buldoggg 4 #11601 Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam ustawione auto dst godzina w pl prawidłowa ale dlaczego np w NYC godzina jest 11:39 a powinna byc 12:39 Jak to teraz najlepiej ustawić żeby wszędzie był czas prawidłowy i automatycznie poprawnie sie synchronizował czas ? Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez buldoggg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PL1000 1 #11602 Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam czym różni się wersja GW-9400-1er od GW-9400-1cr. Pytam się bo znalazłem CR z polską gwarancją i zastanawiam się czy warto kupować czy lepiej dołożyć do ER. Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez PL1000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #11603 Napisano 2 Kwietnia 2018 Niczym się nie różni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PL1000 1 #11604 Napisano 2 Kwietnia 2018 Wersja CR jest produkowana na inny kraj? Nie ma różnicy w kontraście wyświetlacza? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11605 Napisano 2 Kwietnia 2018 Nie, nie ma.Mam ustawione auto dst godzina w pl prawidłowa ale dlaczego np w NYC godzina jest 11:39 a powinna byc 12:39 Jak to teraz najlepiej ustawić żeby wszędzie był czas prawidłowy i automatycznie poprawnie sie synchronizował czas ?Widocznie w NYC obowiązuje czas letni i przy wyświetlaniu czasu z Nowego Jorku musisz ustawić DST. Aby to zrobić, przytrzymując ADJUST przez około 2 sekundy. Funkcję DST dla różnych stref czasowych w funkcji World Time ustawiamy dla każdej strefy z osobna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11606 Napisano 2 Kwietnia 2018 własnie do tego doszedłem (dzięki za potwierdzenie tego)ale moim zdaniem przy ustawienie DST na auto samo powinno to robić wszystkie strefy czasowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11607 Napisano 2 Kwietnia 2018 własnie do tego doszedłem (dzięki za potwierdzenie tego)ale moim zdaniem przy ustawienie DST na auto samo powinno to robić wszystkie strefy czasowe.Nie, nie powinno. Wynika to z tego, że w obrębie jednej strefy czasowej są państwa, które przestawiają się na czas letni i są takie, które tego nie robią. Dlatego jest możliwość wyboru ręcznego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11608 Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie, nie powinno. Wynika to z tego, że w obrębie jednej strefy czasowej są państwa, które przestawiają się na czas letni i są takie, które tego nie robią. Dlatego jest możliwość wyboru ręcznego.z tego co patrze to wszystkie strefy czasowe które są w gw-9400 używają zmiany czasu letniego-zimowego Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez buldoggg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11609 Napisano 2 Kwietnia 2018 dlatego tryb auto powinien sam ustawić automatycznie dla wszystkich stref czasowych-włączyć gdzie jest to używane i nie włączać jak to nie jest używane.(ale z tego co patrze to wszystkie strefy czasowe które są w gw-9400 używają zmiany czasu letniego-zimowego)Nie, Tajwan na przykład (TPE) nie zmienia czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11610 Napisano 2 Kwietnia 2018 dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #11611 Napisano 2 Kwietnia 2018 Ja jak zakładam Romka po GWG-1000 to jakoś tak mi lata bardziej chociaż oba zapinam, że 3 wolne zostają... Może mam podróby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madhunt3r 0 #11612 Napisano 2 Kwietnia 2018 Ja mam podobną "łapę", no może trochę grubszą, bo ok 18 cm, ale również pasek trochę mnie obtarł od strony szlufki. Poluzowałem go o jedną dziurkę i jest lepiej. Ja tez poluzowałem o jedna dziurkę. Teraz na 6 zamiast na 5, ale luźny dość jest i lata po łapie. A Wy jak wolicie luzny czy bardziej ściśnięty? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11613 Napisano 2 Kwietnia 2018 ja mam na 6 dziurce gdy chodzę w kurtce gdy mam krótki rękaw mam na 5(ciaśniej) dlatego żeby wystawał i ładował się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madhunt3r 0 #11614 Napisano 2 Kwietnia 2018 Czy pasek np do ga 100 wejdzie do 9400? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #11615 Napisano 2 Kwietnia 2018 Czy pasek np do ga 100 wejdzie do 9400?Nie wejdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84684 #11616 Napisano 2 Kwietnia 2018 Ja wolę delikatnie luźniej i na 7 zapinanam. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madhunt3r 0 #11617 Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie wiem co z tym 9400 już zrobić. Z jednej strony zegarek sztos, ale uwiera ten pasek na łapie. Może można coś z nim zrobić bo jest dość sztywny? I dodatkowo prawa cześć zegarka tam gdzie są sensory wbija się w górna cześć dłoni. Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez madhunt3r 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11618 Napisano 2 Kwietnia 2018 Spokojnie, po roku, max. dwóch przestaniesz na to zwracać uwagę. A na poważnie: noś go trochę wyżej na nadgarstku. Nie tak:Tylko tak: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #11619 Napisano 3 Kwietnia 2018 Albo adaptery i na NATO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11620 Napisano 3 Kwietnia 2018 Biedny Roman... 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertos102 23 #11621 Napisano 3 Kwietnia 2018 Trochę dziwacznie wygląda na pasku nato ale mimo wszystko, podoba mi się... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #11622 Napisano 3 Kwietnia 2018 Nie wiem co z tym 9400 już zrobić. Z jednej strony zegarek sztos, ale uwiera ten pasek na łapie. Może można coś z nim zrobić bo jest dość sztywny? I dodatkowo prawa cześć zegarka tam gdzie są sensory wbija się w górna cześć dłoni.No bo to jest zegarek nie na nadgarstek, tylko na łokieć. Pisałem już na samym początku, że nie da się go nosić. Rangeman to krok wstecz w stosunku do Risemana. W ogóle te nowe G-Shocki mi się nie podobają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasznowak244 93 #11623 Napisano 4 Kwietnia 2018 No bo to jest zegarek nie na nadgarstek, tylko na łokieć. Pisałem już na samym początku, że nie da się go nosić. Rangeman to krok wstecz w stosunku do Risemana. W ogóle te nowe G-Shocki mi się nie podobają.Co masz na myśli pisząc, że Rangeman to krok wstecz do poprzednika? Dla mnie jeśli chodzi o technologię to jest krok na przód. Wygląd to rzecz umowna , bo jednemu się będzie podobać, a drugiemu nie. Mnie bardzo się podoba,bo inaczej trzeci raz bym go nie kupił. Co do noszenia, to zależy od preferencji użytkownika i sposobu noszenia zegarka. Na lato noszę go ciaśniej zapiętego, a jak jest zimno i chodzę w kurtce, to luźniej go zapinam i noszę na wierzchu rękawa. Poza tym kto kupuję Romana, to jest świadomy jego dużego rozmiaru i zawsze może kupić innego G-Shock'a, albo inny mniejszy zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #11624 Napisano 4 Kwietnia 2018 Technologicznie to smartfony są o niebo lepsze od Rangemana. Przy odrobinie fantazji, łatwo zamontujesz w takim smartfonie pasek i możesz go dumnie nosić na ręce, skoro faktycznie uważasz, że wygoda to nic nie znaczący szczegół 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #11625 Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Co masz na myśli pisząc, że Rangeman to krok wstecz do poprzednika? Dla mnie jeśli chodzi o technologię to jest krok na przód. Wygląd to rzecz umowna , bo jednemu się będzie podobać, a drugiemu nie. Mnie bardzo się podoba,bo inaczej trzeci raz bym go nie kupił. Co do noszenia, to zależy od preferencji użytkownika i sposobu noszenia zegarka. Na lato noszę go ciaśniej zapiętego, a jak jest zimno i chodzę w kurtce, to luźniej go zapinam i noszę na wierzchu rękawa. Poza tym kto kupuję Romana, to jest świadomy jego dużego rozmiaru i zawsze może kupić innego G-Shock'a, albo inny mniejszy zegarek. to ze go kupujesz po raz trzeci, raczej nie jest argumentem na plus,bo znaczy ze cos ci jednak w nim nie pasuje i szukasz dalej..ja zawsze trzymam się paru zasad pierwsza to cena,a druga wygląd, wygoda i funkcjonalność inaczej do tematu nie podchodzę wcale..i jeszcze cos..rozmiar zegarka jednak ma znaczenie i to duże. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez starzec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach