Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się windą pokonuje 80m to wystarczy by alarm zadziałał.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, ja z małego miasteczka jestem i w ogóle dawno już windy nie widziałem, a co dopiero takiej co jeździ na 80m :D

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkam na 10 piętrze, wyzerowałem wysokościomierz i zjechałem na dół. Wyszło mu 31m czyli całkiem nieźle. Wracałem za 30 minut i po powrocie na górę wskazuje 27m czyli -4m.

Alarm baro się nie włączył. Widocznie za mała wystąpiła różnica.

Taka ciekawostka.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mieszkam na 10 piętrze, wyzerowałem wysokościomierz i zjechałem na dół. Wyszło mu 31m czyli całkiem nieźle. Wracałem za 30 minut i po powrocie na górę wskazuje 27m czyli -4m.

Alarm baro się nie włączył. Widocznie za mała wystąpiła różnica.

Taka ciekawostka.

To fizyka!.. widać poruszałeś się z prędkością bliską prędkości światła i czasoprzestrzeń sie skurczyła o te kilka metrów. ;):D

Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeździłem w ZT w wawie z -2 na 16 i mi pokazał 80m różnicy. Muszę przetestować przy najbliższej okazji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak zobaczymy kogoś w windzie, kto jeździ góra dół kilka razy, na zegarek spogląda i cieszy się jak dziecko, to śmiało można się przyłączyć bo NASI testy robią ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie będzie jak zobaczysz gościa co gniecie torbe z zegarkiem w środku tylko to będą próby ciśnieniowe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś kilka śniadaniowych torebek pękło podczas prób

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kombinujcie z tymi torbami bo jeszcze sobie uszkodzicie sensor :P

A przy tej zabawie wartości w baro na bieżąco się zmieniały czy Rang robi odczyty co kilka min?

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zjeżdżałem windą to wykazał zmianę jak się ustabilizował czyli po dosłownie kilku sekundach. Podczas zjeżdżania nic się nie zmieniało.

Co do prób ciśnieniowych to nie sprawdzałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, ale na wysokościomierzu zmienia się na bieżąco z tego co zauważyłem. A teraz jak będziecie jechać tymi windami ;) to włączcie sobie wykres wysokości... też fajny bajer :)

Edytowane przez kamilspider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Na bierząco

a czemu "bierząco"? bo nie załapałem...

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czasem patrze na mojego gw 9400 a mojego już 4 letniego w 755 który codziennie jest ze mną w pracy na budowach i przetrwał wszystko i myśle jak zwykły casio to wytrzymał to jak wytrzymały musi być range :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tez trzy starocia okolo 19lat i dzialaja :) Kiedys robili zegarki .

Dziabnięte z Nota_3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pierwszy na WUS.

yIJKbyH.jpgiSknau9.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kombinujcie z tymi torbami bo jeszcze sobie uszkodzicie sensor :P

Raczej nie ma takiej opcji ;). Jeżeli miałby się uszkodzić ciśnieniem wytworzonym w foliowej torebce, to po zanurkowaniu na kilka metrów pod wodę na 100% byłoby po nim, a z tego co się orientuję to Range ma WR200, więc przypuszczam, że producent przynajmniej ciśnieniem statycznym go testował. No chyba, że ktoś ściskając foliową torebkę potrafi ponad 20atm wytworzyć :lol:

Fajny ten GW-9400CMJ-3JR, ale dla mnie jednak 9400-1ER jest nie do pobicia :P .

Patrząc na camo zastanawiam się dlaczego Casio maluje te wzory, zamiast użyć kolorowego plastiku?  

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kombinujcie z tymi torbami bo jeszcze sobie uszkodzicie sensor

A przy tej zabawie wartości w baro na bieżąco się zmieniały czy Rang robi odczyty co kilka min?

Ja swojego Ryśka, a znajomy protreka próbowaliśmy "nadmuchać" zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ale te 9400 ze zdjęcia coś nie zsynchronizowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czemu "bierząco"? bo nie załapałem...

Ha ha. Nie wiem czemu, ale słownik w iPhone mi zmienił na rz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie ma takiej opcji ;). Jeżeli miałby się uszkodzić ciśnieniem wytworzonym w foliowej torebce, to po zanurkowaniu na kilka metrów pod wodę na 100% byłoby po nim, a z tego co się orientuję to Range ma WR200, więc przypuszczam, że producent przynajmniej ciśnieniem statycznym go testował. No chyba, że ktoś ściskając foliową torebkę potrafi ponad 20atm wytworzyć :lol:

Fajny ten GW-9400CMJ-3JR, ale dla mnie jednak 9400-1ER jest nie do pobicia :P .

Patrząc na camo zastanawiam się dlaczego Casio maluje te wzory, zamiast użyć kolorowego plastiku?  

Zgadzam sie z ICE, że mimo wszystko czarny pozytyw to jest to.

Kwintesencja G-Shock'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czasem patrze na mojego gw 9400 a mojego już 4 letniego w 755 który codziennie jest ze mną w pracy na budowach i przetrwał wszystko i myśle jak zwykły casio to wytrzymał to jak wytrzymały musi być range :D

Oj Range na budowę nie wiem czy to jest dobry pomysł :D Prędzej mudman i to w najbardziej okrojonej wersji :D To jest zegarek roboczy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego Ryśka, a znajomy protreka próbowaliśmy "nadmuchać" zegarki

Jak je dmuchaliście? :D

Ale nie wiem czy takie nagłe wahania ciśnienia w torbie nie są szkodliwe dla sensora... Takie moje gdybanie tylko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi