Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

michail85

epos passion 3401 pilot

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, zamierzam zakupić ten model i chcialbym zaczerpnąć waszej opini, pozdroawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio przymierzalem. Uważam że w tej półce cenowej ciężko o coś z taką jakością wykonania, naprawde się moim zdaniem postarali. Super układa się na ręce, ładnie wykonczony!

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz, jezeli jesli jeszcze ktos chcialby sie podzielic wlasnymi odczyciami to zapraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo Passion albo pilot.

Pilot należy do linii Sportive.

W sumie to trudno mi zrozumieć politykę Eposa.

Jaki jest sens nadawania 2 różnym zegarkom tego samego ref. to ja nie wiem. :wacko:

Do mnie nie przemawia ten samolocik na tarczy.

Osobiście wybrałbym pilota 3397.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze teraz to mam mentlik w głowie.. ;] rzeczywiście wersja 3397 jest bardzo ładna, jak nie ładniejsza od 3401... Tylko nigdzie nie moge jej znaleźć wersji ze srebrnym pierścieniem... Ktoś może wie gdzie takowy można dostac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze srebrnym pierścieniem?

Chodziło Ci chyba o stalowa kopertę (bez czarnego pokrycia PVD)?

Jak już będziesz zdecydowany pisz tutaj => [email protected]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że koperta ;] pozwolilem sobie napisac maila z zapytaniem. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

3401 pilot zdecydowanie ciekawszy od 3397, no i lepiej wykonany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugerujesz, że jakość wykonania Eposów z tej samej półki cenowej może być różna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Uważam że koperta modelu 3401 jest lepiej wykonana. Nie jest to różnica porażajaca, ale imo jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jednak zdecydowałem się na model 3401, bo 3397 ze stalową kopertą jest juz niedostepny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Nie znam Twojego gustu, ale trzymając oba w łapkach 3401 wygląda korzystniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie, ze model 3397 jest wykonany bardziej w tradycyjnym stylu pilota, a 3401 w nowoczesnym..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam Twojego gustu, ale trzymając oba w łapkach 3401 wygląda korzystniej.

A gdzie trzymałeś je oba w "łapkach"?

Chyba, że masz swoje bo 3397 w stali to już rarytas :)

IMO, 3397 bije na głowe 3401 w stylu i jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

A gdzie trzymałeś je oba w "łapkach"?

Chyba, że masz swoje bo 3397 w stali to już rarytas :)

IMO, 3397 bije na głowe 3401 w stylu i jakości.

Chyba zartujesz. Bije na głowę, w jakości ? Toś się popisał.

Aha, i nie łap mnie za słówka, skoro pisze że trzymalem, to znacz że tak było. Będę brutalny, ale 3397 jest po prostu brzydki, imo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie, zamierzam zakupić ten model i chcialbym zaczerpnąć waszej opini, pozdroawiam!!

Mam 3397, chciałem go zmienić na  3401 zaraz jak wyszedł. Po przymierzeniu zostałem przy 3397. W 3397 koronka jest tak jak powinna być w pilocie (IMHO).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jako posiadacz stalowego 3397 z czarną tarczą również nie zamieniłbym na 3401.

Dzisiaj miałem okazję założyć na rękę "nowszy model". Nie podejmę się stwierdzić, że któryś z nich jest lepiej wykonany. Oba modele, to zegarki którym pod tym względem nic nie można zarzucić - tej klasie cenowej zdecydowanie posiadają wzorowy stosunek jakość/cena. Starszy model moim zdaniem jest za to bardziej "charakterny". Choć wielu zarzuca mu mocne naśladownictwo IWC (co notabene jest bezdyskusyjne tak jak i to, że IWC również czerpało z pewnego wzorca), to jednak właśnie taki układ tarczy, kształt wskazówek i koronki powoduje że ten zegarek dla mnie jest wzorem Pilota. Mi w 3401 osobiście kompletnie nie podchodzi kształt koronki oraz logo samolotu na tarczy. Data na godzinie trzeciej IMO zaburzyła czystą formę tarczy. Pewnie nie bez znaczenia w tej ocenie jest moje przyzwyczajenie, jednak tu wygrywa starsza wersja. Eposa kupiłem zachwycony designem Big Pilota mojego taty, więc mój brak obiektywizmu w tej materii dodatkowo wzrasta :)

Koperta jest faktycznie troszkę inna. Pierwszym skojarzeniem było podobieństwo do Aqua Terry 150 M. Szczotkowania, polerowania na lunecie (jej kształt) i rogach uszu jak również sam kształt uszu rzucają się w oczy. Jednak na temat samego wykonania nie można powiedzieć złego słowa. Wręcz przeciwnie :) W mojej opinii koperta "wyszlachetniała", co w zegarku tego typu niekoniecznie uznaję za plus. Plusem w stosunku do 3397 jest za to z pewnością szafir z antyrefleksem. W moim egzemplarzu jego brak czasami powoduje wyraźny dyskomfort w odczycie wskazań, a i sam efekt wizualny również nie jest bez znaczenia. Dekle są praktycznie identyczne.

Technicznie zegarki również niczym się nie różnią. Ta sama średnica koperty, ta sama ładnie dekorowana przez Eposa ETA (dość dokładna - mój egzemplarz robi średnio +3 s/dobę) oraz ta sama wodoszczelność. 

Z wad wymienię natomiast pasek - tu Epos mógłby się bardziej postarać. Dotyczy to obu modeli.

Podsumowując - jeśli Tobie 3401 się podoba, to śmiało bierz. Nie zawiedziesz się pod względem jakościowym. Technicznie również nie jest najgorzej. Ja mając wybór pomiędzy oboma modelami wybrałbym jednak raz jeszcze 3397. Zaznaczam jednak, że jedynie z powodu wyglądu :) Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłem.

Pozdrawiam. Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zartujesz. Bije na głowę, w jakości ? Toś się popisał.

Aha, i nie łap mnie za słówka, skoro pisze że trzymalem, to znacz że tak było. Będę brutalny, ale 3397 jest po prostu brzydki, imo.

Dlatego zapytałem gdzie - bo chętnie bym nabył nowego 3397 w stali  :)

3397 bije na głowę 3401 w jakości i stylu. Powtórzę to drugi raz bo to jest fakt. Jeżeli twierdzisz inaczej to sam się "popisałeś" :)

A teraz już przejdź do rzeczy i nie rób OT.

Pozdrawiam

Mikołaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Dla mnie jest różnica, w jakości, ale na korzyść 3401, i napewno nie jet to różnica w takim stopniu jak Ty opisujesz. Co do projektu zegarka, to jak wiadomo jest to sprawa mocno indywidualna, więc dyskusja na ten akurat temat nie ma najmniejszejgo sensu. Może na temat jakości niech wypowie się osoba która myślę też ma coś do powiedzenia w tej kwestii.

Paweł, do tablicy !

3397 nie widziałem w sklepie, ja go po prostu mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikołaj, 3397 miał w sobie to coś....choć 3401 jest wykonany z lepszą dbałością o szczegóły.

Koperta z 3401 jak na pilota ejst za bardzo dopieszczona. W 3397 ta surowość ma coś w sobie :)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie otrzymałem swojego eposa 3401 pilot, wrażenia bardzo pozytywne ;] dziękuję za tranzakcję Chrono Online i polecam wszystkim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie, z powodów osobistych niestety musze sprzedać swojego eposa 3401 pilot, był założony kilka razy wiec stan jest idealny. Jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem proszę pisać na priv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie, z powodów osobistych niestety musze sprzedać swojego eposa 3401 pilot, był założony kilka razy wiec stan jest idealny. Jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem proszę pisać na priv

Witaj,

Jeżeli tutaj jeszcze zaglądasz to mam pytanie.

Właśnie kupiłem używanego eposa 3401 od drugiego już właściciela.

Faktura pierwszego właściciela była z 18.12.2013.

Czy sprzedawałeś swój egzemplarz w z Chrzanowie ? numer zegarka 078x?

Po prostu jestem ciekaw bo jak składam sobie puzle to historia mi pasuje.

Mój sprzedawca mówił mi że kupił zegarek kilka tygodni po tym jak nabył go pierwszy właściciel :)

Pozdrawiam,

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.