Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

j0hnny_ibz

elegancki ubiór, a wygląd zegarka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zgadzam się natomiast z Tobą kolego Daito iż zestaw koszula + jeans to strój sportowy (zamieszczone przeze mnie foto). Raczej T-shirt, spodnie dresowe, bluza + adidasy w moim przekonaniu do niego się zaliczają.

A słyszałeś o stylu casual? Sportowe ubranie to nie koniecznie dres i adidasy :)

Według ogólnie przyjętych kanonów koszula w kratę jest uznawana za sportową, podobnie zresztą jak spodnie jeansowe nie są spodniami wizytowymi... co prawda masz założony do spodni pasek garniturowy ale to jeszcze nie czyni całości strojem eleganckim...  :)  g-shock by pasował jak nic... :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy szepnijcie słówko czy te Tissoty są o kant d_py potłuc i pozostać przy Certinie czy w tej cenie po prostu nie ma co wybrzydzać. Wszystkie mi się podobają na równi ( no może z lekkim wskazaniem na DS 1 ) i nie chciałbym niepotrzebnie narażać się na częste kosztowne wizyty u zegarmistrza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy szepnijcie słówko czy te Tissoty są o kant d_py potłuc i pozostać przy Certinie czy w tej cenie po prostu nie ma co wybrzydzać. Wszystkie mi się podobają na równi ( no może z lekkim wskazaniem na DS 1 ) i nie chciałbym niepotrzebnie narażać się na częste kosztowne wizyty u zegarmistrza.

Czy wybierzesz Tissot'a czy Certine będziesz zadowolony z jakości wykonania - w tym przedziale cenowym to już raczej nie trafiają się zegarki o "kant d_py potłuc", jeśli wygląd zegarka Cię zadawala to "łykaj"...

Jasne że jest ryzyko ze coś będzie nie teges - ale to ryzyko masz zawsze, jeśli zegar kupujesz w salonie to przed zakupem dokładnie obejrzyj, kwestii poprawności mechaniki i tak nie sprawdzisz, bo to dopiero wyjdzie w praniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Steinhart Marine II na pewno nie jest garniturowy - przy jej rozmiarach raczej zapomnijcie o uniwersalności i zmieszczeniu jej pod mankiet. Za to przy odpowiednim pasku jest to świetny casual :)

steni_mar_nad3.jpg

DS-1 to zawsze dobry wybór, mega zachowawczy i uniwersalny zegarek

ds1_nad_011.jpg

A co do bransolet i garnituru? Nie wiem, jakoś mi to nie przeszkadza u innych a sam nie mam żadnego na bransolecie :) - btw. dużo zależy też od samego stylu garnituru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybrał Certinę, nawet Day-Date ;)

PS: Jacku, Ford Focus II po liftingu? :D

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba przyznać, że ta Certina prezentuje się znakomicie.

Marka Steinhart jest marką szwajcarską czy niemiecką?

Znalazłem takie oto zdjęcie:

491239-sat-deal-fsot-90-percentagenm-ss-

Marinie też by pasowało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka Steinhart jest marką szwajcarską czy niemiecką?

Na tarczy ma napisane swiss made ;)

http://www.steinhart-zegarki.pl/

Edit:

Ja osobiście jakbym miał wybierać między Certiną czy Tissot'em a Steinhart'em wybrał bym Steinhart'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś kolejną osobą, która poleca tą markę. Czym wyróżniają się ich zegarki w porównaniu z poprzednimi przeze mnie wymienionymi?

Aha i bardzo ważna kwestia - czy można założyć bransoletę do zegarka, który od nowości jest na pasku?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś kolejną osobą, która poleca tą markę. Czym wyróżniają się ich zegarki w porównaniu z poprzednimi przeze mnie wymienionymi?

Przyzwoitą ceną w zestawieniu z wykonaniem, sporą zaletą (przynajmniej dla mnie) jest to że nie są tak oklepane jak modele Tissot'a, czy Certiny, a jest to spowodowane tym że dystrybucja jest nieco ograniczona. Dodatkowym plusem jest to że dystrybucją tej marki zajmuje się użytkownik tego forum SIRLUKE1 z którym możesz negocjować cenę.

Więcej o tej marce możesz się dowiedzieć śledząc temat:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/50025-steinhart-klub/page-115?hl=steinhart

Ja tam żadnym autorytetem nie jestem, ale jakbym już się upierał przy zakupie zegara z napisem swiss made na tarczy to to na 100% byłby Steinhart i nawet model mam upatrzony... ;)

Edit:

W zasadzie do każdego zegarka na pasku możesz założyć bransoletę - wyjątkiem mogą być takie zegarki które mają jakoś nietypowo montowane paski, ale jak "uszy" zegarka są standardowe to nie ma problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykład międzynarodowe forum dużego koncernu finansowego, z-ca prezesa zarządu na mównicę wkroczył w extra czarnym garniaku, na nogach miał czerwone trampki-na klacie czarny T-shirt z czerwoną Myszką Miki i na ręce  Rolex-a na zamówienie-przypuszczam z wizerunkiem Myszki Miki (nie wiem czy to był mod, czy coś innego ale oryginalny był na pewno)-wyglądał rewelacyjnie.

http://www.ebay.pl/itm/Quadrante-Rolex-Precision-Ref-6694-Topolino-Mickey-Mouse-Ristampato-In-Italia-/380672537812?pt=Orologi_da_Polso&hash=item58a1d9f4d4&_uhb=1

Na ebay są te modyfikowane tarcze... :)

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do garnituru pasuje Submariner(w sumie jak każdy Rolex), Royal Oak, Speedmaster, PP Nautilus, Grand Seiko i wiele innych.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.