Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość norbie

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS  

129 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin, ale czy tak naprawdę uważasz, że na tego typu projekt znajdzie się 150 chętnych? Ja jednak wątpię. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, że trzeba iśc bardziej w kierunku klasyki, żeby projekt wypalił.

+ 1

Myśle, ze trzeba iść w cos bardziej eleganckiego, a mniej sportowego. Spokojne kolory, polerowana koperta itd.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, ale czy tak naprawdę uważasz, że na tego typu projekt znajdzie się 150 chętnych? Ja jednak wątpię. 

Nie wiem. Za wcześnie aby o tym myśleć...chodź rozumiem Twoje obawy. Najpierw musimy trafić na coś co chwyta za serce wielu ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz poleciałes grubo :D

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narysuje swoją wizje sportowej kostki to może się spodoba i chwyci za serca ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Movado SE Extreme - koperta trochę Hublotowata, tarcza kwintesencja movado. Cholernie mi się ten model zawsze podobał szczególnie w takiej wersji:

0606492_beauty_459x480.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślę i dlatego własnie uważam, że to niestety nie ten kierunek. Wcześniej nie wspominałeś po prostu o wymogu takiej ilości potencjalnych nabywców i teraz wg mnie zmienia sie diametralnie sytuacja. Ja nie znam technikaliów tej Miyotki, ale jeżeli byloby ok. to może iśc w kierunku  Marinki, cos z małę sekundą, a może np. w ten deseń:

DK13.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz poleciałes grubo :D

No tak :-) . Trzeba znaleźć Święty Grall , a potem podążać w tym kierunku. Tak jak z Tudorem Heritage, tak naprawdę wykorzystaliśmy tylko motyw trapezów i to w dodatku także zmieniliśmy ich kształt. Mamy zupełnie nowy zegarek w zupełnie innej kopercie z zupełnie inną tarczą, nic nie jest takie same ale jest motyw przewodni który kochamy. To dobra ścieżka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Movado SE Extreme - koperta trochę Hublotowata, tarcza kwintesencja movado. Cholernie mi się ten model zawsze podobał szczególnie w takiej wersji:

0606492_beauty_459x480.jpg

Taka tarcza w, prawie santosowej kopercie, Moc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No trafiłeś w sedno z tym, że jak wspomniałem, z uwagi na wymóg min. 150 chętnych, motyw przewodni w postaci bauhausu, należy wg mnie odłożyć na półkę ;)

Edit. Marinke dałem tylko jako przykład, chodzilo mi o coś bardziej klasycznego, znanego co przyciągnie chętnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak :-) . Trzeba znaleźć Święty Grall , a potem podążać w tym kierunku. Tak jak z Tudorem Heritage, tak naprawdę wykorzystaliśmy tylko motyw trapezów i to w dodatku także zmieniliśmy ich kształt. Mamy zupełnie nowy zegarek w zupełnie innej kopercie z zupełnie inną tarczą, nic nie jest takie same ale jest motyw przewodni który kochamy. To dobra ścieżka.

Jasne. Tylko zabrzmiało tak górnolotnie. W chrono mamy jeszcze kolorystykę.

Trzeba szukać teraz pomysłu na bauhausa. Jak pisałem, ja obstawialbym płaski, prosty, klasyczny zegarek w stonowanej kolorystyce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno wiemy że ma być prosty, oszczędny w formie, takie przeciwieństwo chrono forumowego.

Uważam że najlepiej 2 kolory no max 3 kolory z tym że 3ci kolor jako malutki detal w jednym miejscu na tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne. Tylko zabrzmiało tak górnolotnie. W chrono mamy jeszcze kolorystykę.

Trzeba szukać teraz pomysłu na bauhausa. Jak pisałem, ja obstawialbym płaski, prosty, klasyczny zegarek w stonowanej kolorystyce.

Uwierzcie mi, bauhaus nie przejdzie, nie będzie tylu chętnych. 150 osób przy kosztach ok. 1k - w życiu, dam sobie prawie łeb uciąć, że tylu chętnych się nie znajdzie ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QuadrifoglioVerde - super przykłady o niektórych też myślałem wklejając poniższe

jeszcze dwa z mojej strony:

hhdm.jpg

Można zmodyfikować ten design na dwuwskazówkowy

hvh8.jpg
ten też wydaje mi się ciekawy

W wolnych chwilach będę coś podsyłał, może i coś skrobnę od siebię bo inicjatywa bardzo mi się podoba - trzymam kciuki  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny plus stal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hvh8.jpg

Nie wiem czy zyska tylu chętnych ale kto i za ile wykona Nam taka kopertę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że bauhaus to taka stylistyka która dąży do ideału a obawiam się że klasyka tego gatunku została już chyba wyczerpana w najlepszy możliwy sposób więc jakiś smaczek wyjątkowy musimy znaleźć tak żeby jednocześnie pozostać przy minimalistycznej stylistyce ale zrobić coś oryginalnego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierzcie mi, bauhaus nie przejdzie, nie będzie tylu chętnych. 150 osób przy kosztach ok. 1k - w życiu, dam sobie prawie łeb uciąć, że tylu chętnych się nie znajdzie ;)

Możliwe, ze tak sie skończy, ale chyba warto spróbować, prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith kapitalny!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, ze tak sie skończy, ale chyba warto spróbować, prawda?

Pewnie tak ale chciałbym uczestniczyć w czymś co ma szansę realizacji. Już przerabialismy np. temat klubowca 2013r, Catorex itp i nic z tego nie wyszlo. Zobacz Kamil ile stron ma temat a ile osób się w nim wypowiada  :(  Naprawdę widziesz realną szansę na 150 osób, bo ja nie. Myslę min. że sam temat, że chodzi o zegarek w stylu bauhaus powoduje, że wiele osób nie bierze udziału w dyskusji. A zobacz jak szybko rozwinąl się tamat a chrono, bo byli chętni na tego typu zegarek i od razu przyłączali się do dyskusji w temacie.

Na ale to moje zdanie, życzę i Wam i Sobie, żeby nie była to jałowa dyskusja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.