Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Hm, a ktoś próbował oddawać takie coś na gwarancję? Przyznam się szczerze, że zaczynam chyba żałować zakupu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Statystycznie rozpada się jeden zegar na kilka miliardów. 

8-)

Spoko, nosić i nie stresować się. 

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żałować będziesz jak uszy pękną ;) ja bym próbował na gwarancji opisał bym jak doszło do tego zdarzenia może podlinkował wątek na WUS itp marne szanse ale kto wie . A w Polsce to chyba pierwszy opisany i udokumentowany przypadek chyba ze mi umknęło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uu szkoda Romka. Tylko koperta ratuje a swoją droga to widać jakie to mocowanie jest cienkie. To już z Ryśku jest wizualnie więcej materiału A zegarek dużo mniejszy :(

Jak pytałem o kopertę do Romka tylko,że do żółtej wersji to Pani powiedziała że 600zł ;)

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Ja bym nie powiedział, że mocowanie jest lipne, bo sam noszę go luźno i jak raz mi się zsunął na nadgarstek, który skrzywiłem mocno, to aż na kilka dni został mi ślad na ręce. Uszy jednak nie puściły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie było jakiegoś hiper kozła...podparlem się ręką i lipa...

Jeśli chcesz to profi zrobić to tylko wymiana koperty, czyli duży wydatek. Po taniości można skleić i wtopić cienki drucik dla wzmocnienia, do normalnego użytkowania powinno wytrzymać.

Waldzior nie zgubi go tak od razu nawet jakby znowu się rozpadło bo bezel będzie asekurował tą konstrukcję :P

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie powiedział, że mocowanie jest lipne, bo sam noszę go luźno i jak raz mi się zsunął na nadgarstek, który skrzywiłem mocno, to aż na kilka dni został mi ślad na ręce. Uszy jednak nie puściły.

Ja tylko mówię jak to wygląda w innych G i patrząc np na Ryśka to tam to wygląda solidnej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie....niestety porażka w starciu z wywrotką na nartach-pękły a raczej odpadły mocowania tych śrubek tam gdzie w starych zegarkach trzyma sie teleskop..co można z tym zrobić bo gwarancja chyba tego nie obejmie,podpowiedzcie coś bo jestem zdruzgotany porażką,nie wiem jak zdjęcie małe wrzucić ...

Tylko nowa koperta, zapytaj o koszt w zibi bo wcale nie musi być duży.

Kopertę do G-9100 zaproponowali mi w cenie 95 zł. więc może nie być źle  :)

Wersja żółta to pewnie inna bajka, bajka cenowa  ;)

Hm, a ktoś próbował oddawać takie coś na gwarancję? Przyznam się szczerze, że zaczynam chyba żałować zakupu...

Żadna gwarancja nie uzna uszkodzenia mechanicznego a tu do takiego doszło  <_<

Upadek to do ubezpieczyciela trzeba zgłosić a nie do gwaranta uszkodzonej rzeczy.

A w warunkach gwarancji casio nie ma zapisu że to g-shock i musi wytrzymać więcej niż inny zegarek, upadki i inne związane z tym naprężenia  ;)

Jeśli chcesz to profi zrobić to tylko wymiana koperty, czyli duży wydatek. Po taniości można skleić i wtopić cienki drucik dla wzmocnienia, do normalnego użytkowania powinno wytrzymać.

Waldzior nie zgubi go tak od razu nawet jakby znowu się rozpadło bo bezel będzie asekurował tą konstrukcję  :P

Można próbować skleić ale to już nie to i ryzyko zgubienia bardzo prawdopodobne.

A i jeszcze czy Kolega pozbierał ze stoku uszy aby było co skleić  :ph34r:

Ja tylko mówię jak to wygląda w innych G i patrząc np na Ryśka to tam to wygląda solidnej .

Też mam takie zdanie, Rysiek na rynku od wielu lat i takich historii nie było, przynajmniej o nich nie słyszałem  :)

A przysłowiowy "pompkoman" kolejny raz dał znać o sobie.

Już widzę na ulicy Romki podciągnięte asekuracyjnie pod sam łokieć  :D

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Ogólnie to jakoś słaby ten plastik w Romanie, bo powinien więcej wytrzymać. Do tego koszty naprawy są mocno zawyżone, bo pewnie wymiana uszkodzonej koperty wynosi z 90% ceny naprawy, a sama koperta to tylko kawałek plastiku. Casio powinno za darmo naprawić takie uszkodzenie, albo dać nowy zegarek, bo to źle świadczy o jakości Rangemana. Można mówić , że klient źle używał zegarka, ale to G-SHOCK i to drogi, a nie zegarek z odpustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie to jakoś słaby ten plastik w Romanie, bo powinien więcej wytrzymać. Do tego koszty naprawy są mocno zawyżone, bo pewnie wymiana uszkodzonej koperty wynosi z 90% ceny naprawy, a sama koperta to tylko kawałek plastiku. Casio powinno za darmo naprawić takie uszkodzenie, albo dać nowy zegarek, bo to źle świadczy o jakości Rangemana. Można mówić , że klient źle używał zegarka, ale to G-SHOCK i to drogi, a nie zegarek z odpustu.

Ototo zgadzam się w 100% to pasek powinien się urwać A nie koperta :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoim kilka razy dość mocno zachaczylem o elementy infrastruktury :-) i jak narazie nic sie nie stało. O nadgarstek caly czas mi sie opiera bo nosze zegarki luzno

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoim kilka razy dość mocno zachaczylem o elementy infrastruktury :-) i jak narazie nic sie nie stało. O nadgarstek caly czas mi sie opiera bo nosze zegarki luzno

Nie no, jakby urywały się uszy w co trzecim Romanie to pewnie wycofaliby produkcję  ;)

Nie zmienia to faktu że babol konstrukcyjny jest i to nie mały  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Babol może i jest, ale lepiej taka wada niż zegarek który urwie łapę. Miałem kumpla z którym pracowałem na szlifierni i raz wciągło mu rękę do maszyny za zegarek z bransoletą. Bransoleta się nie urwała i połamało mu rękę i w dodatku do kości obdarło mu nadgarstek. Masakra dosłownie to była i od tej pory nigdy nie robie na żadnych maszynach w zegarku. Tak, że są plusy i minusy słabszych mocowań paska. Jedyne co w takim wypadku to powinna się śruba urwać a nie koperta, bo to jest przegięcie żeby w takim zegarku koperta się rozerwała. Źle to rozwiązali, ale znowu takich wypadków nie zdarza się multum więc trzeba chyba mocno naprężyć uszy koperty żeby ją rozwalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ototo zgadzam się w 100% to pasek powinien się urwać A nie koperta :(

A jakbyś miał pasek z carbonem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem wrócić do Romka a teraz kurde jakiś niesmak mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co mi pasek z węglem jak urwie mocowanie, chyba,że + 100 do zaj...sci ;)

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało mi to pomaga że jestem pierwszy

Nie ma się co denerwować,bo tu już nic i nikt nie pomoże. Albo nowa koperta,albo sprzedac na części i tyle w temacie.

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało mi to pomaga że jestem pierwszy

Pierwszy nie jesteś, chyba że chodzi Ci tu na forum, to tak  ;)

To już bodajże trzeci taki przypadek o którym słyszałem/przeczytałem a pewnie jeszcze są takie przypadki które nie są nagłośnione   ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam, marudzicie...

wskazuje dalej godzinę? działa?

Jakbyś wypie...ił w innym zegarku to miałbyś pewnie znacznie większe koszty naprawy.

Wymieniasz kopertę i po sprawie.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj kumpel ostatnio wywalił sie z zegarekiem Armani na schodach i taki oto efekt zniszczeń

f4743abdd2571586ada1342a1e0e15ca.jpg

A mówiłem mu, ze było trzeba brać G-shocka ale wyglada na to ze z Romkiem mogloby byc tez niewesoło ^^ ale chyba jednak nie rozleciałby sie na czesci pierwsze

Edytowane przez kacprzak1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jakie koszta?

Obstawiam 150-200 zeta

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi