Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

teraz znalazłem foto, źle się sugerowałem, my bad. nie mniej, pisząc o ręce pisałem raczej dla żartu chociaż fakt że np w kopalni różnie bywa, jakby mi w pracy miało urwać/zmiażdżyć rękę bo zegarek o coś zahaczył to jednak lepiej żeby się rozsypał. tak czy inaczej to chyba dość skrajne wypadki, teleskop dość łatwo może się wypiąć ale w G śruby są raczej porządne a koperta z plasteliny nie jest

Z plasteliny nie jest, ale ze stali też nie jest :P . Warto tematy od poczętku czytać, bo można sie wiele dowiedzieć ;). Uszkodzenie koperty w Range było już w tym temacie dość intensywnie omawiane :D  i na WUS'ie również - http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95642-gw-9400-rangeman/page-22  (zaczyna się od postu #433).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ten przypadek zerwania mocowania w 9400 podczas robienia pompki urasta już do rangi legendy. ;) Ale najlepiej dowodzi jego niezawodności, biorąc pod uwagę, że to jakiś odosobniony przypadek,.. który jest skwapliwie przypominany przez małonadgarstkowców, swą fizjonomią zmuszonych do noszenia mniej okazałych egzemplarzy G. ;):D

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już nawet nie komentuję tego bo aż żal.

A Ci, którzy z niezrozumiałych dla mnie powodów rozpamiętują jakieś zerwanie ucha przy pompkach mogą tym straszyć swoje dzieci jak są niegrzeczne.

"Jak będziesz niegrzeczny to urwie Ci się ucho w zegarku".

:D

Albo zwyczajnie zazdroszczą posiadaczom ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ Panowie to wspomienie "pompkomana" było tylko przykładem, że kiedy koperta jest zrobiona z plastiku może niestety ulec uszkodzeniu :D . A przykład wskrzeszony w związku niedowierzaniem, że takie uszkodzenie może się zdarzyć. Napewno nie w celu straszenia lub zniechęcania, bo przecież sam mam Range, który z łapy nie schodzi od 10 miesięcy i robie w nim rzeczy o wiele bardziej ekstremalne niż pompki B). I żeby była jasość, ja również uważam, że był to odosobniony przypadek i zegarek mogę z czystym sumieniem polecić.

PS: nadgarstek 21cm ;):D.

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

ICE, Ty tylko uprzedziłeś fakty. Niechybnie jakiś fan... np. ryśka, wytknąłby ten "niezwykły przypadek Benjamina Pompkarza" jako przykład słabości 9400. ;):D

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ICE, Ty tylko uprzedziłeś fakty. Niechybnie jakiś fan... np. ryśka, wytknąłby ten "niezwykły przypadek Benjamina Pompkarza" jako przykład słabości 9400. ;):D

Dokładnie :)

ICE, nie tylko Ty do tego wróciłeś więc nie było to jakby bezpośrednio do Ciebie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;):)

Dla mnie jedynym przykładem słabości (o ile można to tak nazwać, choć zapewne trafniej będzie niedogodności ;)) Range jest data formacie mm-dd pomimo, że jest miejsce na wyswietlaczu i mogli z powodzeniem wcisnąc rr-mm-dd. Dla mnie jest to dość denerwujące, ponieważ często używam daty (ale tylko dzień miesiąca) i upewniam się spoglądając na zegarek. I niestety pomimo upływu czasu nie mogę się przestawić :angry:. Już chyba wolalbym, żeby wyświetlany był sam dzień miesiąca :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko datę z rokiem ma mało G.Mi to nie przeszkadza i też lubię skurczybyka :) I co z tym żółtym bezelem kupił ktoś żeby pokazać więcej fotek ?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem, ale nie założyłem i już go nie mam ;) Fajny żółty, ale typowo do sportów.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja go mam, ale jeszcze nie zalozylem. Jak zaloze to wstawie fotkę.

Dziabnięte z Nota_3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pokaż kilka bo też o tym myślę.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem ciekawy jak się będzie prezentował

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z jakim zestawieniem ? Zolty mam tylko bezel. Komplety czerwony, niebieski i czarny. Czekam na nity z Zibi.

Dziabnięte z Nota_3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiemy, że masz tylko bezel ;)

Najlepiej będzie chyba z czarnym paskiem mimo wszystko, bo żółty bezel z paskiem czerwonym lub niebieskim... no nie wiem.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z czarnym. Jest tylko jakieś jedno foto z wus. A tak za 50 zł z nitami byłby inny zegarek.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu mamy czarny bezel plus żółty pasek plus negatyw.

post-71916-0-68060000-1426799763.png

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Dzisiaj dostałem czerwony pasek i bezel do mojego oliwkowego Rangeman'a. Jutro go zamienię. Ciekawe jak to wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dzisiaj dostałem czerwony pasek i bezel do mojego oliwkowego Rangeman'a. Jutro go zamienię. Ciekawe jak to wyjdzie.

No ciekawe, pokaż koniecznie. W wątku o casio G koledzy właśnie doszli do tego, czemu 9400 wygląda kiepsko w czerwonym w porównaniu z ryśkiem. Twój będzie w negatywie z tarczą z oliwki. Sam mam oliwkę i zaczynam myśleć o nowym, żywszym ubranku. ;) Koniecznie wrzuć jakieś realistyczne fotki. :)

Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem ciekaw jak to wyjdzie. Ja mam 1ER i myślałem, żeby dokupic oliwkę, ale sam nie wiem, trochę tak kolorowo to połączenie wychodzi :rolleyes:

image.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No tak, w "oliwkowym" negatywie wykończenia są w kolorze złota, nieco bardziej stonowane, niż w 1ER. Ja zastanawiam się nad ubrankiem czerwonym lub niebieskim. Mojego 9400 używam dzień w dzień, ale tylko do aktywności sportowych, więc kolorki będą in line z - jak to określił jeden z forumowych kolegów w innym wątku - "gwiezdnymi wojnami" w ubiorze biegaczy/rowerzystów. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem nad wieloma opcjonalnymi ubrankami dla mojego Range, bo w sumie fajnie co jakiś czas mieć "nowy" zegarek, ale dla 1ER najbardziej mi pasuje szary bezel i pasek

16005123347_59ddfb6e14_b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegar wyglada jak granat a te wszystkie kolorowe napisy,znaczki to jakos nie bardzo(jak doberman z nie obcietymi uszami i ogonem) tak to widze,ale co kto lubi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi