Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Brutecki

Zegarek typu vintage (zegarek marzeń )

Rekomendowane odpowiedzi

Witam -  chciałbym aby ktoś  podał mi jakieś propozycje zegarków bardzo podobnych do tych na załączonych fotkach . Na firmę universal geneve hermes mnie nie stać niestety :) Ale jeśli ktoś zna cene zegarka z 1 fotki to może podać jako ciekawostkę , zegarek ten jest takim moim zegarkiem marzen - żaden zegarek nie spodobał mi się tak bardzo jak ten z 1 fotki i chciałbym znaleźć coś łudząco podobnego . Zegarek z drugiej fotki też jest nawet ok - ale ustepuje temu pierwszemu moim zdaniem  i to dużo . Bedę wdzięczny za podanie jakiegoś zegarka łudząco podobnego :) jeśli wogóle takie są

post-66333-0-77093700-1383594850.jpg

post-66333-0-03166800-1383594866.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj pod hasłem Chronographe Suisse. Multum różnych wersji wychodziło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... Na firmę universal geneve hermes mnie nie stać niestety :) Ale jeśli ktoś zna cene zegarka z 1 fotki to może podać jako ciekawostkę ...

... Bedę wdzięczny za podanie jakiegoś zegarka łudząco podobnego :) jeśli wogóle takie są

Zadbany Universal rzeczywiscie troche kosztuje. Ceny Ci nie podam, bo to stary zegarek i nie ma na to oficjalnych cennikow, a po za tym regulamin zabrania wyceny zegarkow.

Wpisz na jebaju "chronograph vintage" i szukaj ludzaco podobnego :) Mysle, ze ceny rozsadnych ofert powinny sie zaczynac od 200-300$

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nowe zegarki teraz nie wychodzą w takim wyglądzie ?  tzn wzorowane na styl vintage 

Znalazłem  łudząco podobny - no ale firma nie byle jaka  (Jaeger-Lecoultre )  = drożyzna

post-66333-0-08294000-1383599979_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to np Zeppelin=tanizna  :)

post-60090-0-71911000-1383601886_thumb.jpg

albo

post-60090-0-74152200-1383601914.jpg

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek z drugiej fotki też jest nawet ok - ale ustepuje temu pierwszemu moim zdaniem i to dużo .

Hmmm........

:blink:

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ten drugi zeppelin nie powiem bardzo ładny zegarek , będe go miał w pamięci - bo póki co to przekracza i tak mój budżet  , gdyż chciałem coś kupić do 1000 . O typowym zegarku vintage muszę jednak zapomnieć zwłaszcza wzorowanym na takim universalu gdyż są to zegarki bardzo drogie .   Panowie jeszcze mam pytanie : jak jest z zegarkami  , jest to sprzęt który trzyma swoją cenę czy taki zeppelin np za jakiś rok będzie tańszy ??? , jestem też ciekaw od kiedy jest produkowany  ten zeppelin  (z drugiej fotki ) ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jeszcze mam pytanie : jak jest z zegarkami  , jest to sprzęt który trzyma swoją cenę czy taki zeppelin np za jakiś rok będzie tańszy ??? , jestem też ciekaw od kiedy jest produkowany  ten zeppelin  (z drugiej fotki ) ???

No niestety, nowe zegarki zdecydowanie tracą na wartości po roku użytkowania. Co prawda są takie, które zyskują, ale to zupełnie inna historia ;)

Vintage natomiast generalnie trzymają cenę, a niektóre zdecydowanie idą w górę.

Ogólnie to temat rzeka

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, nowe zegarki zdecydowanie tracą na wartości po roku użytkowania.  

Tzn chodzi mi o to że taki zeppelin nowy obecnie kosztuje 1400 zł , czy za rok za nówkę przyjdzie mi zapłacić tyle samo czy jednak wartość rynkowa spadnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn chodzi mi o to że taki zeppelin nowy obecnie kosztuje 1400 zł , czy za rok za nówkę przyjdzie mi zapłacić tyle samo czy jednak wartość rynkowa spadnie ?

To już raczej pytanie do http://www.astro.pl/wrozby  ;)

Ale ogólnie, to raczej nie tanieją, chyba, że jakieś wyprzedaże resztek itp

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.