Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lestaf

Problem z zaworem EGR w VW Polo

Rekomendowane odpowiedzi

Napiszcie mi proszę jakie mogą być złe następstwa zaślepienia EGRu i co może się złego stać jeśli będę jeździł z zepsutym.Wymiana EGRu na nowy ma sens czy lepiej zaślepić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głupi pomysł z tym EGRem... To tak jakby mi ktoś kazał 10% mojego g... zjeść. Będzie mi wywalać checka jak zaślepie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od sterownika silnika - w niektórych wywali, w niektórych nie. Musisz zerknąć na forum pasjonatów modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz silnik 1,2 - 3 cylindrowy benzynowy? Jeśli tak to mam identyczny w Fabii i akurat kilka przypadków słyszałem z EGR właśnie, u mnie się chyba zacinał bo w VAG wyświetlał się błąd 17811 ale po jakimś czasie zniknął tak jakby się sam przeczyścił? Moim skromnym zdaniem powinno wystarczyć wyczyszczenie, zaślepianie to co najmniej dziwny pomysł IMHO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jak się dostać do tego świństwa? Z pół samochodu musiałbym chyba rozebrać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Dziwne, ze EGR sprawia klopot w silniku benzynowym.  Jaki masz przebieg?   W 99% jest to przypadlosc diesli.   EGR jest przy kolektorze.  Nie trzeba rozbierac polowy samochodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie pytasz? :-) Pewnie nie, ja mam 165000 km i 10 lat. Ale problemu na razie już nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, ze EGR sprawia klopot w silniku benzynowym.  Jaki masz przebieg?   W 99% jest to przypadlosc diesli.   EGR jest przy kolektorze.  Nie trzeba rozbierac polowy samochodu.

Ja wiem gdzie jest EGR, ale bardzo trudny dostęp jest do niego, trzeba poodczepiać kilka rurek, wylać wodę z chłodnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Gdańsku zrobiło się ostatnio jak w Narni i musiałem kilka razy trochę pogazować, żeby wyjechać z zasp śnieżnych. Dziś rano odpaliłem auto i kontrolka się nie zapaliła. Czy to możliwe, że EGR sam się naprawił?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Gdańsku zrobiło się ostatnio jak w Narni i musiałem kilka razy trochę pogazować, żeby wyjechać z zasp śnieżnych. Dziś rano odpaliłem auto i kontrolka się nie zapaliła. Czy to możliwe, że EGR sam się naprawił?

U mnie w Skodzie 1,2 benzyna tak się właśnie stało. Paliło się paliło i zgasło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.