceny to już jest za dużo jak na ten zegarek. 

co ty chlopie gadasz? jakie 100 zl , , jakie 350 zl? prosze podaj jakies konkrety , gdzie za taka kase dostaniesz 

zegarek swiss made , kwarcowe chrono , szafirowe szklo i jeszcze ceramiczny bezel , czytajcie co ktos napisze

i nie pleccie bzdur , ty chyba zobaczyles tylko "burberry" i czerwona mgla zalala ci oczy

a teraz do autora watku: nie wiem jaka mozesz miec znizke na ten zegarek , na amazonie lata on po 500 $ ,

czyli dwa razy taniej wiec nawet duza znizka od tych chorych 3k niewiele tu daje ,meinard oczywiscie przesadzil

z krytyka ale i tak nie warto go kupowac  , utrata wartosci bedzie gigantyczna , 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za opinie i muszę przyznać że pierwsze odpowiedzi były dla mnie druzgocące. Pisząc ten post miałem świadomość tego że firma Burberry nie jest producentem zegarków ale jednak jest marką uznaną w świecie mody. NIe sądziłem że firma ta jako uzupełnienie swojej oferty odzieżowej zdecydowała by się na sprzedaż "reklamówki" za taka sumę która miała by się rozpaść po krótkim czasie. Wczytując się w opis tego produktu nie znalazłem na żadnej stronie (forum) w jaki mechanizm wyposażony jest ten watch. Bo dla laika jakim jestem w sprawach zegarków istotną sprawą poza wyglądem było dowiedzenie się co w tej "bestii" drzemie i z tąd moje pytanie na tym forum do kogoś z większym doświadczeniem.

Jednak dla ciekawości zwrócę sie do mojego źródła aby ustaliło kto jest autorem tego maechanizmu. Zegarek ten mogę zakupić za +/-1300 zł. Lecz i tak opinia o szybkiej utracie wartości chyba zniechęci mnie na dobre (przy ewentualnej chęci odsprzedania nie mogę liczyć na zwrot inwestycji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakup mało którego zegarka można uznać za dobrą inwestycję, a tego Burberry tym bardziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Jak to nie wiadomo gdzie? Przecież Burberry podobnie jak DKNY, Armani, Diesel, Skagen czy Zodiac to ten sam produceny czyli Fossil Inc. Burberry to ich najdroższa marka i zegarki naprawdę są świetnie wykonane. Czy za drogie? To już kwestia dyskusyjna. Niestety na naszym forum każda marka modowa z góry jest skreślona, bez żadnej dalszej dyskusji i niestety nie zawsze słusznie.

Tak poza tym nazwanie tego zegarka "reklamówką" to duża przesada!

W podobnych chrono tej marki siedzi Ronda, więc tutaj będzie pewnie podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież na stronie Burberry jest napisane, że w środku jest Ronda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam bym go nie kupił za żadną cenę i nie rozważam tutaj nawet kwestii jakości wykonania. Po prostu głupio mieć na tarczy zegarka napis taki sam jak na gumie od gaci, nawet jeśli te gacie to twoje ulubione..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.