badboy84 0 #326 Napisano 6 Stycznia 2014 Co się stało że rangeman zniknął z allegro? Jeszcze przed świętami było po kilka aukcji a po świętach pustka, tak się rozglądałem jak się ceny kształtują, myślałem że może po świętach jeszcze potanieje a tutaj brak. Czyżby wszystkie się sprzedały? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek-kuba 1 #327 Napisano 7 Stycznia 2014 Pewnie jutro będą nowe-wystawione.Myślę również ,że ceny bedą atrakcyjniejsze.Citizen o którym pisałem w ciagu kilku miesiecy potaniał ponad 30 procent.Jacek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #328 Napisano 7 Stycznia 2014 jeszcze jedno-ze wzgledu na pracę ,bywam nieraz w ciagu doby w kilku krajach-co chwile przekraczam jakąś granicę-mam nadzieje ,że nie będę musiał kręcić ciągle zegarkiem? Zależy o jakich granicach mowa. Poza nielicznymi wyjątkami (GPS) każdy zegarek musisz przestawić przy przekraczaniu strefy czasowej. W Casio sprowadza się to do wyboru odpowiedniej strefy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek-kuba 1 #329 Napisano 7 Stycznia 2014 Zależy o jakich granicach mowa. Poza nielicznymi wyjątkami (GPS) każdy zegarek musisz przestawić przy przekraczaniu strefy czasowej. W Casio sprowadza się to do wyboru odpowiedniej strefy.Rozumiem ,że czas nie zmienia sie automatycznie.Wybaczcie piszę już głupoty-skoro nie ma GPS-u to przecież zegarek nie wie gdzie jest.Dla mnie to dobrze akurat-posługuję się naszym czasem -rozmawiajac np z przełożonymi.Ten tańszy z zegarków widzę już na portalu aukcyjnym za 539zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #330 Napisano 7 Stycznia 2014 W sumie zmiana strefy nie jest nawet konieczna, bo obydwa modele posiadają możliwość jednoczesnego wyświetlania czasu w dwóch strefach. Riseman jest nawet bardziej przyjazny pod tym względem, bo umożliwia podgląd drugiej strefy z trybu głównego przy użyciu jednego przycisku oraz szybką zamianę stref bez konieczności wchodzenia w tryb ustawień (czyli strefa "podglądana" staje się Twoją strefą domową i odwrotnie). Na przykładzie Risemana - na głównym zegarze strefa w której aktualnie przebywasz, na mniejszym strefa domowa. Przepraszam za słabe zdjęcie, ale tylko takie udało mi się na szybko znaleźć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek-kuba 1 #331 Napisano 7 Stycznia 2014 To super sprawa -układ idealny dla mnie-dzięki.Patrząc na zdjęcie-obudowa ,ten czarny plastik -wyciera się z czasem i robi połyskliwy? nowy jest matowy.Czy to tylko efekt lampy?JK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #332 Napisano 7 Stycznia 2014 Niestety to właśnie efekt wycierania się plastiku. Pocieszeniem jest to, że bezel (tą plastikową obudowę) można wymienić kiedy stanie się już nieestetyczny w stopniu uciążliwym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek-kuba 1 #333 Napisano 7 Stycznia 2014 To tyle dobrze.Dużo to kosztuje z robocizną? Bo pewnie warto raz na kilka lat wymienić szybkę ,plastik i baterię-ale obawiam się ,że to może być droższe od nowego zegarka.Jeszcze uszczelki dojdą.Tym razem odpowiedź mnie nie usatyfakcjonuje myslę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4524 #334 Napisano 7 Stycznia 2014 Zegarek min. 7 lat pożyje a później możesz myśleć nad nowym. Może już nie być części. Protektor uszczelkę pod dekiel kupisz poniżej 100zł. Szkło to już większa ingerencja w zegarek, ale jest schowane. Spokojna twoja rozczochrana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #335 Napisano 7 Stycznia 2014 Można to zrobić samodzielnie, kwestia odkręcenia kilku śrubek. Koszt samego bezela to jakieś 30-40 zł, pasek może trochę więcej (50-70). To element zewnętrzny, więc nie ingerujesz w szczelność zegarka. Akumulatorki wymienia się tylko w razie awarii (szanse niewielkie), więc tych zegarków przeważnie nigdy się nie otwiera. Wymiana szkła w G-Shockach to nie tak łatwa sprawa jak w "normalnych" zegarkach i w zasadzie się tego nie robi - samo zdobycie szkła nie jest ani łatwe ani tanie. Na szczęście szkło jest obudowane bezelem, więc jest nieco mniej narażone na zarysowania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek-kuba 1 #336 Napisano 7 Stycznia 2014 Teraz wszystko jasne-pięknie dziękuję za wszystkie odpowiedzi.JK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacg 0 #337 Napisano 31 Stycznia 2014 Witam ,krótkie pytanie gdzie mogę w Pl kupić GW-9400 ? Szukam i nigdzie nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #338 Napisano 31 Stycznia 2014 w Time Trendzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacg 0 #339 Napisano 31 Stycznia 2014 Nie ma ( nie dostępny ) niestety:/, napaliłem się jak świnia na suchary i nigdzie nie mogę znaleźć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #340 Napisano 1 Lutego 2014 W Gdańsku mają Moim zdaniem jest za duży, rozczarowałem się nim jak go przymierzyłem. Riseman dalej rządzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
badboy84 0 #341 Napisano 1 Lutego 2014 Podobno nigdzie nie ma, ja zamówiłem w łodzi w TT, jezeli sie pojawi to mają dzwonić. Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #342 Napisano 1 Lutego 2014 Warto go przymierzyć przed zakupem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacg 0 #343 Napisano 1 Lutego 2014 A w Gdańsku dokładnie gdzie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #344 Napisano 1 Lutego 2014 Zapewne galeria bałtycka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STW370 0 #345 Napisano 1 Lutego 2014 G Shock = G Szit, tyle w temacie 200 milionów różnych modeli po co komu takie coś, aby tylko nabijać kolejnych kretynów. Mówiących a mam G Szita, popatrz wszystko szczelny, robiący herbatę, oraz jak nie ma obok żony łechtający męską próżność. G-szity dobre sa dla gimnazjalistów oraz za lansowanych synalków bogatych tatusiów a nie dla Mężczyzny Prawdziwy mężczyzna powinien mieć wskazówkowy zegarek, a nie jak dziecko elektroniczny z bajerami na ....... komuś potrzebnymi. Barometr, wysokościomierz oraz termometr sa tak dokładne jak aparatura z pierwszej połowy 20 wieku . Ale co tam ważne że mam na ręku G-szita i mogę sie po lansować że mam oprócz Ajfona to i dziszoka cud miód Tyle w temacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #346 Napisano 1 Lutego 2014 Kup sobie screwbacka to poznasz co to prawdziwy G-shock. Mówienie, że G-shock to shit na podstawie modeli trzaskanych pod wpływem mody to tak, jakbyś opinię o Ferrari wyrażał na podstawie małego fiata. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacg 0 #347 Napisano 1 Lutego 2014 Znaczy że w Pl nie ma GW-9400 ? Ktoś coś wie gdzie ? W TT nie ma nigdzie niestety :/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STW370 0 #348 Napisano 1 Lutego 2014 Przepraszam źle się wyraziłem popieram twoja odpowiedz, chodziło mi o to że tłuką kolejne odmiany i modele jakby to miało sens i zależało by od tego życie Ten G shock co podałeś to nie ten co w filmie Speed występował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STW370 0 #349 Napisano 1 Lutego 2014 Znaczy że w Pl nie ma GW-9400 ? Ktoś coś wie gdzie ? W TT nie ma nigdzie niestety :/ 3maj hehe wystarczy chcieć poszukać, w Rzeszowie mają o to linki proszę http://www.demus-zegarki.pl/product-pol-23884-Zegarek-Casio-G-Shock-GW-9400-1ER.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #350 Napisano 1 Lutego 2014 Tak, DW-5600C, którego miał Keanu Reeves w tym filmie, to jeden z przedstawicieli screwbacków. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach