Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

waza

BCAA - Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Aminokwasów nie powinno się rozpuszczać w bidonie!!! Należy wszystko wsypać do buzi i wodą dopiero ponieważ na ściankach bidonu zostaje część z nich ;) taka mała ciekawostka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przyjmowalem na redukcji bcaa xtra activ labu. Dobrze sie rozpuszcza, smaki nienajgorsze - cytryny nie polecam. 24kg w 12 tyg ucieklo. Do tego mialem kretke i scrotcha, wegiel tylko z ranca. Najpierw kupilem olimpu w tabsach, ale lykanie tylu table przed, a zwlaszcza po treningu to istna masakra. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Bardzo duża utrata wagi w stosunkowo krótkim czasie .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy wadze 132kg i przejściu z bezruchu (dosłownie), w 4 treningi siłowe tygodniowo + aeroby, autentycznie chudnie się w oczach. No i przy prawie dwóch metrach wzrostu te proporcje wyglądają inaczej.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Aminokwasów nie powinno się rozpuszczać w bidonie!!! Należy wszystko wsypać do buzi i wodą dopiero ponieważ na ściankach bidonu zostaje część z nich ;) taka mała ciekawostka :)

Ja pie****ę... :blink:. Domyślam się BeKSa88, że następnie trzeba walnąć z barana w ścianę co by dobrze się wymieszało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Ja z 104kg zjechałem do 90kg w 6 tyg. Do roboty z buta i cud dieta: "mniej żreć". Wzrost 198cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konradzie taka metoda przyjmowania prochu, nie jest niczym niespotykanym na kuźniach. Ja osobiście bym nie połknął 15g prochu i popijal potem, ale ludzie tak robią i żyją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mięśnia i formy dietą nie zbudujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pie****ę... :blink:. Domyślam się BeKSa88, że następnie trzeba walnąć z barana w ścianę co by dobrze się wymieszało.

:)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konrad Wróblewski - jeśli nie masz o czymś pojęcia to proszę się nie wypowiadaj :)

To po co w ogóle brać BCAA jeśli nie chcemy, żeby wszystko się przyjęło...? Nie rozumiem Twojego podejścia - jest to dobra rada, a Ty bez sensu komentujesz. Walnij z barana w ścianę na odmulenie...

Kosma - nie chodzi o połknięcie tego tylko o to, że wsypujemy do buzi i popijamy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedni ruch plus zbilansowana dieta :) więcej nie trzeba do zrzucenia. Szczególnie odpowiednie przerwy między posiłkami... Przy dużej wadze nie jest problemem zrzucenie nawet ponad 15kg - tylko z głową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustna wupelnione prochem i to zalane wodą to średnia frajda, każdy lubi co innego :P. Kretke tak przyjmowałem bo miała zerową rozpuszczalność, a to były porcje tylko 5gram, bcaa sypałem ze 4 razy tyle na szejkunia.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ale to niestety tylko cień.

Cztery lata temu przygotowywałem się do Ironmana (pływanie i rower super, ale z maratonem miałem duży problem psychiczny) spadała mi wydolność i okazało się, że mam chorobę/wadę serca i miałem wszczepiony rozrusznik serca i lekarze w ogóle zabronili mi pływać, bo mogą pozrywać się kable. Biegać mogę, ale nie potrafię i nie mam warunków (2m 115kg).

Także te 3km to dla mnie jak pluskanie w parku wodnym, absolutne mnimum żeby nie zwariować. To znaczy ja myślę, że nawet lepiej niż 120 basenów robię, ale nie liczę bo to bez znaczenia juz dla mnie  :(

Powiem tylko tyle, że jak Mastersi trenują to 60-cio letnie dziewczyny mnie wyprzedzają  ;) , ale dosyć użalania się nad sobą nie o tym ten temat

Ja też jestem pełen podziwu ! Też zacznę podkręcać na basenie tempo 

Cześć, 

Rozumiem ze masz dietę rozpisana, stosujesz się do zaleceń żywieniowych dla osob przy redukcji etc...

Tak naprawde nie trzeba szalec od razu z suplami, zeby schudnac. 

Jeśli masz dobra diete/dobrze rozpisana, której się trzymasz jesteś w stanie osiągnąć to co planujesz. Wiadomo, ze z suplementami może byc szybciej ale... Ja na Twoim miejscu bym np pil kawe przed treningami - zwiększasz ciepłotę ciała, bardziej sie pocisz etc.....i po treningu uzupelnial bialko. Znaczy kupiłbym suplement bialkowy z dodatkiem BCAA i wystarczy. Jeśli chodzi o jaki np produkt to ja osobiście jestem bardzo zadowolony z Optimum - Whey Gold Standard 100%. Bialko od razu po treningu i tyle w temacie. Spokojnie zbijasz ale i tak uzupelniasz bialko jak i BCAA. pozdrawiam

Tak mam rozpisaną dietę redukcyjną. Dlatego pomyślałem o bcaa ewentualnie o białku żeby ochronić mięśnie.

Racja ! Za mało BCAA jest w Bcaa żeby zostawiać przykładowo 1/4  na ściankach bidonu. Jest tylko jeden minus bcaa Hitec rośnie w buzi

hehehe 

Konrad Wróblewski - jeśli nie masz o czymś pojęcia to proszę się nie wypowiadaj :)

To po co w ogóle brać BCAA jeśli nie chcemy, żeby wszystko się przyjęło...? Nie rozumiem Twojego podejścia - jest to dobra rada, a Ty bez sensu komentujesz. Walnij z barana w ścianę na odmulenie

Kosma - nie chodzi o połknięcie tego tylko o to, że wsypujemy do buzi i popijamy :)

Panowie to nie unośmy się. To jest luźna dyskusja macie doradzić grubaskowi któremu waga ustabilizowała się na poziomie 115 i nie chce drgnąć a to jak będę w siebie wlewał chemię to już jest inna para kaloszy. Dla mnie najważniejsza jest odpowiedz czy warto :)

Odpowiedni ruch plus zbilansowana dieta :) więcej nie trzeba do zrzucenia. Szczególnie odpowiednie przerwy między posiłkami... Przy dużej wadze nie jest problemem zrzucenie nawet ponad 15kg - tylko z głową

Dokładnie. Dlatego ostro teraz zaciskam pasa !! 

Jest jednak pocieszenie mam duże spalanie nazwijmy go spoczynkowe na poziomie 2400-2500 także nie muszę głodować żeby przeżyć. 

Planuję jeść  piersi z kurczaka, warzywa,  pić ok 3l wody mineralnej i treningi. 

Mam nadzieję że za 5 miesięcy będę miał czym się pochwalić na ulubionym forum :)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Walnij z barana w ścianę na odmulenie...

Po co się jeżysz. Jak bym pisał do Ciebie to dostałbyś PM, ale jeżeli taki z ciebie wujek dobra rada to również życzę miłego barana w ścianę, tylko nie zapomnij wsypać do blendera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja biegałem przez jakiś czas co drugi dzień po ok. 13 km, z rana, na czczo, efekt przeszedł moje oczekiwania, ale też spaliłem trochę mięśni, niestety. Obecnie przerzuciłem się na interwały, są bardziej wyczerpujące i bardziej mi się podoba taka forma biegu ;)

Tak jak Koledzy wcześniej wspomnieli, liczy się dieta, możesz sobie wszysto sprawdzać na http://www.tabele-kalorii.pl/.

Przy dobrym odżywianiu, suplementy są zbędne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bieganie na czczo? Trzeba mięśnie bcaa zabezpieczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bieganie na czczo nie jest najlepszym rozwiązaniem i należy zabezpieczyć mięśnie BCAA...

Jeśli chodzi o interwały to też uważam je za ciekawszą formę, a ponadto efekt szybszej przemiany materii utrzymuje się dłużej... Ja proponuję zacząć od aerobów, a następnie wejść w interwały lub mieszać aeroby jednego dnia a następnego interwał :)

Bez suplementów da się uzyskać duży efekt, ale one dają też mniejszy efekt znużenia ćwiczeniami i lepszą regenerację ;)

Gdybyś miał zamiar próbować L-carnityny to z miejsca odradzam bo to ściema :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iKrawiec

Bcaa ogranicza katabolizm mięśni i przyśpiesza regenerację.  Na redukcji jak najbardziej można stosować. Polecam firmę olimp. A co do treningów-dobrze byłoby połączyć trening siłowy  aerobowym(lub interwałowym). Jest taka strona potreningu.pl tam układają dietę i plan ćwiczeń. Dieta to podstawa. Najpierw trzeba rozbujać metabolizm i tłuszcz zacznie spadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.