Salomon 3 #26 Napisano 3 Listopada 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polas 5 #27 Napisano 3 Listopada 2013 Ladny jest,to fakt. Zycze zeby dolaczyl do Twojej kolekcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salomon 3 #28 Napisano 3 Listopada 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salomon 3 #29 Napisano 3 Listopada 2013 To w zasadzie jak VINTAGE syntezator, ponadczasowy, piekny i doskonały.. i te cholery z Orienta nie reedycjonują.. a może i dobrze, bo by jeszcze coś spaprali.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salomon 3 #30 Napisano 3 Listopada 2013 już jak tylko patrzę na to zdjęcie, że ktoś go ma to się wkurzam.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salomon 3 #31 Napisano 3 Listopada 2013 ale potem patrzę na Mako i się uspokajamdobre Mako nie jest złe! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6123 #32 Napisano 3 Listopada 2013 Czyżby to był WZ0221EX? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salomon 3 #33 Napisano 3 Listopada 2013 Tak, to ten i co z tego jak nie mój.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 2277 #34 Napisano 3 Listopada 2013 Genialny, że też wcześniej go nigdzie nie widziałem... Co do zwykłego Mako, mam kilka lat i złego słowa nie powiem. Wprawdzie porysowałem szkiełko i bezel, ale swojego czasu mocno go użytkowałem. Zegarek jest bardzo dokładny i w zasadzie w tej kasie ciężko wskazać coś lepszego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polas 5 #35 Napisano 4 Listopada 2013 A w jakim polskim sklepie najlepiej kupic Mako?Najkorzystniejsza cena jest w inter-watch, tylko czy ten sklep jest godny zaufania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salomon 3 #36 Napisano 5 Listopada 2013 Ja brałem z Allegro. Zapłaciłem około 500 złotych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomtol69 0 #37 Napisano 6 Listopada 2013 Dziwne te wasze wypowiedzi o szkiełkach w Mako, mój ma porysowany bezel, parę razy ładnie o coś przywaliłem a szkiełko niczym szafirowe... Brak najmniejszej rysy. O teleskopach też już pisałem - faktycznie bardzo słabe, ale wystarczy lekko poszerzyć otwory w bransolecie malutkimi wiertłami i można zakładać grubasy (kosztowało mnie to 3 zł u mojego zegarmistrza). Ja zamawiałem Mako u zachodnich sąsiadów 99,5eur plus dwa teleskopy za około euro bo przy kwocie >100eur wysyłka gratis 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #38 Napisano 6 Listopada 2013 Ja tez jestem w szoku tematu szkła.. u mnie owszem mam jedna ryske ale w ciagu pol roku noszenia praktycznei codziennie nic sie nie stało. Zato bardziej kopercie sie oberwało bo w 2 miejscach obok siebie na uchu mam slad od uderzenia o biurko (praca biurowa). Co do wskazania dnia - od poczatku mam ten problem ze nie jest idealnie prosta,.. ityruje mnie to ale od jakiegos czasu dalem na luz bo zwykly widz tego nie dostrzeze jak mu nie pokaze. Teleskopy? sa dla mnie bardzo ok bo są grube, jeden był krzywy, wymieniłem na inny ale wrocilem do starego po uprzednim wyprostowaniu bo lepiej trzyma branzolete . Moj ma dokladnosc -1s/dobre , przcysik zmiany daty - rewelacja, gdyby był zwykly jak w srystalu albo w big mako - to zegarka bym nie kupil Niebardzo kumam natomiast patent z klejeniem do uszów osłony teleskopów... co to za druciarstwo? przeciez to dało sie zrobic bezinwazyjnie... wystarczyło zacisnac/podgiąć mocniej uszy tej osłony po uprzednim jej sciągnięciu.. i efekt latania znika całkowice.. i jest na tyle ciasno ze problem jest z załozeniem teleskopu.. ale na super glue to bym nigdy nie wpadł... Ogolnie reasumujac - zegarek poza szkłem mineralnym dla mnie nie ma wad.. a w tej cenie szklo jest i tak bardzo dobre.. szkoda tylko ze nie ma opcji nakręcania koronką , ale nie mozna miec wszsytkiego. A jest w sumie jedna wada..? zaleta? ktora nie zostala wymieniona - bardzo głosny rotor wada- bo głosny.. zaleta? bo wiem ze działa a w innych automatach tego nie wiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salomon 3 #39 Napisano 6 Listopada 2013 Z superglue to mój patent. Polak potrafi wszystko "naprawić".. A oczywiście, że przyginałem blaszki i na chwilę pomagało, za to odkąd skleiłem superglue to wyleczyłoi problem i teleskopów i maskownic na wsiegda!Ja nie kupiłem swojego z powodu przycisku zmiany daty tylko bo wodoszczelny 200M - taka ciekawostka.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
samumm 0 #40 Napisano 6 Listopada 2013 "głośny rotor" - no dzięki, nie zauważyłem teog wcześniej, ale jak napisałeś zacząłem machać ręką i faktycznie - cichy nie jest. W innych moich automatach - pomacham mocniej przy najbliższej okazji Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salomon 3 #41 Napisano 6 Listopada 2013 Olej rotor, masz Mako to go noś i nie przejmuj się niczym, dosłownie.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #42 Napisano 7 Listopada 2013 Dokładnie... nos i tyle. W innych automatach (w sensie z innych krajów bo seiko to nie wiem) jest cichrzy to napewno, ale zato orient ma bardzo wydajny zespol automatu @Salomon no ja tez kupowałem dla 200m + zakrecanych koronek obu - chcialem poprostu nurka mechanicznego bo bakteryjne to mam 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salomon 3 #43 Napisano 7 Listopada 2013 Wiesz co ja mam na razie tylko jednego Orienta, bo takiego dokładnie chciałem i od 3 lat dalej jestem z niego zadowolony. Zastanawiałem się nad następcą i model który ewentualnie by go zastapił godnie czyli 300M jest po pierwsze za drogi a po drugie za duzy i za cięzki, stąd pozostaje przy Mako..Pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polas 5 #44 Napisano 12 Listopada 2013 Troszke odswieze temat. Jak sie ma sprawa z bezelem w black mako? Tzn. jest wytrzymaly, czy lakier na nim sie latwo rysuje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salomon 3 #45 Napisano 12 Listopada 2013 Po trzech latach lakier nie zszedł, ale rysy są. Wyda się być dość grubo położony, bo i rysy głębokie a żywego metalu nie widzę..pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomtol69 0 #46 Napisano 13 Listopada 2013 U mnie w blue mako bezel łapie rysy, i przez jedną prześwituje mi stal niestety. Widziałem już pare zdjęć bardzo zużytych mako, i we wszystkich bezel wyglądał najgorzej. Ale to norma gdy zegarek robi za g-shocka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł32 3 #47 Napisano 14 Listopada 2013 Ja w blue BM na bezelu rys nie posiadam. Na szkiełku i owszem! Tylko od jakiegoś czasu żeby go przekręcić to żonę o pomoc proszę . Sam nie daję rady .Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6123 #48 Napisano 14 Listopada 2013 Troszke odswieze temat. Jak sie ma sprawa z bezelem w black mako? Tzn. jest wytrzymaly, czy lakier na nim sie latwo rysuje?Bezel rysuje sie dokładnie tak samo jak w innych zegarkach z tym typem bezela 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fenix54 0 #49 Napisano 12 Grudnia 2013 Byłby ktoś tak miły i napisał mi na PW gdzie najlepiej kupić Orient Mako cały niebieski taki jak tutaj http://www.orient-watch.pl/catalog/products/1010 Jeszcze pytanie czy mako automat a mako kwarc nie róźnią się niczym innym tylko mechanizmem i około 2 stówkami?pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #50 Napisano 12 Grudnia 2013 u niemca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach