Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba najlepsza oferte ma Kruk. 10% rabatu + to, co oszczedziles nabijaja Ci na karte i mozesz ta kaske pozniej wykorzystac na inny zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po staremu

dec9d06dd154800047b55691ad51b161.jpg

Sent from my SGP312 using Tapatalk

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Moje zegarkowe marzenie :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

@irek - i o to chodzi...aby stare :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andreas, nie byłem jeszcze u zegarmistrza bo jestem busy w pracy, ale jak będę to A pytam się o ten bezel insert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Dziekuje bardzo, Irek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos tej zmiany bransolety w Subie (moze i w innych rowniez - ale tego nie sprawdzalem).

Bylo tak:

post-25547-0-34095800-1435746837_thumb.jpg

A jest tak:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos tej zmiany bransolety w Subie (moze i w innych rowniez - ale tego nie sprawdzalem).

Bylo tak:

A jest tak:

post-25547-0-23543200-1435746949_thumb.jpg

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest lepiej.

Rolex udziela gwarancji 5 letniej rowniez tym ktorych okres gwarancyjny mija po ogloszeniu przez nich info o 5 latach. Czyli jak komus teraz uplynela gwarancja to ma jeszcze 3 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ladnie :)

Ale pewnie moglby i tak dac z 10, bo niewiele chyba ma napraw gwarancyjnych ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszalem o takich przypadkach - najczesciej z powodu faktu, iz zrobil 0s przez pol roku chodzenia :P:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze gdyby te zegarki faktycznie byly uzywane ze swoim przeznaczeniem, to wtedy mogloby cos czesciej padac, a tak, to co sie moze w tak trwalym zegarku "przy biurku pod mankietem koszuli" popsuc? ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artme to prawda , Rolek jest jak dobry traktor , nic się nie ma prawa zepsuć i już .

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawo ma i sie psuje - to tylko sprzet :) ale traktorem po miescie nie jezdzisz, tylko tyrasz w polu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mysle, ze gdyby te zegarki faktycznie byly uzywane ze swoim przeznaczeniem, to wtedy mogloby cos czesciej padac, a tak, to co sie moze w tak trwalym zegarku "przy biurku pod mankietem koszuli" popsuc? ;)

Używanie zgodnie z przeznaczeniem (Submariner) też im nie szkodzi. Miałem kiedyś u siebie gości - dwóch nurków, którzy pracują w habitatach i używają zegarków nurkowych zgodnie z przeznaczeniem :) Głównie Rolexy, Omegi i Orisy i faktycznie przyznali, że poza Omegami nic się nie dzieje. Żałuję po dziś dzień, że nie miałem wtedy aparatu ze sobą, bo tak skatowanych zegarków jeszcze nie widziałem. Nie mniej działały.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artme , przez moment pomyślałem , ze się nie psuje , nie zużywa i ma wewnętrzny autonomiczny system regulacji chodu .

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem co myslales i nie podejmuje tej rekawicy :rolleyes: , ale fakt - Rolexy sie rowniez psuja i nie sa bardziej dokladne od porzadnego elektronika :)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaskakujące ,że nie używali Pamów ci zawodowcy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LMed - Ty musisz miec ostatnie zdanie wypowiedziane ironicznie, zeby poruszenie Rolexowe na forum wywolac, co? :rolleyes:

Moze wiecej dystansu i czestrzego olewania tych - jak to pewnie nazywasz -  Rolkomaniakow...? Weselszy a i zdrowszy bedziesz  B)  :)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artme sorry . Już przestałem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba że tak ;). I tak bym nie uwierzył że najlepsze mechanizmy zegarkowe mogą się psuć, takie rzeczy może pisać tylko wroga propaganda.

moga sie psuć , i sie psują oczywiście nie wiem jak u innych ale miałem taki przypadek . W 2012 kupiłem Rolexa Air Kinga w Salonie R . Po paru dniach chciałem go założyć wiec ustawilem czas i zacząłem kręcić koronka zeby go troche nakręcić , niestety wskazówka nie ruszyła , po potrzasnueciu zegarek ruszul na chwile i zaraz stawał . Zanioslem go do Salonu i wysłali go do serwisu czekałem 6 tyg . Jak wrócił z serwisu to sprzedający mieli niezle miny jak , okazało sie ze dalej jest ten sam problem . Masakra .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.rolexforums.com/showthread.php?t=420425

Jak to się dzieje że bez zmiany mechanizmu wydłuża się zalecany czas serwisowania 2x? To znaczy że do tej pory celowo oszukiwali żeby kosić hajs za częstszy serwis?

I jakie to uczucie być " wyrolkowanym"? :lol:  ;)

Wiadomo, Omega to szajs do lansu w biurze to się psuje. 

Bo to męski zegarek :D -kosmos przeżyła,a lansy z biura to wiadomo co robią by się w "przestrzeni utrzymać"? :lol:

P.S Większość zegarków nowoczesnych do pewnych kwot ^_^ to szajs....bez podziału na markę.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wiadomo, Omega to szajs do lansu w biurze to się psuje. Z ciekawości co im było? Przeciekały czy mechanizm się psuł?

"Przeciekały" :D

Zaskakujące ,że nie używali Pamów ci zawodowcy .

Może to byli amatorzy, co tylko udawali, że są PRO bo mają Rolexa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moga sie psuć , i sie psują oczywiście nie wiem jak u innych ale miałem taki przypadek . W 2012 kupiłem Rolexa Air Kinga w Salonie R . Po paru dniach chciałem go założyć wiec ustawilem czas i zacząłem kręcić koronka zeby go troche nakręcić , niestety wskazówka nie ruszyła , po potrzasnueciu zegarek ruszul na chwile i zaraz stawał . Zanioslem go do Salonu i wysłali go do serwisu czekałem 6 tyg . Jak wrócił z serwisu to sprzedający mieli niezle miny jak , okazało sie ze dalej jest ten sam problem . Masakra .

A napiszesz, jak to sie wszystko pozniej skonczylo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się robi najlepsze zegarki we wszechświecie, z najdokładniejszymi mechanizmami i z najbardziej niezawodnymi mechanizmami, najlepiej wykonanymi zrobionymi z lepszej stali niż konkurencja,itd... to można sobie gwarancję nawet na 10lat, przecież oni dokładnie wiedzą że jak wróci do nich jeden zegarek na kilkaset tysięcy wyprodukowanych to dla nich nie jest żaden koszt żeby go naprawić nawet po 10latach.

W taki właśnie sposób powstaja najbardziej pożądane zegarki na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi