Gość #5151 Napisano 2 Lutego 2016 dziś z 9400 na ręku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #5152 Napisano 2 Lutego 2016 Skąd masz taki kalendarz? To jest od Waldziora jakaś inna wersja czy jak? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #5153 Napisano 2 Lutego 2016 Forumowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5154 Napisano 2 Lutego 2016 Tak jak napisał tomaliusz. Wersja biurkowa forumowego. Na oba kalendarze (był jeszcze ścienny) jest niestety tylko jedeno zdjęcie G. No ale dobre i to. Rzesza miłośników szwajcarskich automatów przez najbliższy miesiąc będzie podziwiała cyfrowego kwarca w kanarkowym kolorze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #5155 Napisano 2 Lutego 2016 Heh, automaty są ble 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
e.czajnik 2 #5156 Napisano 2 Lutego 2016 Heh, automaty są ble Popieram, popieram! Tyle hajsu za takie niedokładne zegarki No ale co kto lubi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85076 #5157 Napisano 2 Lutego 2016 Mało wiecie Swojego Hamiltona X-winda nie oddam za żadne Casio a mam Rangemana i Mudmastera W ciagu 30 dni zrobił tylko -25 s. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #5158 Napisano 2 Lutego 2016 Mechaniki są ok, trzeba to poczuć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5159 Napisano 2 Lutego 2016 Uczucie do mechaników jest irracjonalne. Ale na tym chyba polegają uczucia. Są pozbawione zdrowego rozsądku. Ja np. darzę wielką sympatią zegarki mechaniczne. Ale nie wypieram się kwarcowych, a nawet cenię je na równi z mechanicznymi,.. a może to resztki zdrowego rozsądku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #5160 Napisano 2 Lutego 2016 Heh, automaty są ble Uwielbiam Romka, ale to już chyba lekkie przegięcie . Dandrax, może półtora roku czekałeś z pokazaniem swojego Romka, ale przynajmniej na pierwszym zdjęciu pokazałeś go od najwłaściwszej strony - uszu . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dandrax 2 #5161 Napisano 2 Lutego 2016 (edytowane) Dandrax, może półtora roku czekałeś z pokazaniem swojego Romka, ale przynajmniej na pierwszym zdjęciu pokazałeś go od najwłaściwszej strony - uszu . W dodatku niemytych uszu sory, bo nie w temacie, tzn czytałem o jakichś problemach, ale o co dokładnie z nimi chodzi? Moje nie odpadają, słyszą wszystko i mają się dobrze, a lekko kocur ze mną nie ma. Sory, jestem leniwy i nie chce mi się przerzucać dwustu stron tematu Edytowane 2 Lutego 2016 przez Dandrax 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5162 Napisano 2 Lutego 2016 e... jakieś tam... urban legend. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #5163 Napisano 2 Lutego 2016 Heh, automaty są ble Twoje zdanie już znamy po tym jak nie wiedziałeś że jest kalendarz forumowy to znaczy że tylko tutaj (w casio) się udzielasz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dandrax 2 #5164 Napisano 2 Lutego 2016 e... jakieś tam... urban legend.Mam nadzieję, że mój romek o tym nie słyszał. Wiecie jak jest: świnie latają, dopóki ktoś im nie powie, że nie potrafią czy jakoś tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5165 Napisano 2 Lutego 2016 Ale Kamil ma przynajmniej jednego automata - Seiko. No chyba, że już się pozbył?.. Co prawda narzekał mi kiedyś na priv, że trzeba go nakrecać i że robi parę sek./dobę, ale romans z zegarkiem mechanicznym odnotowano. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #5166 Napisano 3 Lutego 2016 (edytowane) Miałem fajny automat Seiko, jakość wykonania i dbałość o szczegóły była fantastyczna, poza tym luma... ale to nie moja bajka i tyle. Poza tym mam jeszcze starą nakręcaną Delbanę po dziadku, więc co jakiś czas sobie nakręcam, oglądam i słucham głośnego jak na zegarek ręczny cykania Edytowane 3 Lutego 2016 przez kamilspider 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #5167 Napisano 3 Lutego 2016 Jak się ma dużo zegarków na zmianę to wkurza to, że automat rano wskazuje złą godzinę i datę i często przez to wybieram kwarca właśnie. Zaraz ktoś powie, że są rotomaty... wiem. Nie czuję jednak potrzeby posiadania takiego urządzenia. Taki G leżakuje sobie spokojnie w pudełeczku, w nocy zaktualizuje nam czas aby rano z radością nas poinformować, ile mamy czasu do wyjścia Mam wrażenie, że moje zegarki czasem krzyczą: "weź mnie, weź dziś mnie!" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #5168 Napisano 3 Lutego 2016 Mam trzy automaty, wszystkie japońskie w tym badziewny (według forum) orient patelnia, ten ostatni jest bardzo dokładny i bardzo go lubię, choć lumy to wcale nie ma, a bransoleta jest blaszana Rangeman jest super, ale miałem dwa i obydwa przeminęły... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #5169 Napisano 3 Lutego 2016 (edytowane) A ja właśnie uwielbiam ustawiać automaty i zawsze znajdę minutę przed wyjściem na ustawienie godziny i daty w nim A radiowce wtedy służą do ustawienia czasu w mechanikach A noszę i lubię wszystkie bez względu na mechanizm bo w każdym czuję się dobrze Edytowane 3 Lutego 2016 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laryngoskop 273 #5170 Napisano 3 Lutego 2016 Mam trzy automaty, wszystkie japońskie w tym badziewny (według forum) orient patelnia, ten ostatni jest bardzo dokładny i bardzo go lubię, choć lumy to wcale nie ma, a bransoleta jest blaszana Rangeman jest super, ale miałem dwa i obydwa przeminęły...Ja mam Orienta Crystala-wyśmienicie trzyma czas skubaniec... 0 GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5171 Napisano 3 Lutego 2016 Ja preferuję mechaniki z naciągiem ręcznym. Automaty nie sprawdzają się w moim przypadku, więc pozbyłem się dziadów. Ale w najbliższym czasie dojdą mi nowe trzy - dwa visy i formmeister. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #5172 Napisano 3 Lutego 2016 ... ale to nie moja bajka i tyle. ...A solar seiko czy eco-drive citizena?Czy jednak tylko casio i to G? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #5173 Napisano 3 Lutego 2016 O Seiko na razie nie myślę, ale prześladuje mnie sportowy Citizen AT4008 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #5174 Napisano 3 Lutego 2016 (edytowane) A poszli Wy stąd z jakimiś tam sprężynami Roman,bierz ich Edytowane 3 Lutego 2016 przez X-Ray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #5175 Napisano 3 Lutego 2016 O Seiko na razie nie myślę, ale prześladuje mnie sportowy Citizen AT4008 No to wszystko wyjaśnia bo ten taki Edifice-owy Kończąc OT zobacz takie pilociki:- tego mam i polecam :http://i692.photobucket.com/albums/vv286/yoguiheavy/citizenAS4050-51E4.jpg- a nad tym pomyślę po premierze : http://www.seikowatches.com/press_release/2016/RLS1602-01/index.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach