exciter555 1 #1401 Napisano 20 Lutego 2015 (edytowane) Tak to prawda "tomaliusz" Bulova jest bardzo ladnym zegarem , jednak pomimo ze sama tarcza jest dosc sporych rozmiarow to jego grubosc ma mniej wiecej 18mm no i oczywiscie stal wiec i ciezar dosyc spory, a nie kazdemu to moze odpowiadac. Ja akurat lubie ciezkie i duze sikory gdzyz sam jestem nie maly a wiec zalezy kto jakie ma upodobania. Pozdrawiam Edytowane 20 Lutego 2015 przez exciter555 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiTT 48 #1402 Napisano 20 Lutego 2015 Ale dlaczego chcesz sprzedać? Pewnie coś Ci w nim nie pasuje, więc powiedz A co chcesz kupić?nie wiem, zobaczepoki co mam 9 zegarkow i z gshockow jednak gwn1000 jest nie do zastapienia... dlatego pomyslalem ze po co mi rangeman ktorego i tak bede mniej nosic niz gulfmanaoczywiscie tak jak pisalem nie mam cisnienia i rangeman mi sie bardzo podoba, ale nie bardziej niz gulf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85291 #1403 Napisano 20 Lutego 2015 Fajna fotka G i trójcy. Ja też lubię ciężkie zegarki 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12077 #1404 Napisano 22 Lutego 2015 Mam pytanie... W kilku moich G parowała szybka po moim intensywnym wysiłku, jak jest z Rangeman'em? Ma ktoś jakieś doświadczenie? Zabieram dziś swojego na piłkę i nie wiem czego się spodziewać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1405 Napisano 22 Lutego 2015 Ja w moim systematycznie biegam i jeżdżę rowerem, i żadnego parowania nie zaobserwowałem. Wyprawa w góry w dość wymagających warunkach, co pokazywałem na filmikach parę stron wcześniej, też nie wywołała takich czy innych problemów. Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1406 Napisano 22 Lutego 2015 Na początku myślałem, że mój nie paruje, ale miałem go pod bluzą... gdy jest odsłonięty to po przejściu z auta na taflę lodowiska 5-10min i 1/4 szkła (od tej co najbardziej mu wieje) jest zaparowana.Szczerze mówiąc to nie miałem jeszcze zegarka który by nie parował przy zmianach temp, więc jest to dla mnie normalne 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85291 #1407 Napisano 22 Lutego 2015 Mój GDF-100 też paruje ale z Rangemanem ok. Jak było zimno wyrzucałem go na balkon żeby złapał słońce i nic się nie działo na nadgarstku też było ok. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1408 Napisano 22 Lutego 2015 Mój od przebywania na balkonie też nie paruje na razie tylko na lodowisku mu się to zdarza. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #1409 Napisano 22 Lutego 2015 Ja pierwszego G założyłem w 1996 roku. Po drodze miałem ich kilkadziesiąt i nigdy żaden mi nie zaparował.Co do Rangemana to jakiś czas trzymałem go na balkonie dzień i noc i nie parował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1410 Napisano 22 Lutego 2015 Widocznie sposób używania na to wpływa. Swoje zegarki zawsze staram się mieć odsłonięte chociaż w połowie.Wyjście na spacer itp nie powodowało parowania, ale już jazda na rolkach, łyżwach czy rowerze podczas mrozu za każdym razem.Z wodoszczelnością nigdy nie było problemów na basenie czy w morzu i dodam, że też nigdy nie musiałem korzystać z gwarancji na zegarki.I tak... wiem, że to jest trochę temat tabu z tym parowaniem Jedni uważają, że to normalne zjawisko, a inni, że jest wilgoć wewnątrz zegarka i bla bla bla 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1411 Napisano 22 Lutego 2015 Uważam, że parowanie zegarka od środka, to nie jest coś, co można uważać za standard. Od zegarków takich, jak 9400 można mieć pewne oczekiwania i ja osobiście oczekiwałbym, że parowania nie będzie, bez względu na jego ewentualną "naturalną" przyczynę. Kiedyś kupiłem żonie w-753-2aves, bo chciała coś taniego do biegania. Od zakupu ten zegareczek był narażony na wiele skrajnych warnków (też go czasami używałem, zazwyczaj, gdy ząl było mi innych), i nigdy nic nie zaparowało. Tym bardziej oczekiwałbym, że G nie będzie parował. Mój na razie nie parował mimo bardzo skrajnych różnic temeraturowych i innych tzw. niesprzyjających warunków na jakie był wystawiany, i uważam, że towłaśnie jest sytuacja, którą można uznać za naturalną. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1412 Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Nie zgadzam się! Parowanie jest normalne przy nagłej zmianie temperatury, a o nią dość trudno jeśli zegarek jest na ręku...Z moich obserwacji wynika, że żeby zegar zaparował musi na niego wiać lodowate powietrze zaraz po wyjściu z domu czy auta, włożenie mojego zegarka do lodówki czy zamrażarki nie powoduje mgiełki No więc zegarek jest ok czy nie? Edytowane 22 Lutego 2015 przez kamilspider 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1413 Napisano 22 Lutego 2015 Przykład udokumentowany: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/115003-g%C3%B3rska-dzia%C5%82alno%C5%9B%C4%87-klubowicz%C3%B3w/page-3?do=findComment&comment=1391431 Wylazłem ze schroniska (+23 stop. C), gdzie przez ok. 30 min. odpoczywałem, montowałem raki itp. przed podejściem na Śnieżkę. Po wyjściu z pomieszczenia -18 stop.C i wiatr do 130km/h, ręka zamarzała w kilka sekund, a 9400 caały czas na rękawicy. Parowania nie było, i to jest to, czego ja bym oczekiwał od tego zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1414 Napisano 22 Lutego 2015 Widziałem ten film, fajnie W takim razie jak wyjaśnić to, że wszystkie moje zegarki zawsze parowały? Nie mówię, że one parują za każdym razem, ale parowanie było zauważone chociaż kilka razy na każdym egzemplarzu. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1415 Napisano 22 Lutego 2015 Oczywiście wyjaśnić się da. Jednak mnie chodzi o to, że moim zdaniem takiego parowania nie powinno być, a jeśli jest, to producent idzie na łatwiznę, np. nie dbając o to, by przy produkcji wyeliminować wigoć ze środka, nawet, jeśli ta wigoć w niektórych miejscach nie szkodzi samemu modułowi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiTT 48 #1416 Napisano 22 Lutego 2015 kurde, juz spakowalem ranga do odsylki do TT, ale jakos zal mi sie go zrobilo i postanowiem ze jednak zostaje ze mna na serio chyba juz mi sie w glowie przestawia z wiekiem chcialem zmniejszyc kolekcje zegarkow do 8, ale najwyrazniej nie bedzie to zaden z G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #1417 Napisano 22 Lutego 2015 Zegarek nie powinien parować. Jeśli tak się dzieje tzn, że jest nieszczelny lub zawilgocony lub jedno i drugie.Przy nagłej zmianie temperatury to mogą parować okulary. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85291 #1418 Napisano 22 Lutego 2015 Waldzior masz rację ale zdarza się to niestety tak jak i ja pisałem w GDF.Temat o Rangemanie to mój w końcu złapał H Dzisiaj od rana na balkonie 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1419 Napisano 22 Lutego 2015 PiTT jeśli masz godną pracę to szkoda oddawać Ranga i trzeba tylko powiekszac kolekcje o nastepne słuszne egzemplarze :-) 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qubek 0 #1420 Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Mój potrzebował 3h popołudniu na balkonie gdzieś tak między 14 a 17 i jest H Co do parowania na zewnątrz może wystąpić, od środka nie ma prawa. Z tego co mi się wydaje instrukcja wspomina, że w przypadku zaparowania od środka od razu udać się do serwisu. Edytowane 22 Lutego 2015 przez Qubek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1421 Napisano 22 Lutego 2015 A dzisiaj sensacja Zegar chyba się przestraszył i nie zaparował na lodowisku, a miał takie same warunki jak zawsze 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #1422 Napisano 22 Lutego 2015 Ale Rangeman Ci paruje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1423 Napisano 22 Lutego 2015 Tak, Ranga mam niecały miesiąc, na lodowisku jestem 4x w tyg i jak na razie zaparował 2x. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #1424 Napisano 22 Lutego 2015 Ja bym reklamował.Zegarek z wodoszczelnością 20Bar nie może parować na łyżwach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1425 Napisano 22 Lutego 2015 Waldzior ale czemu mi wszystkie zegarki zawsze parowały? Jednego G miałem 10 lat i parował od samego początku do końca, a działał idealnie. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach