Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość norbie

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS  

129 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

v11.jpg

To może jednak w tym stylu, mimo wszystko takie umiejscowienie małej sekundy jest rzadziej spotykane. A kolorki - brąz i beż :)

Piaget wyglada bardzo "ciezko". Nie widze w nim nic bauhahowskiego. Nie szedl bym tym tropem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piaget wyglada bardzo "ciezko". Nie widze w nim nic bauhahowskiego. Nie szedl bym tym tropem.

Chodzi tylko o ulokowanie małej sekundy. Zobacz render Kolaka kilka stron wcześniej.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Wierz mi, że te 5,25 mm wysokości nie wygląda ciężko.

Wprost przeciwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokonałem przedłużenia indeksów godzinowych. Oczywiście można je przedłużyć jeszcze bardziej. Pokombinować z długościami wskazówek itd.

Logo wiadomo czcionka do radykalnego odchudzenia. Tarczkę małej sekundy można zagłębić.

a4be.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnijcie że uda uzyskać się tak fajne proporcje jak w Altipano, w mjocie sekunda jest zbyt blisko środka, wiem bo sobie modeluje właśnie coś takiego. 

5,25 wygląda ciężko? To ile chcesz osiągnąć na dostępnych werkach mechanicznych? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokonałem przedłużenia indeksów godzinowych. Oczywiście można je przedłużyć jeszcze bardziej. Pokombinować z długościami wskazówek itd.

Logo wiadomo czcionka do radykalnego odchudzenia. Tarczkę małej sekundy można zagłębić.

a4be.jpg

Wracamy w ten sposób w rejony Max Billa :-)

905846d1355598690-my-german-watch-journe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn - czy ja dobrze kojarzę? Chyba grafika nie jest Ci obca :)

Może mógłbyś coś zaproponować w kostce na mechanizmie Miyota 9130

Oczywiście o ile znajdziesz wolną chwilę.

Albo coś co Twoim zdaniem ma sens na kalibrze 9xxx

Taka prośba moja :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o grubosc zegarka bo nikt tego nie widzi lecz raczej o "ciezkosc" samego designu wzglegem idei/zalozen/dogmy bauhausu.

Edit: Chodzi oczywiscie o design Piageta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piageto mjotka :] tak na dobry początek

B01.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B01.jpg

Wyglada zachecajaco! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B01.jpg

Dziękuję bardzo :)

A czy mógłbyś jeszcze Piagetto miyotke 9130 zaproponować?

A może cos takiego tylko w kwadratowej kopercie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B01.jpg

No właśnie. Koperta ma tutaj 40mm ???

Moim zdaniem aby zgubić trochę "małość" tarczki sekundy i jej bliskość względem centrum powinno się ją maksymalnie oszczędnie oznaczyć.

Tj. na pewno zrezygnować z oznaczeń numerycznych....albo zrobić je nie rozciągnięte góra dół a bardziej czcionką odwrotną czyli szerszą :-) Wtedy optycznie nie będzie tak ciasno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38mm, przy 40 proporcje zaczynają wyglądać komicznie :/ 

Inne koncepcje niebawem, dobrej nocy :} 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38mm, przy 40 proporcje zaczynają wyglądać komicznie :/ 

Inne koncepcje niebawem, dobrej nocy :} 

No właśnie.

Dziwi mnie trochę podejście Miyoty, widzą co się dzieje z ETA, że ograniczają dostawy i zamiast urealnić rozmiarowo swoje mechanizmy to dalej produkują takie których komplikacje wyglądają dobrze tylko w zegarkach 36mm i mniej.

Zauważyliście, że ta wpisana mała sekunda w okrąg powoduje, że na tarczy utworzył nam się księżyc ?? ;-)

Dmn nas islamizuje !! To informacja podprogowa ! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem, w renderze Dmn należy usunąć większe zagłębienie oraz ograniczyć podziałki małej sekundy do kresek. Czy mógłbym Cię poprosić, Dmn o taka zmianę? A moze w ogóle usunąć zagłębienia na tarczy? I do tego wszystkie indeksy godzinowe powinny byc takie same. Ponadto, uszy koperty powinny byc jak w ostatnich postach QV, a nie te zagiete (nomosowe).

Naprawde koncepcja przesunietej sekundy zaczyna mi sie bardzo podobać :)

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwi mnie trochę podejście Miyoty, widzą co się dzieje z ETA, że ograniczają dostawy i zamiast urealnić rozmiarowo swoje mechanizmy to dalej produkują takie których komplikacje wyglądają dobrze tylko w zegarkach 36mm i mniej.

ETA to produkty szwajcarskie, czyli europejskie, a Myota to wyroby japońskie, czyli azjatyckie. Jakie są gabaryty przeciętnego Europejczyka a jakie Japończyka czy innych Azjatów? Globalizacja globalizacją, ale to wiele wyjaśnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem, w renderze Dmn należy usunąć większe zagłębienie oraz ograniczyć podziałki małej sekundy do kresek. Czy mógłbym Cię poprosić, Dmn o taka zmianę? A moze w ogóle usunąć zagłębienia na tarczy? I do tego wszystkie indeksy godzinowe powinny byc takie same. Ponadto, uszy koperty powinny byc jak w ostatnich postach QV, a nie te zagiete (nomosowe).

Naprawde koncepcja przesunietej sekundy zaczyna mi sie bardzo podobać :)

Też uważam, że duże wgłębienie należy usunąc a pozostawic w małej sekundzie, względnie spróbowac odwrotnie. Jak są dwa to jakoś mi się to nie widzi. I rzeczywiśie coś pokombinować z tymi indeksami, bo teraz jest jakby to napisać, zbyt "ciężko".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proporcie rzeczywiście nie wyglądają dobrze, może jednak centralna sekunda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B01.jpg

Gdyby zrobić tylko jedno zagłębienie pod małą sekundą byłoby lepiej.

Cyfry wywalić.

No może po za jedną. Na miejscu 60 dać 150 zgodnie z limitacją. :) Bo gdzieś QV pisał, że tyle będzie.

Z może dać nakładane indeksy? Takie długie wąskie rureczki?

I jeszcze raz poproszę grafików o kwadratową kopertę. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a widzieliście, ze w temacie o ankiecie co do klubowa na 2015 jest projekt zegarka z mala sekunda ulokowaną, jak w tym wątku? Słabo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.