Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ale będzie to trwało o wiele dłużej. W instrukcji ;) powinna być taka tabelka, w ktorej są informacje ile godzin ładuje się bateria słoneczna na świetle słonecznym a ile w świetle żarówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki nowego Romana :)

Na początku instrukcji masz tabelkę, w której jest napisane ile trwa ładowanie z trybu M do H, albo ile trzeba ładować pod lampką itd.

To drugie trwa tyle, że zdążysz się zestarzeć :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe dzięki. Konkretny zegar :) No właśnie z tego co widzę to lepiej poczekać dzień albo dwa aż wyjdzie słońce hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przejmuj się zbytnio poziomem M, bo ma on spory zakres, ok. 70% całej baterii.

Zabierz Romana na spacer :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

Termometr skalibruj na dworze będąc około 10 min min. Z odslonietym zegarkiem sprawdź innym termometrem jaką temperatura i w zegarku funkcja baro nacisnąć adjust i prawymi ustawiasz góra dół.

Wysłane z Galaxy Note 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed kalibracją sprawdź czy zegarek takiej operacji wymaga, bo zarówno ja jak i kilku kolegów potwierdzi, że działanie czujników skalibrowanych fabrycznie jest poprawne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam jeszcze jedno pytanie. Czy w celu naładowania baterii na max kiedy nie świeci słońce naladuje się jeśli położę go do zapalonej lampki?

Pod lampką ładuje się masakrycznie długo. To co na słońcu zyskasz przez 1h to pod lampką by musiał siedzieć ze 24h, gra nie warta świeczki. Po prostu wystaw go na słońce :)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oko Pięknego Romana :)

IMG_6833_zpsqoy5oke6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Romek im się udał tak samo jak Rysiek :) Mam nadzieję, że jeszcze jakiegoś fajnego elektronika pokażą :) bo póki co bieda..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Puki co to samo badziewie w chorych cenach.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cała seria Master of G jest udana od 9000 do 9400 z cyfrówek. Zresztą mam 5 to wiem :P

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No właśnie, a' propos... Czy mogę Was prosić Koledzy o fotkę 9000 vs 9400? Pewnie dałoby się wygooglać, ale tu, gdzie jestem, jedno zdjęcie otwiera mi się kilka minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze :)

DSC00239_1_zpswiuzouvh.jpg

DSC00240_1_zpstfvy0oyd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wielkie dzięki ShoRtie! 9000 mniejszy, ale nie taki znowu mały, jak gdzieś pisano... ;)

Edit: dzięki Piowa. :) A ten to chyba 9010, ale rozmiar zdaje się ten sam, a mnie właśnie rozmiar ciekawił.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocowanie paska wystaje poza okrągły zarys zegarka i to go optycznie powiększa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sol niezłe makro :) ale pomarańczowe oko ładniejsze :P

murcins jeszcze pamiętam jak niedawno wiele osób trochę wybrzydzało Romana i wychwalali pod niebiosa Ryśka, że jest lepszy ;) ale Roman wymiata... boję się tylko, że następca może im się nie udać, albo będzie w astronomicznej cenie :/

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boję się tylko, że następca może im się nie udać, albo będzie w astronomicznej cenie :/

W obu przypadkach będzie dobrze.

Nie trzeba będzie wydawać kasy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Myślę, że następca będzie miał GPS i Bluetooth. O ile to pierwsze może być dobrym rozwiązaniem, o tyle info w zegarku o kolejnym mailu z forum wydaje mi się mało przydatne, szczególnie że forum nigdy nie śpi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam odwrotne zdanie. Ten GPS w zegarku to najbardziej zbędny bajer bo to jedynie się sprawdza jak ktoś co chwilę zmienia kraj i nie chce mu się ręcznie ustawiać/zmieniać czasu. A cena w tym wypadku mocno winduje w górę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bluetooth raczej idzie w odstawkę. Nie jest to nowoczesny system komunikacji. Jeśli będą chcieli bardzo skomunikować zegarek z telefonem, co uważam za bzdurę, bo nie po to kupujemy wielke smartfony aby odczytywać wiadomości na małym zegarku, to wsadzą do zegarka wifi. Jak? Nie wiem. Ale zrobią to ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym bardzo chciał BT w zegarku z solarem żeby to miało sens. Często nie słyszę dzwonka smsu albo po prostu wrzucam telefon do plecaka i tak bym wtedy wiedział co tam się dzieje. A dużych ekranów w smartfonach nie lubie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

GPS, to nie tylko godzina, ale też wschody i zachody słońca, fazy księżyca, pływy. Ponadto ja np. sporo podróżuje i ta funkcja bardzo by mi odpowiadała w kolejnej wersji cyfrowego Master G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie się wydaje że RANGEMAN jest takim hitem że nie prędko pojawi się coś nowego w tym przedziale cenowym równie tak udanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi