TeJot 113 #1 Napisano 22 Lutego 2010 Witajcie, W galerii najczęściej - jak nie tylko - prezentowane są zegarki. Dziś dla odmiany zegarek będzie jedynie tłem dla paska Przedstawiam zatem pasek nurkowy Grand Seiko, którego jakość rzeczywście jest GRAND! Jakość "GS diverubbera" przerosła moje oczekiwania! Już sam dotyk tego paska wprawia w drżenie, drżenie o jego bezpieczeństwo podczas użytkowania. Pasek jest iście aksamitny i delikatny w dotyku - z fazowanymi krawędziami (oryginalny pasek do Samuraia w porównaniu z GS to lipna niedoróbka). Jakość wykonania klamerki to majstersztyk Seiko: lekko piaskowane i polerowane powierzchnie na przemian, grawer rodem z piekła oraz zacne gabaryty. Pasek jest bardzo gruby przy uszach, przez co płasko rozkłada się na nadgarstku eksponując boczne nacięcia niczym rekin. I na koniec samo logo GS - zresztą zobaczcie sami, oto Grand Samurai 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2 Napisano 23 Lutego 2010 Pasek fantastyczny, a o klamrze nawet nie wspomnę miazga !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 23382 #3 Napisano 23 Lutego 2010 Stary, skąd to masz?? Jest super. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #4 Napisano 23 Lutego 2010 Czadowy! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #5 Napisano 23 Lutego 2010 Zamówiłem u: katsuhisa higuchiHIGUCHI-INC1-5-2 chuoumachioita JAPANhttp://www.higuchi-inc.comPhone:+81-97-532-2446 FAX:+81-97-536-0211 Kontakt na maila: Katsu [[email protected]]Zapłaciłem przez paypal i otrzymałem po 21 dniach Pasek jest prezentowany w katalogu GS (pdf), do ściągnięcia na w/w stronie. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyzol 4 #6 Napisano 23 Lutego 2010 Jasny gwint... Robią toto 20 mm? Pytanie w sumie retoryczne, cena by mnie pewnie i tak z nóg zbiła. 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #7 Napisano 23 Lutego 2010 W katalogu GS to jedyna "guma". Cena wraz z przesyłką to 15000 YEN. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciato 24 #8 Napisano 23 Lutego 2010 Paseczek rewelacyjny; gratulacje ! p.s. a myślałem ,że hirsch extreme jest ciut drogi 0 xxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9 Napisano 23 Lutego 2010 a myślałem ,że hirsch extreme jest ciut drogi Hehe ja również. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Duniek #10 Napisano 23 Lutego 2010 Guma Kozak Brakuje jeszcze jednego zdjęcia ( widok na tarcze zegarka z rozpięta gumą ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #11 Napisano 23 Lutego 2010 Już nie brakuje Dzięki koledzy za miłe słowa 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturfifa 0 #12 Napisano 24 Lutego 2010 lux malina ten paseczek, w jakich szerokosciach je robia i do jakich seiko sa standardowo zakladanejak wyglada porownanie z paskiem od seiko marinemaster 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #13 Napisano 26 Lutego 2010 arturfifa, paska od seiko marinemastera nie miałem więc nie wiem jakby porównanie wypadło. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 6839 #14 Napisano 4 Marca 2010 też kiedyś miałem SAMURAJA - niezniszczalny czasomierz, z czasem się znudził i... od tamtego czasu upłynęło trochę wody, więc... może następnym nabytkiem będzie właśnie ów SEIKO - dałeś mi natchnienie na Samurajka:] pozdrawiam i... paseczek niczego sobie, choc osobiscie wole skore lub nato strapa;) hej 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #15 Napisano 4 Marca 2010 U mnie dla odmiany fascynacja tym zegarkiem rośnie. Zwłaszcza po zamontowaniu gumy GS, samurai nabrał nowej mentalnej jakości Miło, że natchnąłem Cię ponownie 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #16 Napisano 4 Marca 2010 Ten pasek jest po prostu zajefajny,też chcę taki kapitalny wygląd! 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #17 Napisano 4 Marca 2010 Nie przepadam za gumiakami, ale ta jest faktycznie rewelacyjna 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 110010000010011001 #18 Napisano 6 Marca 2010 Swietny pasek bardzo ladnie sie prezentuje na Samuraju, po prostu idealne polaczenie.Jesli dobrze licze to koszt okolo 500 PLN? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2244 #19 Napisano 6 Marca 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #20 Napisano 6 Marca 2010 Swietny pasek bardzo ladnie sie prezentuje na Samuraju, po prostu idealne polaczenie.Jesli dobrze licze to koszt okolo 500 PLN? Dla tego właśnie idealnego połączenia zdecydowałem się za zakup ten od Marinemastera jest dość sztywny,GS wygląda na mięciutki.. Tak, jest miękki i aksamitny w dotyku, w porównaniu do paska fabrycznego od samuraia jest dużo miększy, grubszy i ładniej się na nadgarstku układa. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #21 Napisano 6 Marca 2010 B O S K I !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach