Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarki forumowe z całego świata

Rekomendowane odpowiedzi

post-27934-0-33366600-1331632755.jpg<

post-27934-0-99751300-1331632744.jpg

post-27934-0-40004800-1331632746.jpg

post-27934-0-12383500-1331632748.jpg

post-27934-0-78185600-1331632749.jpg

post-27934-0-84029200-1331632751.jpg

post-27934-0-39177500-1331632753.jpg

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Durowe świetny, choć nie w moim stylu. Natomiast PleAmar i Steinhart Proteus absolutnie zjawiskowe :D Oddałbym nerkę za któryś z tych zegarków, niestety obawiam się że to nie takie proste :lol:

Janku, rewelacyjny projekt, moje wielkie uznanie dla projektantów :) zegarek dla prawdziwych facetów :blink: Myślę że każdy chciałby mieć taki zegarek w swojej kolekcji, ja na pewno :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezus Maria, u "nas" jak za Mieszka I, w porownaniu z innymi....ale miło popatrzeć.... :blink:

PleAmar mnie powalił i zatargał po podłodze ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezus Maria, u "nas" jak za Mieszka I, w porownaniu z innymi....ale miło popatrzeć.... :blink:

PleAmar mnie powalił i zatargał po podłodze ...

Nie przesadzaj. Zawsze może być gorzej:

post-22904-0-15926600-1331632788.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Candino pokazane przez krystekomega to faktycznie był masakra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Candino pokazane przez krystekomega to faktycznie był masakra.

To candino to jak zabawkowy plastikowy zegarek z kiosku za 5,20zl . Tarcza okropna.

Piękny Steinhart :blink:...nawet ten Durowe mi się podoba mimo że to nie mój styl ale przekonuje widać jakością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To candino to jak zabawkowy plastikowy zegarek z kiosku za 5,20zl . Tarcza okropna.

Piękny Steinhart :blink:...nawet ten Durowe mi się podoba mimo że to nie mój styl ale przekonuje widać jakością.

Jak zabawka nie wygląda - spójrz na zdjęcie. Kolorystyka to jednak masakra jak pisałem, ale zaczynam coś w nim dostrzegać fajnego.

post-22858-0-32348900-1331632791.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież te kolory na tarczy mają określone znaczenie.Bardzo fajny pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Przecież te kolory na tarczy mają określone znaczenie.Bardzo fajny pomysł.

Co do kolorów to wiem, ale przeniesienie ich na zegarek sprawia, że tarcza wygląda dziwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż,taki urok maja tarcze RRO (RadioRoomOperator) :blink:

Vostoki:

post-11280-0-00839600-1331632793.jpg

I opis o co kaman

Here is the reason for the pink and red bands as described by Brian S.-

This watch was used by Soviet Navy & Merchant Marine Radio Operators during the course of their duty, part of which involved setting the ships radios to the International Emergency Frequencies every fifteen minutes for a duration of 3 minutes to "listen" for any possible SOS or MAYDAY transmissions. These three-minute segments of time are marked on the watch dial every fifteen minutes.

The 3 minute RED segments represent the times when the silence period was kept on 500KHz, formerly the International Morse Code distress frequency, or (SOS), while the 3 minute PINK segments are for the silence period on 2182KHz RT, the verbal distress frequency, or (MAYDAY).

There are also PINK bands around the chapter ring marking four of every five seconds. These marks were used to trigger an alarm on board ships without active radio operators.

War Ships & Passenger Liners man their radio rooms 24/7, but all cargo ships do not. If a cargo ship's radio room is left unmanned the receiver is left tuned to the international distress frequency, and a relatively simple alarm box was connected to it that would cause an alarm to sound in both the radio room and on the ship's bridge if a certain signal was received.

Sending the distress call signal involves keying and holding the transmitter for 4 seconds, waiting a second and then keying it again for 4 seconds. This sequence was to be repeated 12 times for an entire minute. A receiver need only receive four of these properly sent signals to trigger the bridge alarm sending someone to the radio room to receive the message.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre rzeczywiście fajne.

kkwpk pytanko do Kingstona. Na jakim kolorze lumy stanęło?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre rzeczywiście fajne.

kkwpk pytanko do Kingstona. Na jakim kolorze lumy stanęło?

Po długim wewnętrznym boju zdecydowałem się na C3

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rheinmaister i PleAmaR absolutnie wymiatają.......:blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27934-0-04988500-1331634474.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

mi, bardzo :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie podoba?(-:

Ogólnie się podoba się. Tarcza chyba G.Gerlach. Samolocik na tarczy nie podoba się. Jakos nigdy nie gustowalem w tych rosyjskich zegarkach z samolocikami, czołagami itp... albo tych Aristo meserschmittow (czy jakos tak..) Wolałbym na górze napis np. PZL P11c. Natomiast pomysl na klamrę z zarysem skrzydla bardzo fajny.

Wrzuć fotkę realnego zegarka (jak bedziesz miał), bo rysunek techniczny, to tylko rysunek, a zegarek to zegarek :blink:

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa kilka postow wyzej fotki produkcyjne tarczy,pudelek i kilka pogladowych zegarka bazy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie podoba?(-:

Jest ok, tylko napis na tarczy "czasomierz rezerwa 2 dni" moim zdaniej słabo pasuje. Dla kogoś postronnego będzie zupełnie niezrozumiały - "rezerwa 2 dni" ?? Na żywo pewnie będzie się prezentował jeszcze lepiej. Pomysł bardzo fajny. Ile po podliczeniu wszystkiego zapłacicie za 1 zegarek ?

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic pezetelka nie jest na bazie rosyjskiego zegarka :blink:

Maćku, zegarek ma się zamknąć w 400-450 zł. I nie pomyliły mi się zera. Co do napisu rezerwa dwa dni, poszukaj sobie jak wyglądały napisy na zegarach w kokpicie PZL-P11c

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LLD lub Aquatimer Vintage, bliżej chyba stylistycznie IWC

Bazą dla koperty jest oczywiście LLD i...cholera jest lepszy od oryginału!!!!!!!!!! Natomiast bazą dla tarczy IWC Aquatimer i...powtarzać się nie muszę. Proteus też mnie zamiótł :blink:

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PZL - Zegarek mistrz, żałuję, że nie jestem fanem lotnictwa ani forumowiczem chinawatches, bo pomysł jest świetny, jestem ciekaw jak wyjdzie finalnie. Do tarczy biorąc pod uwagę uwarunkowania historyczne można się przekonać :blink: Ale dekiel i klamra - fachowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic pezetelka nie jest na bazie rosyjskiego zegarka :)

Nie mówię, że jest na bazie rosyjskiego. Domyślam się że na bazie chińskiego :blink:

Mówię tylko o stylu. Rysowanie samolotów i innego sprzętu wojskowego jest dość charakterystyczne, i bardzo często spotykane właśnie w zegarkach rosyjskich. Mnie to za bardzo nie kręci, chociaż wiem że wielu ludziom się podoba. No ale zegarek przede wszystkim ma się podobać Wam, a nie mnie :D

Janku

Nie chodziło mnie o fotki zegarka bazy, tylko o real fotki finalnego zegarka, z finalną tarczą, deklem itd Chciałem zobaczyć jak to się wszystko komponuje w realu. Rysunki techniczne, rendery itp zazwyczaj nie oddają w pełni rzeczywistości, albo ją upiększają, albo odwrotnie...

Rozumiem że tego zegarka jeszcze nie ma, dopiero będzie?

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ok, tylko napis na tarczy "czasomierz rezerwa 2 dni" moim zdaniej słabo pasuje. Dla kogoś postronnego będzie zupełnie niezrozumiały - "rezerwa 2 dni" ??

a czy np. "reserve du marche" jest dla "postronnych" zrozumiały? :blink: zakładając, że postronny=laik, dla nie-laika, nawet nie zaangażowanego w projekt, wyraz "rezerwa" budzi jednoznaczne skojarzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o projekt PZL to jak widać prace trwają:

post-23173-0-59543300-1331634701.jpg

post-23173-0-35101200-1331634703.jpg

bardzo jestem ciekaw ostatecznego efektu,zapowiada się całkiem fajny zegar.

Co do kosztów ?Jeśli Steinhart może wyprodukować 300M divera na ETA2824 za ok 1300 pln,(i zarobić na nim),

to niekomercyjny projekt,oparty na niedrogim chińskim mechanizmie i kopercie ,wydaje się być do zrealizowania

w tym niewygórowanym budżecie..

edit: pozwoliłem sobie zacytować zdjęcia kolegów w celach informacyjnych :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.