Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Jaszczur365 guzik wystaje ok :)

Ten od podświetlenia też mam ciemniejszy, ale tak chyba było od nowości...

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie zrobione zaraz po zakupie.Według mnie przycisk jest ciemniejszy, może nie tak jak teraz ale..

Chyba taki jego urok,  bo cały jest ciemniejszy.

post-82348-0-79271400-1433072605_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przycisko podświetlenia w Range ER1 jest ciemniejszy od pozostałych - wszystkie są koloru aluminium, a do podświetlenia jest bardziej grafitowy. Tak w tej wersji jest od nowości, tylko w zwiazku z tym, że znajdują się na różnych płaszczyznach jest to niezauważalne. Różnice koloru najlepiej zauważyć patrząc nie na "tłuczek do mięsa" ;), który odbija światło we wszystkich kierunkach,  lecz na gładki bok przycisku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś Rysia I romka i może dać porównawcze zdjęcia? :) Myślę i myślę o Romku. Mam 9200 ale zegarmistrz mi go kompletnie uszkodził i po prostu nie działa i nie wiem, czy kupić ponownie Rysia, czy pójść w 9400. Domyślam się, ze 9400 jest blizej 9300, niz 9200?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na necie znajdziesz bez problemu więcej fotek porównawczych i jakiś film nawet.

Jeden i drugi jest super i dlatego mam je oba ;) Gdy nie noszę kurtek i bluz ze ściągaczem przy rękawach to tylko Romek, a jeśli potrzebuję coś mniejszego to Ryszard.

W tej chwili nie opłaca się kupować nowego Risemana, więc bierz Rangemana.

post-78564-0-88552900-1433497584_thumb.jpg

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwazalnie jest wiekszy ? Jak mi żal, że mój Rysiek umarł :(
W 9400 nie podoba mi się, że jest dużo więcej takiej niezagospodarowanej przestrzeni na wyświetlaczu, te czcionki takie mniejsze. W 9200 wszystko ładnie jest uzupełnione.
W risemanie też ladniejsze podswietlenie, ale i w 9400 podoba mi się to, że ma wszystko.

Edytowane przez Pirzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rangeman jest większy, czuć to na ręku. Riseman idealnie układał się na mniejszych nadgarstkach, rangeman troszkę gorzej ale jak dla mnie warto go mieć :)

post-38269-0-63640600-1433500769_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może na tym zdjęciu tego tak nie widać, ale w rzeczywistości jest różnica. Rysiek jest mniejszy, widać to i czuć na łapie.

Bierz Rangemana i się nie zastanawiaj... Miałem/mam kilka G i szczerzę od siebie mogę powiedzieć, że Romek jest najlepszy i stosunek cena/jakość/możliwości również jest the best.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś mi wysłał zdjęcie grubości, to by było super. Wygląda to tak, jak z g-9300?
IMAG1234.jpgIMAG1235.jpgIMAG1238.jpgIMAG1237.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ryśka nie mam, ale tak prezentuje się range z boku na nadgarstku 18,5.

8359adc37bbf826254b67b54edbfd578.jpg

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pirzu coś w podobie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a carbon fiber inlay covered by traditional resin czyli żywica a wewnątrz włókno węglowe 

Edytowane przez barteq891

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale przejrzyj wcześniejsze posty i zobacz ile taki carbon kosztuje ;) Normalna wersja ma zwykły pasek... dobry pasek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tak :) normalna ma tylko z żywicy, niemniej jednak bardzo dobry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Cena paska z włókna węglowego ok 360pln. I tak się na nim nikt nie powiesi, więc nieadekwatna. ;)

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym z tym powieszeniem polemizował :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się bardzo podoba żółte przebranie ale zostanę przy moim czarnym i czerwonym, bo mam już jeden żółty zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

"Mam 9200 ale zegarmistrz mi go kompletnie uszkodził i po prostu nie działa"  Proszę nie dawajcie swoich G-shoków byle jakiemu mistrzowi, to jednak delikatna konstrukcja w środku  :angry:  już kolejna taka historia.

Aby nie było of-top to szukam GW-9400 i zastanawiam się czy nie ściągnąć z zatoki GW-9400CMJ-3  jest do kupienia 289$ plus 17$ wysyłka i opłaty celne w cenie. Ma fajny wyświetlacz a pasek  mogę opchnąć na bazarku  w razie czego. Gwarancja mi nie potrzebna, ale brak instrukcji mogę odczuć  :unsure: 

https://goo.gl/photos/k9AemvE6MstBuEzw8

Nie wiem co się stało, ale nie można dodać grafiki z gogle  :huh:

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dingo, jak to Ci uszkodził? Oddałeś działający zegarek a odebrałeś uszkodzony nie działający?? :blink:  Co ten fachura miał tam w  nim zrobić, coś było do naprawy?

Ja rozbierałem nawet całe moduły na czynniki pierwsze i zawsze po złożeniu wszystko śmigało bez problemu..

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instrukcje mamy dingo nie ma problemu.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi